Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Γέροντας Εφραίμ: ''Οι δυνάμεις του σκότους θέλουν να αφανίσουν την Ελλάδα''

intercontinental-22
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από την Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Την φετινή εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία.

Στην συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο υπεύθυνος επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων της ΕΠΑ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: ''Πρέπει να μαζευτούν πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές από επτά κράτη για την διατήρηση του θεσμού της κανονικής οικογένειας''.
Επίσης ομιλία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΕΠΑ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος, ο οποίος τόνισε ότι χωρίς την γενναία χορηγία της Μονής Βατοπαιδίου αυτή η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιούνταν.
Να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΑ μίλησε για το σπουδαίο έργο της Μονής Βατοπαιδίου για την διατήρηση της πολύτεκνης οικογένειας και ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά τον άγιο Καθηγούμενο για την οικονομική στήριξη των απανταχού πολυτέκνων, σε μία εποχή που οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει της γεννήσεις.
Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοποαιδίου Γέροντας Εφραίμ, ο οποίος με στεντόρια φωνή μίλησε για το Έθνος και τους εχθρούς της πατρίδος.
''Οι δυνάμεις του σκότους θέλουν να αφανίσουν την Ελλάδα'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.
Σε άλλο σημείο ο Γέροντας υπογράμμισε ότι: ''Η Ελλάδα περιβάλλεται από ανθρώπους που δεν την αγαπούν, ενώ ζήτησε από όλους να φυλάττουν την παράδοση και τις αξίες της Εκκλησίας''.
Τέλος ακολούθησε βράβευση αριστούχων μαθητών πολύτεκνων οικογενειών.
Ακολουθεί η ομιλία του Γέροντα Εφραίμ:

intercontinental-1
intercontinental-2
intercontinental-3
intercontinental-4
intercontinental-5http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/6668-gerontas-efraim-oi-dunameis-tou-skotous-theloun-na-afanisoun-tin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου