Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σεραφείμ : «Νιώθω αποτροπιασμό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα για το σάπιο πολιτικό σύστημα και για την Εκκλησία… που πρέπει να στηλιτεύει το έγκλημα του λευκού κολάρου’


Δεν «μάσησε» τα λόγια του ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Μ’ ANOIKTAAYTIA», που παρουσιάζουν στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε tv» ο Νίκος Νικολόπουλος και η Ξένια Γώγου.
Καυστικός προς την κυβέρνηση για την οποία υποστήριξε ότι : «επιχειρεί να ορθοποδήσει με λάθος τρόπο» λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Θα περίμενα από την κυβέρνηση να ορθώνει το ανάστημα του Γένους. Θα περίμενα μια γενναία και ανυποχώρητη στάση έναντι των δανειστών. Θα περίμενα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που έλαβαν οι ναζιστές» αφού προηγουμένως διευκρίνισε ότι μιλά ως απλός πολίτης!
Ο κ. Σεραφείμ επίσης είπε πως νιώθει αποτροπιασμό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.
Για το «σάπιο» πολιτικό σύστημα που επιβιώνει με τρόπους χυδαίους.
Για το σόου με την Χρυσή Αυγή που δεν συνάδει με τον δικαιικό πολιτισμό.
Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεωρεί πως είναι μέρος του σχεδίου της νέας τάξης πραγμάτων.
Για το ειδεχθές πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, για την Χρυσή Αυγή που ξεγέλασε τον λαό με ένα εθνικό και Χριστιανικό προσωπείο.
Ενώ κατεδείχθη ότι είναι μία παγανιστική οργάνωση, αντίγραφο του αποκρυφιστικού σατανιστικού τάγματος της Χρυσής Αυγής του Ιρλανδού αποκρυφιστή W. Β.Υeats, το όνομα του οποίου επέλεξε ο κ. Μιχαλολιάκος το 1985 και για το δικό του κόμμα.
Για την ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.
Για τις πρακτικές όλων εκείνων που προσπαθούν να πείσουν ότι υπάρχει διαφορετικός γενετήσιος προσανατολισμός και για την ανάγκη αποδοχής της ανωμαλίας της ομοφυλοφιλίας.
Για την πολυπολιτισμικότητα και το αδιάφορο θρησκευτικά κράτος που εξυπηρετεί τα σχέδια των γνωστών - άγνωστων Σιωνιστών μεγαλοτραπεζιτών, που απάλειψαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και που θέλουν να βγάλουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία.
Δεν απέκρυψε και την οφειλή της Εκκλησίας απέναντι στο δοκιμαζόμενο λαό, που πρέπει να στηλιτεύει σθεναρά, το «έγκλημα του λευκού κολάρου» όπως χαρακτηριστικά είπε.
 
Απαντώντας στα ερωτήματα που ετέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ δεν χαρίστηκε στην Χρυσή Αυγή και υποστήριξε πως παρουσιάσθηκε με ένα προσωπείο πίσω από το οποίο κάλυπτε ένα ειδεχθές πρόσωπο. Εκμεταλλευόμενη, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε το σαθρό πολιτικό σύστημα κατάφερε να αποσπάσει ένα μεγάλο μέρος των προτιμήσεων του ελληνικού λαού προβάλλοντας τη φιλοπατρία και την Ορθοδοξία. Εν συνεχεία όμως, αποθρασύνθηκε και έπεσε το προσωπείο της Χρυσής Αυγής, όταν στελέχη της έλαβαν μέρος σε τελετές για τον Ήλιο, που εκλαμβάνουν ως θεό (ηλιοστάσιο)!
 
Τότε έπεσε το προσωπείο της Χρυσής Αυγής και αποκαλύφθηκε το παγανιστικό και αποκρυφιστικό της υπόβαθρο. Άλλωστε, υποστήριξε ο γ.γ. Νικ. Μιχαλολιάκος είχε γράψει το 1982 για το «αστραφτερό φως του Εωσφόρου (Σατανά) και υπεραμυνόταν των αντιλήψεων του Ιρλανδού αποκρυφιστή W. B. Yeats ιδρυτού του σατανιστικού τάγματος της Χρυσής Αυγής, το όνομα του οποίου επέλεξε ο κ. Μιχαλολιάκος το 1985 για το δικό του κόμμα! 
Αναφέρθηκε επιπλέον και στην αποδοχή της Χρυσής Αυγής της ναζιστικής θεωρίας περί υπερανθρώπου που αποτελεί και τη βάση των συμπεριφορών των στελεχών της. «Η οργάνωση αυτή δεν έχει σχέση με τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας», κατέληξε.
 
Και τέλος αναφερόμενος στις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής και στον τρόπο που έγιναν έκανε λόγο για ένα επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, το οποίο δεν συνάδει στο νομικό πολιτισμό μας αλλά εξυπηρετεί μόνο τα επικοινωνιακά της παιχνίδια μέσα στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ και της μετάβασης του στο Ισραήλ
 
Ο κ. Σεραφείμ στηλίτευσε επιπλέον την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη να καταργήσει την αργία της Κυριακής επισημαίνοντας ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στα σχέδια της Νέας Τάξης, αποσκοπεί στην αποϊεροποίηση της ζωής μας ενώ ευνοεί ως μέτρο τις πολυεθνικές εταιρίες. Θυμήθηκε μέσα στο πλαίσιο τούτο τον αγώνα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου για να μην απαλειφθεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πάλεψε με το διεθνές κατεστημένο εξαρτήματα του οποίου ήταν και οι τότε κυβερνώντες (κυβέρνηση Σημίτη)!
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ υποστήριξε ότι η Εκκλησία οφείλει να στηλιτεύσει το έγκλημα του λευκού κολάρου κάνοντας λόγο για ένα σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα που επιβιώνει με χυδαίους τρόπους και οδηγεί τον κόσμο στην απελπισία. Μέσα στο πλαίσιο αυτό η Εκκλησία μας προσκαλεί σε «μία πνευματική επανάσταση ενάντια στο σαθρό, στο χυδαίο, στο σάπιο...» Και πρόσθεσε: «έχουμε ευθύνη και εμείς για την κατάσταση που βιώνουμε»!
 
Γιατί αντιτίθεται στο τέμενος
Απαντώντας ακόμη σε ερώτηση του κ. Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με την προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης Τζαμιού με χρηματοδότηση της κυβέρνησης στο κέντρο της Αθήνας υποστήριξε ότι αντιτίθεται στη θεσμοθέτηση του Ισλάμ! Κι αυτό γιατί η θεσμοθέτηση αυτή οδηγεί στην πολυτισμικότητα και στο αδιάφορο θρησκευτικά κράτος κάτι που εξυπηρετεί τα σχέδια των γνωστών- αγνώστων (σιωνιστών μεγαλοτραπεζιτών) περί επιβολής της παγκοσμιοποίησης. Κατέθεσε ακόμη και δικαιολόγησε γιατί ο ίδιος προσωπικά θεωρεί το Ισλάμ καταστροφική λατρεία που συνδέεται με το τζιχάντ, ενώ αποκάλυψε ότι λειτουργούν ήδη στο Πειραιά περί τα 40 τεμένη και στην Αθήνα άλλα 100, πολλά εκ των οποίων συντηρούν πλούσιοι Σαουδάραβες έμποροι!
 
Περί ομοφυλοφιλίας
 Ως γνωστός πολέμιος αυτών που σώνει και καλά επιδιώκουν να μας πείσουν ότι υπάρχει και διαφορετικός γενετήσιος προσανατολισμός (βλ. ομοφυλοφιλία) ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου-εκκλησιαστικού συντάκτη Διονυσίου Μακρή, ότι η ομοφυλοφιλία (ελληνιστί κιναιδισμός) αποτελεί εκχυδαϊσμό του ανθρωπίνου προσώπου και συνιστά απειλή για την ελληνική κοινωνία. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «όποιος παραβιάζει το νόμο του Θεού υπόκεινται σε συνέπειες. Εναντιωνόμαστε στις πρακτικές εκείνων που προσπαθούν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι υπάρχει και διαφορετικός γενετήσιος προσανατολισμός»...
Τέλος, ο θαρραλέος και τολμηρός Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αναφέρθηκε στο πλούσιο και τεράστιο κοινωνικό έργο και προσφορά της Ορθόδοξης Εκκλησίας καλώντας τους Έλληνες να έχουν πίστη στο Γένος, να είναι ενωμένοι για να διανύσουν τη σταυρική αυτή διαδρομή και να βιώσουν τη σωτηρία και την Ανάσταση.

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΑΚΤΕ-ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου