Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η Ιερά Σύνοδος κατά της Χρυσής Αυγής.

xa-ekklisia
Ξεκάθαρη θέση κατά των πρακτικών που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή πήρε σήμερα με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα που προκάλεσαν τον θάνατο του νεαρού Παύλου Φύσσα, η Δ.Ι.Σ., αφού εκφράζει τη θλίψη της και τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, καταδικάζει τα πρόσφατα γεγονότα και τα φαινόμενα βίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το δημοκρατικό πολίτευμα δεν απειλείται και προστατεύεται επαρκώς.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: 
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξ αφορμής των πρωτοφανών και επικινδύνων για την ελληνική κοινωνία προσφάτων γεγονότων :
1. Συλλυπείται την οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα και εύχεται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού.
2. Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, από όπου κι αν προέρχεται.
3. Θεωρεί ότι το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα διαθέτει ασφαλείς δικλείδες προστασίας του.
4. Υπενθυμίζει ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαιρέτως οφείλουμε να διατηρήσουμε σε κάθε περίπτωση την εθνική μας ενότητα και την εφαρμογή των Νόμων του Κράτους μας, «ότι πολλοί κυκλόθεν οι εχθροί ημών».
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κεκοιμημένου Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Αβραμίδη, Γραμματέως της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων. 
Εξήρε το ήθος του, την εργατικότητά του και την υπερτεσσαρακονταετή επιτελεσθείσα προσφορά του στις Συνοδικές υπηρεσίες και την εφημεριακή του διακονία.
Εν συνεχεία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Ιγνάτιο Σωτηριάδη, Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.
Επίσης, όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, ως εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Μικτή Επιτροπή Διαλόγου μετά των Ρωμαιοκαθολικών.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.   http://www.romfea.gr/epikairotita/19610-2013-10-11-09-31-04 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου