Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Κερκύρας: ''O Θεός να δίδει υπομονή και δύναμη στους πολύτεκνους γονείς'' (ΦΩΤΟ)

kerkiras politeknoi 1
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σαρόκου (Κωτσέλα).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Αποστολικό ανάγμωσμα της ημέρας, από την Προς Γαλάτας επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος ομιλεί περί της σημασίας των αγαθών έργων του Χριστιανού, σε συνάρτηση πάντοτε με την πίστη στον Κύριο.
Ο άνθρωπος εκείνος που αποφασίζει να ακολουθήσει τον Χριστό, αγωνίζεται καθημερινά κατά των παθών του, κατά του εγωισμού του, κατά της φιλαυτίας του, κοντολογίς ενάντια σε ο,τιδήποτε τον αποξενώνει από την σχέση του με τον Θεό.
Τηρώντας το Θείο θέλημα ο άνθρωπος διάγει έναν βίο άγιο.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Απόστολος: “ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός”. Ο παλαιός άνθρωπος δεν υπάρχει πια.
Ο Απόστολος Παύλος συμπληρώνει ακόμη ότι πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος ο άνθρωπος από πνευματική αμέλεια ή επανάπαυση να ξανακυλήσει στα ίδια πάθη, των οποίων προηγουμένως ήταν δούλος.
Στην περίπτωση αυτή θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κυρίου ως παραβάτης των Θείων εντολών και ακόμη χειρότερα θα χαρακτηριστεί ως ανάξιος της εμπιστοσύνης του Χριστού.
Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας με την ευκαιρία της εορτής των πολύτεκνων οικογενειών, αφού διαβεβαίωσε την ‘Ενωση Πολυτέκνων Κέρκυρας για την αρωγή της τοπικής Εκκλησίας στον δύσκολο καθημερινό αγώνα που δίνει, τόνισε ότι η ευθύνη των γονέων ως προς την ανατροφή των τέκνων τους είναι τεράστια πρωτίστως έναντι του Θεού.
Οι γονείς καλούνται να διαπλάσουν ανθρώπινες ψυχές εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου.
Η πνευματική ωριμότητα εκ μέρους τόσο των γονέων, όσο και των συγγενών συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε Κύριος ο Θεός να δίδει υπομονή και δύναμη στους πολύτεκνους γονείς, ιδιαιτέρως στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου κάθε αξία ισοπεδώνεται και η πίστη στον Χριστό διώκεται.
Να συμειωθεί τέλος ότι κατά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Χρήστο Βραχλιώτη και τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πνευματικού του πατρός, μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.
kerkiras politeknoi 2
kerkiras politeknoi 2
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου