Τον Μάη του 2008 πραγματοποίησα επταήμερη επίσκεψη στην Θεοφύλακτο Βασιλίδα των Πόλεων, στην «κατ’ εξαίρεσιν ανακειμένης τη Δεσποίνη ημών Αγία Θεοτόκω και υπ’ αυτής δια παντός σωζομένης» Κωνσταντινουπόλεως, όπως αυτή προβάλλεται μέσα από τον Ιερό Συναξαριστή της Αγίας μας Εκκλησίας.

Στην επίσκεψη αυτή διαπίστωσα ιδίοις όμμασι πως η Κωνσταντινούπολη είναι η γέφυρα Ανατολής και Δύσης, αλλά συνάμα παραμένει και το κέντρο του εθνικού άμα και θρησκευτικού βίου της Ρωμιοσύνης, το κέντρο της Ορθοδοξίας.
Ιχνηλατώντας στο μέτρο των ασήμαντων δυνάμεων μου, τον καημό του Γένους μας για την Άλωση της Πόλης, βρέθηκα στην Αγιά Σοφιά. Οι σφυγμοί έγιναν τότε δυνατότεροι. Ο οφθαλμός της Οικουμένης στις μέρες μας έγινε μουσείο. Το κάλλος και το πνεύμα της αγια-Σοφιάς παραμένει όμως αναλλοίωτο, συνεχίζει να ζει μέσα στο αίμα του κάθε Ρωμιού. Με συντάραξε συθέμελα η σκέψη πως εδώ στην καρδιά της Ορθοδοξίας, δεν τελείται εδώ και αιώνες η Θεία Λειτουργία, όμως ένιωσα πως το Ορθόδοξο Πνεύμα ζει και βασιλεύει, ως μια αέναη αντίσταση του Γένους μας, στις δυνάμεις της Νέας Εποχής που επιθυμούν όλα να τα διαλύσουν.
Με ανάμεικτες σκέψεις βρέθηκα σε παρακείμενο πάρκο, καθισμένος σε παγκάκι να θαυμάζω αυτή την έκπαγλη ομορφιά. Δεν πέρασε καιρός και ένας κύριος, περίπου σαράντα ετών, ήρθε και κάθισε δίπλα μου. Πιάσαμε την κουβέντα σε σπασμένα αγγλικά και με ρώτησε από πού προέρχομαι.
Τότε θεωρώντας πως είναι τουρκικής καταγωγής, τον ρώτησα εάν είναι Πολίτης και εκείνος μου απάντησε πως είναι Κούρδος! Του μίλησα τότε για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τότε διεξήχθη η εξής στιχομυθία που χαράχτηκε βαθιά στη μνήμη μου.
– Γνωρίζεις τον Αρχηγό μας, μου είπε συγκινημένος με δάκρυα να τρέχουν στα μάτια του.
– Φυσικά του είπα, όλοι οι Έλληνες τον γνωρίζουμε και είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα σας για να αποκτήσετε τη δική μας πατρίδα. (Σκέφτηκα τότε την προδοτική δράση των δήθεν Ελλήνων πολιτικών, που παρέδωσαν τον Οτσαλάν, ο οποίος κρατείτε από το 1999 σε τουρκικές φυλακές).
– Ο Αρχηγός μας είναι αγαπητός, αλλά έχει ένα κακό: Δεν μπορεί να σκοτώσει(!!!) μου είπε, συγκλονίζοντας με, σκεφτόμενος πόσο σπουδαίος άνθρωπος μπορεί να είναι ο ηγέτης του απελευθερωτικού αγώνα ενός έθνους, όταν είναι «ανίκανος» να βλάψει άνθρωπο!
Το γεγονός αυτό μου ενίσχυσε την πεποίθηση πως ο Κουρδικός λαός θα απελευθερωθεί και θα αποκτήσει τη δική του πατρίδα, γεγονός που ευχήθηκα στον Κούρδο φίλο με όλη μου την καρδιά.
Το παραπάνω περιστατικό ήρθε στη μνήμη μου, διαβάζοντας δημοσίευμα πως πραγματοποιήθηκε στην τουρκική βουλή επερώτηση της βουλευτίνας κουρδικής καταγωγής της περιοχής του Bitlis, Mizgin İrgal, για το αν είναι ζωντανός ή όχι ο Κούρδος ηγέτης, Αμπτνουλάχ Οτσαλάν, που κρατείται στις φυλακές της νήσου Ιμραλί στη θάλασσα του Μαρμαρά.
Εδώ και κάποια χρόνια υπάρχει μια «αναφορά – ανεπιβεβαίωτη προφητεία», της οποίας δεν γνωρίζουμε την πηγή, σύμφωνα με την οποία: “Όταν σκοτωθεί αυτός που το όνομα του ξεκινάει από “Ο” όλα θα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες”!
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, την διαταγή που εξέδωσε το State Department και το Πεντάγωνο, για την άμεση αποχώρηση των μελών των οικογενειών των κυβερνητικών υπαλλήλων αλλά και των οικογενειών τους από την Τουρκία, αλλά και την επείγουσα ταξιδιωτική οδηγία του Ισραήλ προς όλους τους πολίτες του που βρίσκονται στην Τουρκία, μπορούμε ίσως να φανταστούμε τι θα συμβεί στην Τουρκία αν επιβεβαιωθεί η δολοφονία Οτσαλάν…
Η γη μας μοιάζει πλέον να περιστρέφεται με απίστευτη ταχύτητα γύρω από έναν κρατήρα ηφαιστείου που είναι έτοιμο να εκραγεί. Οι Προφητείες του Αγίου Πατροκοσμά και Αγίου Παϊσίου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιηθούν:
«Η σημερινή ρωσική ηγεσία θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη . Η Κύπρος θα δεχθεί προσωρινό ράπισμα από τους Τούρκους . Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο». Τώρα θα γίνει η Μεγάλη Σύρραξη , ο Αρμαγεδών.
Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο . Αυτό θα είναι το ελατήριο. Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια . Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του. Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα . Κι όταν κατέβουν οι φίλοι της Τουρκίας (οι απόγονοι δηλαδή των σταυροφόρων ) το ΝΑΤΟ, για να τη σώσουν, τότε εκεί θα γίνει, η μεγάλη Σύρραξη και θα σφαγούν.
«Γέροντα , η πατρίδα μας περιβάλλεται από εχθρούς και όλοι οι μεγάλοι (Αμερικάνοι , Ευρωπαίοι) βοηθούν αυτούς και, κυρίως, τους Τούρκους. ‘Οι Τούρκοι’, απάντησε , τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Θα γίνει σύγκρουση στο Αιγαίο. Εμείς δεν θα πάθουμε μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβει από πάνω ο Ρώσος και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν ….Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να την φυλάξουν. Και, έτσι, ο Θεός θα την χαρίσει σε εμάς. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε ορθόδοξοι. «Γέροντα» του αντείπα ‘τι χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πως θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη ; Και με το απλό , σοφό του ύφος, μου είπε : ‘Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα . Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει».
Έχω τη μεγάλη ευλογία να συνδεθώ με ένα από τα πολυαγαπημένα παιδιά του Αγίου Παϊσίου, του οποίου οι μαρτυρίες με τις συνομιλίες που είχε με τον Άγιο για τα επερχόμενα γεγονότα της Πόλης και του Γ’ Παγκοσμίου πολέμου, είναι καταγεγραμμένες. Σε συζήτηση που είχαμε μου φανέρωσε ανέκδοτο γεγονός που αφορά το σημάδι στον πανδαμάτωρ χρόνο που θα πραγματοποιηθούν τα γεγονότα αυτά, όπως του το εκμυστηρεύτηκε ο Άγιος.
– Όταν τον ρώτησα πότε θα γίνουν τα γεγονότα αυτά, ο Άγιος απάντησε: «όταν οι Η.Π.Α. ανακηρύξουν την ίδρυση ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους».
«Οι ελπίδες μας είναι μόνο στον Θεό. Κι εσείς να ζείτε χριστιανικά, γιατί σας λέω υπεύθυνα – και θα το δείτε – ότι δεν έχουμε μέρες. Αυτό που ανάβει τώρα στα Βαλκάνια θα συνεχιστεί. Αυτό θα είναι η αφετηρία μέσω της οποίας ο Θεός, με το δικό Του τρόπο, θα ελευθερώσει τους χριστιανούς και θα τους υψώσει πάλι στην γραμμή τους. Και θα επανέλθει το Βυζάντιο. Και ξέρετε γιατί; Διότι οι Ευρωπαίοι λαοί θα ξαναενωθούν. Ποιος θα τους καθοδηγεί; Δεν κρατάει κανείς. Μόνο εμείς κρατάμε την Ορθόδοξη πίστη» είναι η συμβουλή που μας άφησε ως παρακαταθήκη ο Άγιος Παΐσιος, ο Προστάτης της γενιάς μας.
Α.Δ.