Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

«Ξεθάβουν» Ελλάδα οι Τούρκοι καθημερινά – Πρωτοχριστιανική εκκλησία ήρθε στο φως.

Οι χωματουργικές εργασίες αποκάλυψαν ένα πρωτοχριστιανικό προσκύνημα στη βόρεια Τουρκία, το οποίο χρονολογείται από τον 1ο αιώνα π.Χ.645x344-ancient-christian-pilgrimage-site-comes-to-light-in-northern-turkey-1480155085407

Στην γενέτειρα του Αγίου Αλυπίου του Στυλίτη, την  αρχαία πόλη της Αδριανούπολης, η οποία σήμερα βρίσκεται τρία χιλιόμετρα ανατολικά της περιοχής Eskipazar της βόρειας επαρχίας Karabük, αποκαλύφθηκε μια   σημαντική εκκλησία των πρώτων Χριστιανών που ήταν λειτουργική  μέχρι που  η πόλη έχασε την σημασία της στο 8ο μ.Χ. αιώνα
Ο Τούρκος καθηγητής Vedat Keleş, επικεφαλής του τμήματος υποβρύχιας αρχαιολογίας ,  επιβεβαίωσε με μια δήλωση του ότι η ανασκαφή αποκάλυψε τα περίτεχνα  ψηφιδωτά της εκκλησίας μαζί με την ίδια την εκκλησία .

«Αυτή η πόλη ήταν η γενέτειρα του Αγίου Αλυπίου του Στυλίτη, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες των Χριστιανών  τα αρχαία χρόνια. Εξαιτίας αυτού του Αγίου αποτέλεσε και τόπο προσκυνήματος», πρόσθεσε ο Τούρκος καθηγητής .
Μέχρι στιγμής ανεβρέθηκαν 14 διασκορπισμένα δημόσια κτίρια και άλλες κατασκευές  στην πόλη, η οποία δημιουργήθηκε  κατά την ύστερη ελληνιστική, Ρωμαϊκή και πρώιμη Βυζαντινή περίοδο.
Αυτά τα δημόσια κτίρια αποτελούνται από δύο λουτρά, δύο εκκλησίες, ένα φρούριο , τάφοι σε βράχο, ένα θέατρο, ένα τοξωτό και θολωτό κτίριο, ένα μνημειώδες κατασκεύασμα  λατρείας, ένας τοίχος, βίλες, και άλλα μνημειακά κτίρια και κάποιες λατρευτικές περιοχές.
Τα δάπεδα των εκκλησιών είναι κατασκευασμένα με  περίτεχνα ψηφιδωτά. Τα ψηφιδωτά αυτά δείχνουν  άλογα, ελέφαντες, ελάφια και εξαιτίας αυτού η αρχαία πόλη  είναι διάσημη και για τα ψηφιδωτά της.
alupios-1

Ο Άγιος Αλύπιος ο Στυλίτης πιστεύεται ότι έζησε μεταξύ 6ου και 7ου αιώνα μ.Χ., και ήταν  ένας από τους πυλώνες της Χριστιανικής πίστης, ο οποίος πέρασε την ζωή του με  κήρυγμα, νηστεία και  προσευχή.
Η ελληνική κυβέρνηση εκτιμούν πολλοί  ότι πρέπει κάποια στιγμή να θέσει επισήμως θέμα στους Τούρκους  για τα ευρήματα που ανευρίσκονται μαζικά  στο έδαφος της ελληνικής έως το κόκκαλο Μικράς Ασίας, και όχι να δεχόμαστε να ακούμε τον Ερντογάν να μας λέει για τουρκικά νησιά και οθωμανικές αυτοκρατορίες  . 
Πρόκειται για ελληνικότατα ευρήματα που περιλαμβάνουν από νομίσματα, εκκλησίες , αρχαία αγάλματα έως πόλεις ολόκληρες , και πολλά άλλα , τα οποία θα κοσμούν τα τουρκικά μουσεία και πολλά από αυτά θα αναδεικνύονται ως καλλιτεχνήματα των «παλαιών κατοίκων» και όχι των Ελλήνων.     

stock-photo-cappadocia-turkey-april-daniel-pantanassa-church-with-early-ortodox-christian-fresco-425017810turkey_hittite01

415x221-family-that-became-part-of-claross-history-with-three-generations-of-service-1479937594502
http://www.pentapostagma.gr/2016/11/%ce%be%ce%b5%ce%b8%ce%ac%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bc%ce%b5%cf%81.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου