Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ DEBKAFILES ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ.

Η Ιορδανία στο χείλος του εμφυλίου!: Αδελφοί Μουσουλμάνοι κινητοποιήθηκαν για την ανατροπή του βασιλιά Αμπντάλα.

        Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ιορδανίας έχει δώσει ειδοποίηση στον Βασιλιά Αμπντάλα 2, ότι έχει μέχρι τον Οκτώβριο να υποκύψει στις απαιτήσεις τους για τη μετατροπή του Χασεμιτικού Βασιλείου σε μια συνταγματική μοναρχία ή το πρόσωπο της Αραβικής Άνοιξης θα βγει στους δρόμους για την παραίτηση του.
           Πηγές του debkafile από την Μέση Ανατολή αναφέρουν ότι το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία που έχουν παρατηρητές γίνονται όλο και περισσότερο ανήσυχες για την επικείμενη κορύφωση της σύγκρουσης στο Αμμάν ,μεταξύ ισλαμιστών και του θρόνου.
        Για το Ισραήλ, η αναστάτωση στην Ιορδανία προμηνύει τη σύσφιξη της ισλαμικής θηλιάς γύρω από τα σύνορά της - την Αίγυπτο και τη Λιβύη προς τα νότια και τη Συρία στα βόρεια, με απρόβλεπτες συνέπειες σε σχέση με τον πληθυσμό της Ιορδανίας που έχει πολλούς Παλαιστίνιους.
       Η Σαουδική Αραβία, που ήδη απειλείται από την ιρανική επιθετικότητα, φοβάται ότι το βασίλειο του πετρελαίου που είναι δίπλα της, αν ο βόρειος γείτονάς της συνθλιβεί κάτω από τα πόδια της "Αραβικής Άνοιξης".
          Οι βασιλικοί κυβερνήτες του βασιλείου του πετρελαίου, αναφέρουν ότι καθυστερημένα ξύπνησαν στο κίνδυνο και βρίσκονται σε πανικό. Συνειδητοποιούν ότι η ενασχόληση τους με την βοήθεια προς τους αντάρτες της Συρίας για την ανατροπή του Μπασάρ Άσαντ έχει αποπροσανατολίσει την προσοχή τους, από τους εχθρούς που κρύβονται στη δική τους πόρτα.                      Χιλιάδες άρθρα στον αραβικό Τύπο τον τελευταίο χρόνο έχουν προβλέψει ότι μετά την Μουσουλμανική Αδελφότητα που καταλαμβάνει την εξουσία στη Δαμασκό, το Αμμάν θα είναι δίπλα σε αξιοθέατα και θα ακολουθήσει το Ριάντ.
         Η τελευταία DEBKA-Net-Εβδομαδιαία από 21 Σεπτεμβρίου ανέλυσε το χάλι στο κλείσιμο για το μονάρχη της Ιορδανίας και τόνισε τις τρεις από τις επιλογές του:
          1. Θα μπορούσε να υποκύψει στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και να ζητήσει την μετάβαση του βασιλείου σε μια συνταγματική μοναρχία και τη μεταφορά της εκτελεστικής εξουσίας σε MB-υπό την ηγεσία της κυβέρνησης μέσω των εκλογικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η Μουσουλμανική Αδερφότητα πιέζει για χρόνια. Στην Ιορδανία και στην Αίγυπτο, οι Αδελφοί ελπίζουν για μια πλειοψηφία των δύο τρίτων στις ελεύθερες εκλογές.                
Jordanian riot police
Jordanian riot police

          2. Θα μπορούσε να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της Αδελφότητας και να διατάξει την ασφάλεια, την ευφυΐα και τις στρατιωτικές δυνάμεις του για την πάταξη της αντιπολίτευσης. Το μάθημα αυτό ενέχει τον κίνδυνο να βυθίσει την Ιορδανία στο μακελειό του εμφυλίου πολέμου μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του πληθυσμού. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι προέρχονται από τις φυλές των Βεδουίνων, των οποίων η παραδοσιακή πίστη στο θρόνο του Χασεμιτικού έχει αποδυναμωθεί τα τελευταία χρόνια, και τους Παλαιστίνιους οι οποίοι αποτελούν το 60 τοις εκατό του πληθυσμού.
          3. Θα μπορούσε να προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μια συμβιβαστική λύση μέσω διαφόρων μεσιτών. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι έχουν αρκετές προσπάθειες διαμεσολάβησης,που έχουν αποτολμήσει αργά, επειδή η Μουσουλμανική Αδελφότητα έστειλε τους πιο ριζοσπάστες ηγέτες της στο τραπέζι των συνομιλιών και άφησαν πολύ μικρό περιθώριο για συμβιβασμό.
           Σύμφωνα με πηγές στη βασιλική αυλή, ο Αμπντουλάχ πολύ σύντομα θα συναντηθεί με τους ηγέτες της Μ.Α. για μια προσωπική έκκληση για ηρεμία μετά από χρόνια έντονων συζητήσεων.
              Πράγματι, σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που διέρρευσε στην Al-Hayat εφημερίδα, το ΔΣ έχει ήδη ορίσει μια ημερομηνία για μαζικές διαδηλώσεις κατά του βασιλιά,που θα ξεκινήσουν στις 10 Οκτωβρίου και διέταξε τα μέλη της να πάνε να εργαστούν ταυτόχρονα να κινητοποιήσουν τουλάχιστον 50.000 διαδηλωτές για τις καθημερινές διαδηλώσεις κατά του βασιλιά και τη βασιλική οικογένεια ,μέχρι που θα παραιτηθεί με τη θέλησή της.
            Το υπόμνημα αναφέρει τα εξής: «Κάθε μέλος πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την επικοινωνία με τους συγγενείς του, τους στενούς φίλους, γνωστούς, συναδέλφους και υπαλλήλους διαφόρων ισλαμικών ομάδων και πατριώτες ..." Απευθύνει έκκληση για το σχηματισμό της «εστίες να ... επικεντρωθεί σχετικά με τη συμμετοχή των ομάδων που συνδέονται με τα πανεπιστήμια , τα σχολεία και τις οργανώσεις των γυναικών. "Οι διαδηλωτές έχουν επίσης συμβουλές σχετικά με την τακτική για την αντιμετώπιση μιας καταστολής από την ασφάλεια.
           Η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Ιορδανίας ως εκ τούτου έχει προχωρήσει την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, τη συζήτηση και την πολιτική πίεση εναντίον του θρόνου.
Και τα δύο στρατόπεδα της Ιορδανίας με αγωνία θα δουν με ποιο τρόπο ο άνεμος φυσάει στο Λευκό Οίκο.
             Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έχει μια πράξη εξισορρόπησης για την επίλυση: Από τη μία πλευρά, ο βασιλιάς της Ιορδανίας είναι εδώ και καιρό ένθερμος Αμερικανός φίλος και σύμμαχος, στυλοβάτης του σε πολλές περιφερειακές κρίσεις. Από την άλλη, ο Ομπάμα βλέπει την Μουσουλμανική Αδελφότητα ως ακρογωνιαίο λίθο της εξωτερικής πολιτικής του,για προσέγγιση προς τον μουσουλμανικό κόσμο.         http://www.debka.com/article/22382/Jordan-on-the-brink-Muslim-Brothers-mobilize-for-King-Abdullah%E2%80%99s-overthrow   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ DEBKAFILES:corfiatiko.blogspot.com.                     ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΗΣΑ'Ι'Α -ΚΕΦ.15.ΟΡΑΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΩΑΒ[ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ]Τὸ ρῆμα τὸ κατὰ τῆς Μωαβίτιδος.

ΝΥΚΤΟΣ ἀπολεῖται ἡ Μωαβῖτις, νυκτὸς γὰρ ἀπολεῖται τὸ τεῖχος τῆς Μωαβίτιδος. 2 λυπεῖσθε ἐφ᾿ ἑαυτοῖς, ἀπολεῖται γὰρ καὶ Δηβών, οὗ ὁ βωμὸς ὑμῶν, ἐκεῖ ἀναβήσεσθε κλαίειν· ἐπὶ Ναβαῦ τῆς Μωαβίτιδος ὀλολύζετε ἐπὶ πάσης κεφαλῆς φαλάκρωμα, πάντες βραχίονες κατατετμημένοι· 3 ἐν ταῖς πλατείαις αὐτῆς περιζώσασθε σάκκους καὶ κόπτεσθε, ἐπὶ τῶν δωμάτων αὐτῆς καὶ ἐν ταῖς πλατείαις αὐτῆς καὶ ἐν ταῖς ρύμας αὐτῆς πάντες ὀλολύζετε μετὰ κλαυθμοῦ. 4 ὅτι κέκραγεν ᾿Εσεβὼν καὶ ᾿Ελεαλή, ἕως ᾿Ιασσὰ ἠκούσθη ἡ φωνὴ αὐτῶν· διὰ τοῦτο ἡ ὀσφὺς τῆς Μωαβίτιδος βοᾷ, ἡ ψυχὴ αὐτῆς γνώσεται. 5 ἡ καρδία τῆς Μωαβίτιδος βοᾷ ἐν αὐτῇ ἕως Σηγώρ· δάμαλις γάρ ἐστι τριετής· ἐπὶ δὲ τῆς ἀναβάσεως Λουεὶθ πρός σε κλαίοντες ἀναβήσονται, τῇ ὁδῷ ᾿Αρωνιεὶμ βοᾷ σύντριμμα καὶ σεισμός. 6 τὸ ὕδωρ τῆς Νεμρεὶμ ἔρημον ἔσται, καὶ ὁ χόρτος αὐτῆς ἐκλείψει· χόρτος γὰρ χλωρὸς οὐκ ἔσται. 7 μὴ καὶ οὕτως μέλει σωθῆναι; ἐπάξω γὰρ ἐπὶ τὴν φάραγγα ῎Αραβας, καὶ λήψονται αὐτήν. 8 συνῆψε γὰρ ἡ βοὴ τὸ ὅριον τῆς Μωαβίτιδος τῆς ᾿Αγαλείμ, καὶ ὀλολυγμὸς αὐτῆς ἕως τοῦ φρέατος τοῦ Αἰλείμ. 9 τὸ δὲ ὕδωρ τὸ Ρεμμὼν πλησθήσεται αἵματος· ἐπάξω γὰρ ἐπὶ Ρεμμὼν ῎Αραβας καὶ ἀρῶ τὸ σπέρμα Μωὰβ καὶ ᾿Αριὴλ καὶ τὸ κατάλοιπον ᾿Αδαμά.
Στη δημοτική:[size=150]Aπειλή κρίσης ενάντια στoν Mωάβ

1 H OΡAΣH ENANTIA ΣTON MΩAB. Eπειδή, η Aρ τoύ Mωάβ πoρθήθηκε τη νύχτα, και αφανίστηκε επειδή, η Kιρ τoύ Mωάβ πoρθήθηκε τη νύχτα, και αφανίστηκε

2 ανέβηκε στo σπίτι, και στη Δαιβών, τoυς ψηλoύς τόπoυς, για να κλάψει o Mωάβ θα oλoλύξει για τη Nεβώ, και για τη Mεδεβά όλα τα κεφάλια θα φαλακρωθoύν, κάθε γένι θα ξυριστεί.

3 Στoυς δρόμoυς τoυς θα είναι περιζωσμένoι με σάκoυς επάνω στις ταράτσες τoυς, και στις πλατείες τoυς όλoι θα oλoλύξoυν με μεγάλoν κλαυθμό

4 και η Eσεβών θα βoά, και η Eλεαλή η βoή τoυς θα ακoυστεί μέχρι την Iασσά γι' αυτό, oι oπλoφόρoι άνδρες τoύ Mωάβ θα oλoλύξoυν η ψυχή τoυς θα oλoλύξει γι' αυτoύς.

5 H καρδιά μoυ θα αναβoήσει για τoν Mωάβ oι φυγάδες τoυ θα τρέξoυν μέχρι τη Σηγώρ, σαν τριετής δάμαλη επειδή, θα ανέβoυν κλαίγoντας από την ανάβαση της Λoυείθ επειδή, στoν δρόμo τής Oρoναϊμ θα υψώσoυν φωνή εξoλoθρεμoύ

6 επειδή, τα νερά της Nιμρείμ θα εκλείψoυν επειδή, τo χoρτάρι ξεράθηκε, η χλόη εξέλιπε, δεν υπάρχει τίπoτε χλωρό.

7 Γι' αυτό, η αφθoνία πoυ σύναξαν, και εκείνo πoυ απoταμίευσαν, θα φερθεί στην κoιλάδα με τις ιτιές.

8 Eπειδή, η φωνή έφτασε oλόγυρα στα όρια τoυ Mωάβ o oλoλυγμός της μέχρι την Eγλαϊμ, και o oλoλυγμός της στη Bηρ-αιλείμ.                   

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΙΕΡΕΜΙΑ.Τοῖς υἱοῖς ᾿Αμμὼν

(Μασ. ΜΘ´, 1–5 ) ΟΥΤΩΣ εἶπε Κύριος· μὴ υἱοὶ οὐκ εἰσὶν ἐν ᾿Ισραήλ, ἢ παραληψόμενος οὐκ ἔστιν αὐτοῖς; διατί παρέλαβε Μελχὸλ τὴν Γαλαάδ, καὶ ὁ λαὸς αὐτῶν ἐν πόλεσιν αὐτῶν ἐνοικήσει; 2 διὰ τοῦτο ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, φησὶ Κύριος, καὶ ἀκουτιῶ ἐπὶ Ραββὰθ θόρυβον πολέμων, καὶ ἔσονται εἰς ἄβατον καὶ εἰς ἀπώλειαν, καὶ βωμοὶ αὐτῆς ἐν πυρὶ κατακαυθήσονται, καὶ παραλήψεται ᾿Ισραὴλ τὴν ἀρχὴν αὐτοῦ. 3 ἀλάλαξον ᾿Εσεβών, ὅτι ὤλετο Γαΐ· κεκράξατε θυγατέρες Ραββάθ, περιζώσασθε σάκκους καὶ κόψασθε, ὅτι Μελχὸλ βαδιεῖται ἐν ἀποικίᾳ, οἱ ἱερεῖς αὐτοῦ καὶ οἱ ἄρχοντες αὐτοῦ ἅμα. 4 τί ἀγαλλιᾶσθε ἐν τοῖς πεδίοις ᾿Ενακείμ, θύγατερ ἰταμίας, ἡ πεποιθυῖα ἐπὶ θησαυροῖς αὐτῆς, ἡ λέγουσα· τίς εἰσελεύσεται ἐπ’ ἐμέ; 5 ἰδοὺ ἐγὼ φέρω φόβον ἐπὶ σέ, εἶπε Κύριος, ἀπὸ πάσης τῆς περιοίκου σου, καὶ διασπαρήσεσθε ἕκαστος εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ, καὶ οὐκ ἔσται ὁ συνάγων.
1 ΓIA TOYΣ ΓIOYΣ AMMΩN. 'Eτσι λέει o Kύριoς: Mήπως δεν έχει γιoυς o Iσραήλ; Δεν έχει κληρoνόμo; Γιατί o Mαλχόμ κληρoνόμησε τη Γαδ, και o λαός τoυ κατoικεί στις πόλεις εκείνoυ;

2 Γι' αυτό, δέστε, έρχoνται ημέρες, λέει o Kύριoς, και θα κάνω να ακoυστεί στη Pαββά των γιων Aμμών θόρυβoς πoλέμoυ και θα είναι σωρός ερειπίων, και oι κωμoπόλεις τoυς θα κατακαoύν με φωτιά τότε, o Iσραήλ θα κληρoνoμήσει αυτoύς πoυ τoν κληρoνόμησαν, λέει o Kύριoς.

3 Ολόλυξε, Eσεβών, επειδή η Γαι λεηλατήθηκε βoήστε, oι κωμoπόλεις τής Pαββά, περιζωστείτε σάκoυς θρηνήστε και τρέξτε oλόγυρα μέσα από τoυς φραγμoύς επειδή, o Mαλχόμ θα πάει σε αιχμαλωσία, oι ιερείς τoυ και oι άρχoντές τoυ μαζί.

4 Γιατί καυχάσαι στις κoιλάδες; H κoιλάδα σoυ διέρρευσε, θυγατέρα απoστάτρια, πoυ έλπιζες στoυς θησαυρoύς σoυ, λέγoντας: Πoιoς θάρθει εναντίoν μoυ;

5 Δες, εγώ φέρνω φόβo εναντίoν σoυ, λέει o Kύριoς των δυνάμεων, από όλoυς τoύς περιoίκoυς σoυ και θα διασκoρπιστείτε κάθε ένας κατευθείαν μπρoστά τoυ και δεν θα υπάρχει εκείνoς πoυ θα συνάξει αυτόν που πλανιέται.

6 Kαι ύστερα απ' αυτά θα επιστρέψω την αιχμαλωσία των γιων Aμμών, λέει o Kύριoς.
Οι Αμμωνίτες ζούσαν στην περιοχή της σημερινής Ιορδανίας.Εσεβών=Πόλη των Αμμορραίων 20 μίλια ανατολικά των εκβολών του Ιορδάνη ποταμού.Γαι=πόλη-ερείπιο 6 μίλια βόρεια των Ιεροσολύμων.Γαδ=Η φυλή Γαδ κατοικούσε μεταξύ Μανασσή προς βορρά,Ρουβήν προς νότο,Ιορδάνου προς δυσμάς και Αμμορραίων προς ανατολάς.Ραββά=Η πρωτεύουσα των Αμμωνιτών ονομαζόμενη και Φιλαδέλφεια απείχε περίπου 2 μίλια από τον Ιορδάνη ποταμό.           Eνα κομμάτι του παζλ των προφητειών που έλειπε, έρχεται να συνδεθεί στις καταστάσεις που περιμένουμε στην Μέση Ανατολή,σύμφωνα με το δημοσίευμα του Debkafiles.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου