Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στεκόταν ένας άγνωστος παππούλης!

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)"
*Από το νέο βιβλίο της Ι.Μ. Οσίου Δαυϊδ: «Ένας σύγχρονος Άγιος ~ Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης)»
«Πριν κάποια χρόνια ξεκίνησα με την οικογένειά μου να κάνουμε προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο. Στο δρόμο καθυστερήσαμε και έτσι αργήσαμε να φτάσουμε στον προορισμό μας. Εκεί μας περίμενε μια έκπληξη! Στην είσοδο της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στεκόταν ένας παππούλης!

Φτάνοντας στην είσοδο ο παππούλης με φώναξε με το όνομά μου, μιλήσαμε ιδιαιτέρως για την ζωή μου και αναφερθήκαμε σε γεγονότα, τα οποία δεν γνώριζε κανείς. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν είχα καν πνευματικό εκείνη την περίοδο και τυραννιόμουν. Τελειώνοντας η συζήτηση, μου είπε ότι σύντομα θα αλλάξουν όλα αυτά και ότι η περίοδος της αναστάσεως μου πλησιάζει και ο άνθρωπος που θα με βοηθήσει θα γίνει και ο σύζυγος μου.
Ο καιρός πέρασε, πολλά γεγονότα άλλαξαν στην ζωή μου προς το καλύτερο και σε όλα αυτά τα πράγματα με βοήθησε ο άνθρωπος, που έγινε και σύζυγος μου. Ψάχνοντας τον Γέροντα εκείνο, που όλα μου τα είχε προβλέψει, για να τον ευχαριστήσω, δεν τον έβρισκα πουθενά. Τυχαία, σε μια εικόνα τον αναγνώρισα και ρωτώντας ποιος είναι, έμαθα για τον Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη!
Σε μια επίσκεψή μας στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο αποφασίσαμε με τον σύζυγό μου να επισκεφθούμε την Μονή του Οσίου Δαυϊδ. Μπαίνοντας στην Μονή η ψυχή μου αγαλλίασε και όλα τα ερωτηματικά και οι φόβοι που είχα τόσα χρόνια λύθηκαν.
Ευχαριστώ πολύ πρώτα τον παππούλη για την λύτρωση που πρόσφερε και μετά τον σύζυγό μου που είναι πάντα δίπλα μου», γράφει το 2014 η κ. Αργυρώ Γιαννουλίδου, που ζει στην Σαλαμίνα.
simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου