Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

H Ιορδανία απειλεί να ανακαλέσει την Συνθήκη Ειρήνης στο Όρος του Ναού.

Ο Πρωθυπουργός Αμπντουλάχ Nsur προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η Ιορδανία θα μπορούσε να επανεξετάσει την συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1994, όταν η Κνεσέτ ξεκίνησε τη συζήτηση σχετικά με τη δυνατότητα εβραϊκής προσευχής στο Όρος του Ναού, σύμφωνα με το AFP.
       «Αν το Ισραήλ θέλει να παραβιάσει τη συνθήκη ειρήνης σε αυτό το θέμα, το σύνολο της συνθήκης, το άρθρο του, τα στοιχεία και η διατύπωση θα πρέπει να τεθούν στο τραπέζι", είπε ο Nsur  Al-Watan του Κατάρ σε συνέντευξη. Mosques on the Temple Mount

Mosques on the Temple Mount
       Η πλειοψηφία των Ιορδανών βουλευτών ψήφισαν νωρίτερα την Τετάρτη και ζητούν την απέλαση του πρεσβευτή του Ισραήλ στο βασίλειο ,αφού το κοινοβούλιο του εβραϊκού κράτους συζητά την θρησκευτική ελευθερία για τους Εβραίους και τους Χριστιανούς στο Όρος του Ναού.
Από την κάτω βουλή ο αναπληρωτής Khalil Attieh δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ότι 86 από τα 150 μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν για να ζητήσουν την απέλαση του ισραηλινού απεσταλμένου, Ντάνιελ Nevo.
       Η ψηφοφορία, η οποία δεν είναι νομικά δεσμευτική, ήρθε μια μέρα μετά από 47 ισλαμιστές βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων του Attieh, που υπέγραψε την κίνηση απαιτώντας η συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1994 να ακυρωθεί.
       "Όλες οι βουλευτές που συμμετείχαν σήμερα στη συνάντηση για να συζητήσουν" τη συζήτηση του Ισραήλ" σχετικά με την κυριαρχία επί του Al-Aqsa (Τέμενος του Ομάρ) ψήφισαν για να πετάξουν έξω τον ισραηλινό απεσταλμένο και να ανακαλέσουν τον ιορδανό πρέσβη στο Ισραήλ (Walid Obeidat)", δήλωσε ο Attieh.
        "Αυτό ήταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συζήτηση της Κνεσέτ. Εναπόκειται στην κυβέρνηση να ενεργήσει για την ψηφοφορία. Εάν δεν το κάνει, θα εξετάσουμε μια μομφή μη εμπιστοσύνης».
        Κρατικά το Petra (πρακτορείο ειδήσεων) είπε ότι οι βουλευτές "απαίτησαν η κυβέρνηση να αναλάβει άμεση δράση για να σταματήσει τα συστήματα του Ισραήλ." \
        Η κατάσταση συνέχισε να κλιμακώνεται την Τετάρτη, καθώς η 57-μελή Οργάνωση  της Ισλαμικής Συνεργασίας, την Τετάρτη καταδίκασε τη συζήτηση στο Ισραηλινό Κοινοβούλιο ως "επικίνδυνη κλιμάκωση".

        Ο OIC Γενικός Γραμματέας του Ιγιάντ Madani χαρακτήρισε την κίνηση ως «μια επικίνδυνη και άνευ προηγουμένου βήμα που έρχεται ως μέρος της ρατσιστικής πολιτικής του Ισραήλ με στόχο να...
      Εξουδαϊσουν την Ιερουσαλήμ. "Επείγουσα έκκληση για παγκόσμια δράση κατά του Ισραήλ, ο Madani προειδοποίησε ότι« αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση προκαλεί τα αισθήματα ολόκληρου του μουσουλμανικού έθνους ».
      Ο Madani επέμεινε ότι το Όρος είναι μια «κόκκινη γραμμή», προειδοποιώντας ότι «οι πράξεις αυτές απειλούν όχι μόνο την ειρηνευτική διαδικασία αλλά και την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή."
      Το όρος είναι η πιο ιερή τοποθεσία του Ιουδαϊσμού, αλλά οι Εβραίοι έχουν αποτραπεί από προσευχής και συχνά από την επίσκεψη εκεί ,που οφείλεται σε θρησκευτικές και πολιτικές πιέσεις από τη μουσουλμανική Waqf.
       Σύμφωνα με τη συνθήκη ειρήνης, η Ιορδανία ελέγχει τους μουσουλμανικούς ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ. Το Όρος του Ναού εμπίπτει στην κατηγορία αυτή, παρά το γεγονός ότι είναι ο ιερότερος χώρος του Ιουδαϊσμού και η θέση των δύο Ναών, και ο μουσουλμανικός κόσμος ήταν ανένδοτος κρατώντας το στα χέρια του.
        Οι Άραβες συνεχώς κατηγορούν το Ισραήλ για «Ιουδαϊσμό" στο Όρος του Ναού, μερικές φορές καταφεύγουν σε παράλογες κατηγορίες, όπως λένε ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί χημικές ουσίες για να διαβρώσει τα θεμέλια του τζαμιού, ώστε να προκαλέσει την κατάρρευση.
        Η  Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) των υπαλλήλων ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να οικοδομήσει ένα νέο Ιερό Ναό στο Όρος του Ναού, αντικαθιστώντας το Τέμενος Αλ Ακσά. Ο ίδιος,ο PA Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, έχει κάνει αιτήσεις για το σκοπό αυτό.
       Η πραγματικότητα είναι ότι είναι Εβραίοι, δεν είναι Άραβες, οι οποίοι υφίστανται διακρίσεις όταν θέλουν να επισκεφθούν το Όρος του Ναού.
        Η ισραηλινή αστυνομία, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τη μουσουλμανική Waqf που έμεινε στο φορτίο της ένωσης μετά το 1967 στον Πόλεμο των Έξι Ημερών, απαγορεύοντας στους Εβραίους να προσεύχονται ή να εκτελούν οποιαδήποτε άλλη μορφή λατρείας. Η αστυνομία μερικές φορές θα κλείσει το Όρος για τους Εβραίους συνολικά, σε απάντηση για τις εξεγέρσεις των Μουσουλμάνων - για μέρες ή εβδομάδες σε ένα χρόνο - παρά τις ενδείξεις ότι μια τέτοια βία είναι συνήθως προγραμματισμένη εκ των προτέρων για το συγκεκριμένο σκοπό , αναγκάζοντας τους Εβραίους να παραμείνουν έξω.
         Η Waqf, εν τω μεταξύ, εργάζεται για να αφαιρέσει οποιαδήποτε εβραϊκή παρουσία στο Όρος και σταθερά καταστρέφει την εβραϊκή αρχαιοτήτων της ένωσης , σε άμεση παραβίαση μιας απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο.
       Πιο πρόσφατα, η Waqf, εξέδωσε ένα φυλλάδιο που  υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο βασιλιάς Σολομών ήταν ένας μουσουλμάνος και ότι δεν υπάρχει εβραϊκή σύνδεση είτε στο Όρος του Ναού ή στο Δυτικό Τείχος (Kotel).        http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/177892   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL NATIONAL NEWS:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου