Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αφίχθη στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

iero-bartholom
Αφίχθη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος,
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται το Φανάρι, για να ευχηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ Βαρθολομαίο για την σύμπληρωση είκοσι χρόνων από την εκλογή στον πατριαρχικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης.
Να αναφερθει ότι τον Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας συνοδεύουν, ο Πρόεδρος της ΕΚΥΟ Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.
«Είχαμε ιδιαίτερη χαρά σήμερα να βρισκόμαστε εδώ στην Κωνσταντινούπολη, να είμαστε κοντά στον Πατριάρχη μας. Να πούμε "χρόνια πολλά", έστω και καθυστερημένα μια και τώρα βρήκαμε την ευκαιρία, για τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ενθρόνισή του. Και να του ευχηθούμε ο Θεός να του δίνει δύναμη και πολλή υπομονή για την επίλυση και αντιμετώπιση των προβλημάτων. Μία επίσκεψη εθιμοτυπική, μία επίσκεψη για να πάρουμε χαρά και δύναμη από την Κωνσταντινούπολη και από το Πατριαρχείο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την επίσκεψη στον Πατριάρχη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχει και αύριο συνάντηση και συνομιλίες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με τον οποίο σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Μονή του Αγίου Γεωργίου Κουδουνά στην Πρίγκηπο.             http://www.romfea.gr/epikairotita/11986-ieronimos-fanari-afixi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου