Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Καμπάνα» Ιερώνυμου προς Κυβέρνηση και Τρόικα για τους νέους φόρους.

Μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και τους ξένους δανειστές να «ξεχάσουν» κάθε τι σχετικό με νέα φορολογία έστειλε εμμέσως πλην σαφώς ο Αρχιεπίσκοπος σήμερα το απόγευμα.

«Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται. Οι αντοχές του έχουν πια εξαντληθεί» είπε για να στείλει το μήνυμα πως «Όποιοι έχουν άλλες σκέψεις στο μυαλό τους πρέπει να τις βγάλουν αμέσως. Μόνο η ψυχική αντοχή έχει παραμείνει».

Ταυτόχρονα ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε την έκκληση του για ενότητα σημειώνοντας πως « Ο λαός μας δοκιμάζεται και μόνο αν μείνουμε ενωμένοι και ο ένας στηρίζει τον άλλο θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, θα βρούμε διέξοδο και θα περάσουμε στην απέναντι όχθη».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εγκαινίασε σήμερα το κοινωνικό ιατρείο για ανασφάλιστους επαγγελματοβιοτέχνες που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας του οργανισμού της Αρχιεπισκοπής «Αποστολή», του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Αναφερόμενος στις εθελοντικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σημείωσε πως «το μήνυμα «βοήθησε και συ ν΄αλλάξει η ζωή μας» ξεκίνησε ως μια σταγόνα και τώρα έγινε ποτάμι συνεισφοράς με την βοήθεια του ίδιου του λαού που κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει».

Είναι χαρακτηριστικό πως τους τελευταίους 19 μήνες οι εθελοντές γιατροί του Ι.Σ.Α. που συνεργάζονται με την «Αποστολή» έχουν δεχθεί 27.000 επισκέψεις ενώ καθημερινά εξετάζονται πάνω από 300 ανασφάλιστοι πολίτες που έχουν πρόσβαση και σε δωρεάν φάρμακα.

Ταυτόχρονα, όπως είπε, η Αρχιεπισκοπή μέσω της «Αποστολής» παρέχει κάθε μήνα 9.000 δέματα αγάπης και πάνω από 10.000 μερίδες φαγητού.

«Η Εκκλησία πρόσθεσε, χωρίς το λαό δεν θα είχε καμία δυνατότητα δράσεων. Εμείς βάζουμε το συντονισμό, τη δουλειά, τις υποδομές, την αγάπη μας» σημείωσε.           


ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΟΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ… ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, ο κλάδος που εκπροσωπεί περνά εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. «…Ερχόμαστε με ένα «μπάλωμα», το οποίο ελπίζω σαν πρακτική να μην αντικαταστήσει το δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, να δώσουμε μία ανάσα στους Συναδέλφους μας, που έχουν στερηθεί την πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Και αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι λίγο» είπε χαρακτηριστικά για να σημειώσει πως «Μόνο από τον ΟΑΕΕ, προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο (άμεσα ασφαλισμένα και προστατευόμενα μέλη) και ο αριθμός είναι διαρκώς αυξανόμενος».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στον τρόπο λειτουργίας του νέου Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στη ΓΣΕΒΕΕ και παρουσίασε τα νέα προγράμματα της «Αποστολής», για «το δύσκολο, όπως είπε χειμώνα που έρχεται» και περιλαμβάνουν:

• αύξηση των δεμάτων αγάπης στα σχολεία από 2.000 σε 4.000
• δημιουργία Κέντρου για το παιδί στο Μοσχάτο
• τη διανομή δωρεάν πετρελαίου σε σχολεία και ιδρύματα
• τη διανομή φρέσκου γάλατος, λαχανικών και φρούτων στους πολίτες που ζουν στο όριο της φτώχειας

Κατά το χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Παραρτήματος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικροβιοτέχνες, που δεν μπορούν να κρατηθούν μέσα από την επαγγελματική τους δράση και να πληρώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, οπότε είναι ανασφάλιστοι οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.

Εδώ και ενάμιση χρόνο, δίνουμε καθημερινή μάχη, για όλους εκείνους που έχασαν όχι μόνο τη φορολογική και ασφαλιστική τους ενημερότητα, αλλά και την ίδια τους την υγεια. Κάποιος έπρεπε να φροντίσει γι αυτήν. Και η απάντηση ήρθε μέσα από τους εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου