Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η Μόσχα, οι "μπίζνες" και οι μπαμπουίνοι...

Από νωρίς το μεσημέρι κυκλοφορούσαν σενάρια σε ιστοχώρους και δημοσιογραφικά γραφεία περί "ανοίγματος" της Εκκλησίας της Ελλάδος και επενδυτικές συνεργασίες μετά το Κατάρ και στην Μόσχα.
Μητροπολίτες όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, υψηλόβαθμοι κληρικοί και παράγοντες της Εκκλησίας, μέχρι και Καταριανοί βεδουίνοι και ... μπαμπουίνοι -που λέει και η επιτυχημένη διαφήμιση- φέρονταν να συζητούν στη ρωσική πρωτεύουσα για ατελείωτες και προσοδοφόρες "μπίζνες" με την Αθήνα.
Οι Καταριανοί θέλουν τον Λαιμό της Βουλιαγμένης, οι Ρώσοι θέλουν τον ήλιο μας, οι Αμερικανοί τους αμπελώνες των Μοναστηριών και σύντομα οι Καθολικοί θα ζητήσουν να εξάγουμε και νεωκόρους...
Οι συνεργάτες του μητροπολίτη Μεσογαίας χαρακτήρισαν τα όσα κυκλοφορούσαν αποκυήματα δημοσιογραφικής φαντασίας.
"Ο Μεσογαίας πράγματι ήταν στη Μόσχα, αν το Κορωπί λέγεται αλλιώς... Ντανιλόφσκαγια και αν η Πλατεία Σπάτων έγινε... κόκκινη, ε, τότε ναι ο σεβασμιώτατος Νικόλαος βρίσκεται συνεχώς στη Μόσχα για μπίζνες" έλεγαν στη μητρόπολή του διαβάζοντας τα καθέκαστα.
Προφανώς, λένε, μπερδεύτηκαν με το πρόσφατο ταξίδι άλλου υπηρεσιακού παράγοντα που βρέθηκε πράγματι στη Ρωσία για λόγο όμως... ανιαρό και είπαν να το κάνουν λίγο πιο "πιασάρικο"...Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου