Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για το περιστατικό στον Άγιο Δημήτριο

Λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη χθες[Κυριακή] κατά τη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης έστειλε η μητρόπολη Θεσσαλονίκης.
Η μητρόπολη αναφέρει στην ανακοίνωση που έστειλε στην Romfea.gr:
"Ενώ, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ωμιλούσε επί του ιερού Ευαγγελίου, δύο εκκλησιαζόμενοι με μοναχικό σχήμα, και ιδιαιτέρως ο ένας εξ αυτών, έβγαλε κραυγή εναντίον του Πάπα και του παπισμού και για την προδοσία, που κατά την άποψή του, γίνεται στην Ελλάδα και στην Ορθοδοξία, επαναλαμβάνοντας διάφορα κατά του παπισμού και προτρέποντας τον Μητροπολίτη να είναι εναντίον του Πάπα.
Μετά από διαμαρτυρίες των εκκλησιαζομένων οι εν λόγω ρασοφόροι απεχώρησαν τρέχοντας. Την ίδια στιγμή, ο Παναγιώτατος είπε προς το εκκλησίασμα: «Εμένα αυτά δεν με φοβίζουν, δεν έχω καμμία σχέση με τον Πάπα και τον παπισμό, και τα μόνιμα θέματά μας είναι η Ορθόδοξη πίστη μας και η δοκιμαζομένη πατρίδα μας».
Ο κ. Άνθιμος εχαρακτήρισε την πράξη των δύο αυτών καλογέρων «ποινικό αδίκημα» και δηλώνει ότι προφανώς ανηκουν σε μία ομάδα του παλαιού ημερολογίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου