Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Η Εκκλησία παλεύει με τον διάβολο, καθώς η Κεφαλή της, ο Χριστός, πάλεψε εναντίον του.

 


Ένα από τα σημάδια του έργου του διαβόλου στον κόσμο είναι το πλήθος των ανθρώπων που τον αγνοούν. 
 Μια μινιμαλιστική θεολογική κλίκα, χαλαρή, εμμονική με την ομορφιά χωρίς αλήθεια, μια παραηθική συγκέντρωση αναπηδά κάθε φορά που αναφέρεται ο διάβολος, το έργο του αποκηρύσσεται, η κακή παρουσία του ξορκίζεται. 
 Εν ολίγοις, άνθρωποι σκλαβωμένοι σε βαριά πάθη για τα οποία είναι ντροπή ακόμη και να μιλάμε, υπερασπιστές της αποδεκτής και ελαχιστοποιημένης ηθικής δυστυχίας, καίγονται από την επιμονή των κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων και των Αγίων, που πολλές φορές - σταματήστε 10 χρόνια, 20 χρόνια από τη Θεία Κοινωνία σε όσους έχουν θανάσιμα αμαρτήματα. 
 Η γλυκύτητα του Χριστιανισμού από το θεολογικό μπουντουάρ, το ζεστό χαμόγελο του αμαρτωλού κληρικού, οι ενεργητικές εξηγήσεις για την παρουσία του προσωπικού κακού στον κόσμο, είναι μόνο μερικά συμπτώματα αυτού του πνευματικού διαβήτη, όπου το κακό γίνεται ανεκτό, κατανοητό, καλλυντικό, κρυφά υποστηρίζεται , επέτρεψε να καρκινώσουν τα κύτταρα του Σώματος Του Χριστού.  
 Έτσι, υπάρχουν «θεολόγοι» που - αλίμονο - λένε ότι τίποτα δεν σταματά τη Θεία Ευχαριστία μεταξύ των συζύγων, ξεχνώντας άτακτα την αιτία της απώλειας των Γόμορων, των Σοδόμων και εκατοντάδων πόλεων της διαστροφής της ιστορίας. 
 Άλλοι βλέπουν το όφελος των προσευχών του Μεγάλου Βασιλείου μόνο στους βίαιους και φωνητικούς, τρομακτικούς δαιμονισμένους. 
 Τους πληροφορούμε ότι τα δύο χιλιάδες χρόνια του Χριστιανισμού που δεν μπορούν να διαγραφούν με τον προτεσταντικό τρόπο, και οι χιλιάδες Άγιοι Πατέρες, είναι ενωμένοι: κάθε αμαρτία είναι θάνατος ψυχής και έργο του διαβόλου.  Οι διάβολοι πρέπει πάντα να διώχνονται από τους ανθρώπους, όχι από τα στοιχεία, ακόμα κι αν η διαβολική παρουσία δεν είναι ρητή, ουρλιαχτά ή βίαιη.  
 Πολλές μη χριστιανικές προτεσταντικές λατρείες έδιωξαν οποιαδήποτε αναφορά στον διάβολο από φόβο μήπως χάσουν τους αμαρτωλούς οπαδούς τους.  Μιλάω μόνο για αρνητικές ενέργειες, τάσεις κ.λπ.
 Η Αγία Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού στην ιστορία, η επέκτασή Του στην ανθρωπότητα μέσω του Βαπτίσματος, και διεξάγει έναν αόρατο και αδιάκοπο πόλεμο εναντίον του διαβόλου και του κακού στον άνθρωπο που φύτεψε αυτός.  Η Εκκλησία παλεύει με τον διάβολο, καθώς η Κεφαλή της, ο Χριστός, πάλεψε εναντίον του. 
 Χωρίς αυτόν τον αγώνα, η ακρόπολη μετατρέπεται σε σόδομα με ευσεβείς μιμικές τελετές, με Λειτουργίες προσόψεων, πίσω από τις οποίες περιφέρονται λεγεώνες δαιμόνων.

Πατήρ Ιωάννης Ιστρατι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου