Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Παραπέμπονται Εφραίμ και Αρσένιος για το Βατοπέδι.


ΣΧΟΛΙΟ:Στόχος να κτυπηθεί η εκκλησία μας φέρνει η επόμενη είδηση για τον Γέροντα Εφραίμ τον Βατοπαιδινό.       Την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου που διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση των «ιερών» ανταλλαγών με τη Μονή Βατοπεδίου.

           Με το υπ’ αριθμόν 2000/13 βούλευμα οι δικαστές «δείχνουν» το εδώλιο σε 14 άτομα -από τα συνολικά 32- να δικαστούν για κακουργηματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα για τους:

Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, μοναχό Αρσένιο, Αικατερίνη Πελέκη, Διονύση Πελέκη, Δημήτρη Πελέκη, Ιωάννη Διονυσόπουλο, Στέφανο Δέτση, Χριστόδουλο Μπότσιο, Γρηγόρη Κρόμπα, Πέτρο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Γκράτσιο, Γιώργο Μητρόπουλο, Σταματούλα Μαντέλη και Κωνσταντίνο Σκιαδά.


           Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις του ηθικού και φυσικού αυτουργού σε κακουργηματική απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων με άλλες εκτάσεις του δημοσίου. Ταυτόχρονα, αίρεται για τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, ο περιοριστικός όρος της παραμονής εντός των ορίων του Αγίου Όρους.

           Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι ενέργειες των κατηγορουμένων έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.

           Για τα πρόσωπα -πέρα από τον κ. Αγγέλου- που δεν παραπέμπονται, οι εφέτες έκριναν ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.              http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=266842&catID=11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου