Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Σεργκέι Ιωσήφοβιτς Φουντέλ!!!Στους τοίχους της Εκκλησίας!!!! 35

 



Η σύγχρονη ζωή στην πόλη φαίνεται να αντικαθιστά τον κανόνα της προσευχής που εφαρμόζεται εδώ και πολύ καιρό, και φαίνεται ότι το θέμα εδώ δεν είναι μόνο στην εχθρότητα της ζωής και της προσευχής

. Ακόμη και σε μια πιστή οικογένεια, είναι δύσκολο να εξασφαλίσεις μια ώρα γαλήνης στην επιταχυνόμενη ροή του χρόνου, και ακόμη και σε μια τέτοια οικογένεια είναι δύσκολο να προσευχηθείς ανοιχτά.


 Είναι ακριβώς αυτό το μοναχικό γεωγραφικό μήκος που διαταράσσει κάτι πιο απαραίτητο για αυτή τη σύγχρονη έρημο. Επομένως, ο καθένας, αν η ζωή του είναι στενά συνδεδεμένη με τη ζωή των άλλων, χρειάζεται να γνωρίζει τον σύντομο κανόνα προσευχής που κληροδότησε ο Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ , δάσκαλος του σύγχρονου Χριστιανισμού: «Πάτερ ημών», «Θεοτόκε», τρεις φορές και πιστεύω μια φορά: κάντε το το πρωί και μετά, όπως αναφέρεται σε αυτόν τον κανόνα, πηγαίνετε συνεχώς στη δουλειά σας και στην επιχείρησή σας καλώντας τον εαυτό σου στον Θεό με μια σύντομη προσευχή.

Ο Επίσκοπος Θεοφάνης ο Έγκλειστος δίδαξε ότι μια σύντομη πρωινή προσευχή μπορεί να είναι οτιδήποτε, για παράδειγμα, «Θεέ μου, έλα σε βοήθεια» ή «Κύριε ελέησον».

Το νόημα του νέου κανόνα προσευχής είναι η συντομία του στο σπίτι και η συνέχειά του μεταξύ των ανθρώπων και στην εργασία. Πρέπει να πάτε σε ανθρώπους από τη γωνιά σας, αλλά πηγαίνετε με προσευχή.

apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου