Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Τουρκία « ότι πήρες πήρες από τα ανατολικά , δες τώρα δυτικά σου για να κλείσουμε επιτέλους τον λογαριασμό;»


Οι εξελίξεις της επικαιρότητας τρέχουν, όπως οι οβίδες.
Γιατί να γνωρίζουν οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι τι θα γίνει με εμάς και εμείς να ονειρευόμαστε μεγαλεία καλοζωίας ;
Είναι ΔΩΡΟ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ που Πατέρες μας έδωσαν ένα μπούσουλα οδηγιών, διότι θα είχαμε μαύρα μεσάνυχτα σχεδόν όλοι μας, φυσικά  με τέτοια πνευματική μπουγάδα που μας κάνουν καθημερινά, οι αθεόφοβοι.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
Σαν να λένε στον τούρκο οι μεγάλοι  « φτάνει ότι πήρες – πήρες στην Συρία».
Ουσιαστικά  αυτοί πέτυχαν να βάλουν τον τούρκο στην παγίδα της Βόρειας Συρίας την ώρα που είχε στο κυνήγι τους Κούρδους.
Αυτά λέει η επικαιρότητα. Για να δούμε όμως μετά για ποιο πραγματικό λόγο μπορεί να έγινε η κατάπαυση του πυρός;
« Εκεχειρία στη Συρία μετά από τη συνάντηση Ερντογάν-Πενς και την Τουρκία να ΄χει πάρει όσα ήθελε
Με μήνυμα του στο twitter o Τραμπ ανακοίνωσε αυτό που πέτυχε ο Αντιπρόεδρος του Μ.Πενς. Εκεχειρία στη Συρία.
«Εξαιρετικά νέα από την Τουρκία. Σε λίγο η συνέντευξη Τύπου. Ευχαριστώ κύριε Ερντογάν. Εκατομμύρια ζωές ανθρώπων θα σωθούν», έγραψε.ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν για κατάπαυση του πυρός στη Συρία…Όπως αναφέρουν Τούρκοι διπλωμάτες η «Τουρκία έχει καταφέρει να πάρει όλα όση ήθελε»https://www.militaire.gr/ekecheiria-sti-syria-meta-apo-ti-synantisi-erntogan-pens-kai-tin-toyrkia-na-chei-parei-osa-ithele/
« Τσαβούσογλου για εκεχειρία: Δεν είναι τερματισμός της επιχείρησης, αλλά παύση» https://www.onalert.gr
« Συρία: Κατάπαυση του πυρός για 120 ώρες συμφώνησαν Πενς – Ερντογάν»
ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ 120 ΩΡΕΣ;
Πολλά και κρίσιμα παζάρια που αφορούν τις διεκδικήσεις των τούρκων προς τα δυτικά τους σύνορα στην επονομαζόμενη από αυτούς « γαλάζια πατρίδα» βλ. ΑΙΓΑΙΟ , Κυπριακή ΑΟΖ , Κρητικό Πέλαγος.
Γιατί Ρώσος πρέσβης μας προειδοποιεί πριν λίγα 24ωρα, έχει  μήπως τύψεις συνείδησης; 
« Ρώσος πρέσβης: Οι Έλληνες να σκεφτούν μήπως οι ΗΠΑ τους εγκαταλείψουν όπως τους Κούρδους
Την ώρα που οι ΗΠΑ, πήραν απόφαση να εγκαταλείψουν τους Κούρδους στη Συρία και να δώσουν χώρο στην Τουρκία να εισβάλει στο έδαφος του Μπασάρ αλ-Άσαντ ώστε να προχωρήσουν σε εκκαθάριση, ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντιμίρ Τσίζοφ, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου "Διάλογος Πολιτισμών", κάλεσε την Ελλάδα να αναλογιστεί αν την περιμένει μία ίδια μοίρα στην περιοχή.
Απόσπασμα από την συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη, όπως τη δημοσίευσε το ρωσικό πρακτορείο TASS
Εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι 'αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα.
- Αφού μιλήσατε για τους Έλληνες. Στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ.Πομπέο στην Αθήνα, τα δυο μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Πώς η Ελλάδα, ο παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας, εξηγεί μια τέτοια κίνηση;
V.Chizhov: Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη από την άποψη προοπτικής»
« Η φρίκη του πολέμου: Εκατόμβη νεκρών μετά τις πρώτες οκτώ μέρες συγκρούσεων στη Συρία» https://www.onalert.gr/kosmos
ΑΥΤH ΤΗ ΦΡΙΚΗ  ΓΝΩΡΙΖΕ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ όταν στις 23 Απριλίου 2019 δήλωνε για εμάς :
Μενέντεζ: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του, αν οι Τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής, στα Ελληνικά νησιά»
Φόβους για θερμό επεισόδιο στον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου, εξέφρασε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπομπ Μενέντεζ, σε συνέντευξή του στο «Euronews», ενώ σε ομιλία του εκδήλωση του οργανισμού δημοσίου Δικαίου, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στην Τουρκία, για τη συμπεριφορά της στο Αιγαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Αυτή η συμπεριφορά, από μία σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δεν είναι συμπεριφορά υπεύθυνης χώρας και ο Θεός να βάλει το χέρι του, αν οι Τουρκικές ενέργειες οδηγήσουν σε απώλεια ζωής, στα Ελληνικά νησιά».
Ο Αμερικανός γερουσιαστής, που με πρωτοβουλία του τέθηκε ενώπιον του αμερικανικού Kονγκρέσου το νομοσχέδιο «Ασφάλεια και την Ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο», σε συνέντευξή του στο «Euronews» μιλάει για την «προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο», εκφράζοντας φόβους για ένα θερμό επεισόδιο, για τον ενεργειακό χάρτη της ανατολικής Μεσογείου και πώς αναδιαμορφώνεται με τα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν σε Κύπρο και Ισραήλ, ενώ αναλύει λεπτομερώς και τις κυρώσεις, που θα επιβάλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία, εφόσον ολοκληρωθεί η αγορά των ρωσικών S-400.
Φόβοι για θερμό επεισόδιο
Η πραγματικότητα σε αυτές τις χώρες είναι ότι έχουν κάθε δικαίωμα, σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας, να εκμεταλλευτούν την ΑΟΖ τους. 
Πάντα είμαι ανήσυχος για την Τουρκία και τις παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου χώρου. Πάντα ανησυχώ για πιθανές συγκρούσεις και γι΄ αυτό το λόγο έχουμε καλέσει την Τουρκία να μην προχωρεί σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Δεν θέλουμε να δούμε δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ να εμπλέκονται σε μία σύρραξη, η οποία θα ήταν τρομακτική για το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα όμως δεν είναι αυτός που παραβιάζει τον εναέριο χώρο.
Πάντα ανησυχώ, ανεξαρτήτως των ενεργειακών εξελίξεων, για μία πιθανή ανάφλεξη στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της Τουρκικής προκλητικότητας και των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.» https://rodosreport.gr/geroysiastis-ipa-o-theos-na-valei-to-cheri-toy-an-chathoyn-zoes-ellinon-se-nisi/
Τελικά οι ξένοι ανησυχούν για εμάς περισσότερο , ενώ εμείς έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να παραγγέλνουμε καφέ με ειδικό χαρμάνι για να ξυπνήσουμε.
Αλλά δεν ξυπνάμε έτσι, γιατί θα ξυπνήσουμε απότομα και δίχως καφέ ένα χάραμα ηλιόλουστης μέρας με λίγη ψύχρα.
Αυτά μας είπε ένας παππούλης και συμπλήρωσε.
« μα δεν μπορείς να φανταστείς τι θα γίνει , ο γενίτσαρος Ερντογάν που είναι σκεύος εκλογής του Θεού για την διάλυση της τουρκίας θα σαλπίσει κατά λάθος εδώ σε εμάς εγερτήριο και θα μας κάνει να αισθανθούμε πραγματικοί  ΕΛΛΗΝΕΣ»
ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου