Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ίδιος ιερόσυλος "χτυπάει" παντού!

Σε πραγματικό γρίφο για τις Αστυνομικές Αρχές έχει καταστεί πλέον η ταυτότητα του νοσηρού εγκέφαλου που  εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί με τα ανοσιουργήματα του σε εκκλησίες κυρίως σε περιοχές του νομού Ηρακλείου. Το χειρότερο για τις Αρχές είναι ότι έχουν στην διάθεση τους γενετικό υλικό του υπόπτου από τους βανδαλισμούς που προξένησε σε ξωκλήσσι, το ζήτημα όμως είναι  ότι προς το παρόν παραμένει αναξιοποίητο.
Ο ίδιος ιερόσυλος

Ο «διαταραγμένος» ιερόσυλος δεν είναι σεσημασμένος και αυτό δυσκολεύει το προανακριτικό έργο των Αρχών καθώς δεν υπάρχει ύποπτος ώστε να γίνει η διαδικασία σύγκρισης του δείγματος του διαθέσιμου γενετικού υλικού.


Τα πράγματα όμως περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς στα δύο τελευταία περιστατικά, στο εκκλησάκι στην Νίδα αλλά και στον Αφέντη Χριστό, στον Γιούχτα, δεν είχαμε την ...συνήθη αραβική σφραγίδα του δράστη, όπως συνέβαινε σε αρκετά περιστατικά βανδαλισμών, αλλά μηνύματα στα ελληνικά.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Στην περίπτωση της Νίδας, ο δράστης αφού αφόδευσε στην Αγία Τράπεζα, πασαλείφοντας τα περιττώματα του σε εικόνες, έγραψε: «φάτε σκ..., κερνάει ο Δίας». (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)
Στην τελευταία περίπτωση, εξυβρίζει τα Θεία στα ελληνικά, ενώ προχώρησε και στην γραφή κάποιων λέξεων στα αγγλικά, χωρίς όμως να βγαίνει νόημα, όπως λένε αστυνομικές πηγές.
Αστυνομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο δράστης σε όλες τις περιπτώσεις είναι κοινός. Για κάποιους λόγους, αποφάσισε να εγκαταλείψει τις αραβικές επιγραφές και να επανέλθει –αν ισχύουν οι εκτιμήσεις αυτές-στα ελληνικά. Το πρώτο περιστατικό που άρχισαν να διερευνούν οι Αρχές αφορούσε σύνθημα γραμμένο στα ελληνικά, τα οποία στην συνέχεια εγκαταλείφθηκαν και έδωσαν την θέση τους στα αραβικά σύμβολα.
Η ομάδα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου που έχει αναλάβει την διερεύνηση των αλλεπάλληλων κρουσμάτων, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσο να αντλήσει πληροφορίες που μπορεί να φέρουν τις έρευνες τους πιο κοντά στον δράστη.
Είναι βέβαιο ότι το άτομο αυτό, το οποίο εκτιμάται ότι είναι μάλλον νεαρής ηλικίας, διαμένει στο Ηράκλειο δεδομένου ότι τα «χτυπήματα» καταγράφονται μόνο στο νομό Ηρακλείου με εξαίρεση το εκκλησάκι στην Νίδα. Είναι απρόβλεπτος  ως προς το χρόνο και τον τόπο που θα «χτυπήσει» αν και υπάρχουν χρονικά διαστήματα «αδράνειας», τα οποία επίσης είναι προς διερεύνηση από τις Αρχές.
Ποιοι δηλαδή είναι οι λόγοι που τον υποχρεώνουν να απέχει από την ...εθιστική συνήθεια των βανδαλισμών και όταν επιστρέφει, βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Μεγάλη βαρύτητα επίσης δίνεται στην έρευνα σε ό,τι αφορά στο όχημα με το οποίο κινείται. Και σε αυτό το κομμάτι μπορεί να βοηθήσουν μόνο πληροφορίες και μαρτυρίες, τις οποίες θα κληθούν να διασταυρώσουν στην συνέχεια οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες. Αστυνομικός ανέφερε στο Cretalive ότι το πληροφοριακό κομμάτι είναι το πλέον σημαντικό στην παρούσα φάση καθώς αναζητούν διακαώς μία ένδειξη που θα στρέψει την έρευνα τους προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Πάντως, παρά το γεγονός ότι υπάρχει στην διάθεση των Αρχών γενετικό υλικό του ύποπτου (από μία περίπτωση), το άτομο που έχει προκαλέσει αυτήν την τεράστια αναστάτωση, φαίνεται να είναι προσεκτικό γενικότερα.      http://www.cretalive.gr/crete/view/koinos-o-ierosulos-se-giouchta-kai-nida/192925

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου