Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Τουρκική προσβολή: Ενθρόνιση δεσπότη σε… ξενοδοχείο.

Αδυνατώντας να ξεφύγει από τον νεοθωμανικό πανισλαμισμό της η Τουρκία ανάγκασε μητροπολίτη του Οικουμενικού Θρόνου να ενθρονιστεί σε ξενοδοχείο των Κυδωνιών (τουρκιστί Αϊβαλί).

Πιο συγκεκριμένα και παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε ειδοποιήσει και προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, εδώ και έξι μήνες, αναφορικά με την έγκριση της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών, το τουρκικό κράτος επικαλούμενο «γραφειοκρατικές καθυστερήσεις» προχώρησε στην προσβλητική για την Ελληνορθοδοξία κίνηση να μην επιτρέψει την τέλεση της λειτουργίας στον Ναό με αποτέλεσμα να επιστρατευτεί το τοπικό ξενοδοχείο.


Η συγκεκριμένη κίνηση της Τουρκίας ανάγκασε τον ψύχραιμο σε τέτοιες καταστάσεις Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην παραστεί στην λειτουργία, αφού όπως γίνεται κατανοητό ο προκαθήμενος της παγκόσμιας Ορθοδοξίας δεν μπορεί να ενθρονίζει μητροπολίτες σε αίθουσες εκδηλώσεων ξενοδοχείων.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, ο οποίος έθεσε τα πράγματα έως έχουν και μέσω γραπτής παρέμβασής του κατήγγειλε απερίφραστα την αχαρακτήριστη αυτή τουρκική πρόκληση. Η ανακοίνωσή του έχει έως εξής: «Οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο ιστορικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών.

»Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην απάντηση που έδωσαν μόλις 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη τέλεση της θείας Λειτουργίας προέβαλαν γραφειοκρατικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα πριν έξι μήνες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μετέβη τελικά στο Αϊβαλί, και η Θεία Λειτουργία καθώς και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ξενοδοχείου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013».

Σε πολιτικό επίπεδο ο βουλευτής Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης με αναφορά του προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων υπογραμμίζει το θέμα και στην ουσία θέτει το σώμα προ των ευθυνών του, ειδικά σε μία περίοδο κατά την οποία η Άγκυρα προσπαθώντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα αναφορικά με την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, απαιτεί την λειτουργία τζαμιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ειδικά στην περίπτωση της Αθήνας, πρόκειται για τζαμί που συμβολίζει την ορθωμανική κατοχή της Ελλάδας και πλέον είναι αρχαιολογικός χώρος (να το συζητήσουμε αν θέλουν, αλλά με αντάλλαγμα όχι τη Χάλκη, αλλά την εκ νέου λειτουργία ως ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη). Επίσης, ζητά να εκλέγει η μειονοτητα τους μουφτήδες, τη στιγμή που το τουρκικό κράτος και αυτό τους διορίζει!

Είναι προφανές ότι η Άγκυρα έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο ενώ ο σεβασμός της προς την θρησκευτική ταυτότητα κάθε πολίτη του κράτους της ο οποίος δεν είναι Σουνίτης αποτελεί «όνειρο θερινής νυκτός».

defence-point.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου