Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ-ΚΕΦ η'-Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.

ΣΧΟΛΙΟ:Ολόκληρο το 8ο κεφάλαιο του Αγαθάγγελου για τον πόλεμο στην Χερσόνησο Κριμαία[χερσονήσω]που θα συμβεί περίπου [προς...]740 έτη μετά την γραφή του Αγαθάγγελου[1216 ή 1219=2016 ή 2019]όπου αγαρηνών οι Τούρκοι και όπου Έλω η Ελλάδα,Λεχία η Πολωνία.Η ανάμιξη Γαλλίας και Γερμανίας.όπου Αουστρία η πρώην Γιουγκοσλαβία[Σλοβενία-Κροατία,Κόσοβο-Σερβία-Σκόπια κλπ.]
Oι σημερινές εξελίξεις κάνουν σημαντικό αυτό το κεφάλαιο αφού στην Κριμαία έχει κατασκευαστεί η γέφυρα ενώ μαίνεται από το 2014 ο πόλεμος στην Αν.Ουκρανία και υπάρχουν θαλάσσιες διαφορές μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας στην Αζοφική θάλασσα.
Σημαντικές είναι οι εξελίξεις και στα Βαλκάνια μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για τα Σκόπια αλλά και τις διαφορές Σερβίας-Κοσόβου,με ανοικτό το ενδεχόμενο της Μεγάλης Αλβανίας.Δεν γνωρίζουμε αν όντως συμβούν όλες οι πολεμικές καταστάσεις μέχρι το έτος 2019,αλλά σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα φέρουν μεγάλες πολεμικές συρράξεις τόσο στα Βαλκάνια,όσο και στη Μ.Ανατολή. Η αναφορά του ήλιου στο ανατολικό ζώδιο,σημαίνει κάποιο μήνα Μάρτιο και αν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για ψήφιση στη Βουλή τον Μάρτιο του 2019 ,σίγουρα από εκεί και πέρα θα υπάρξουν εξελίξεις.
Η Ρωσο-Τουρκική λυκοφιλία βρίσκεται σε εξέλιξη,αλλά λόγω των εξελίξεων στη Μ.Ανατολή(Συρία-Λίβανος-Ιράν)μπορεί να τερματιστεί από Τουρκικό λάθος και να επιτεθούν οι  Ρώσοι στη Μαύρη θάλασσα και τα Δαρδανέλια.





Η Θάλασσα Αζόφ ή Αζοφική είναι η «Μαιώτιδα λίμνη» των αρχαίων Ελλήνων, η «Τερεμίνθα» των Σκυθών, η «Palus Maeotis» των Λατίνων, η «Μπαχρ Αζάκ» των Τούρκων, η «Ντελήκ Νταντζίκ» των Τατάρων, η «Σουράζησε Μόρε» των Ρώσων. Το όνομά της οφείλεται στην άλλοτε κραταιά πόλη Αζόφ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου