Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Όταν διαλυθεί, ή όταν μάς διώξουνε, τότε μόνο θα σωθούμε...


Έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τότε που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον γέροντα Παϊσιο να μας λέει ότι ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ...ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται... σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;... ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν...
Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις όπου αναγνωρίζεται ότι ‘οι κερδοσκόποι’, (δηλαδή η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής Goldman and Sachs και άλλοι), επιτίθενται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα , το ευρώ., και μέσω αυτού στην ενότητα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης....ήρθαν στο νου μου τα λόγια του Αγίου γέροντα Παϊσίου.
Η σοβαρότητα της απειλής έχει αναγνωρισθεί και από τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έσπευσαν να δημιουργήσουν ολόκληρο μηχανισμό για να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση αλλά και άλλες μελλοντικές.

Με αυτό το σημείωμα θέλω να μοιραστώ μαζί με τους άλλους Έλληνες και ‘εν Χριστώ αδελφούς μου’ την αισιοδοξία και την Θεϊκή σιγουριά που γεννούν τα λόγια του γέροντα στην ψυχή μου... Μας προείπε τα γεγονότα πριν συμβούν, ακριβώς για να μας δώσει θάρρος και κουράγιο όταν θα έρθει το μπουρίνι. 
Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα περάσουμε δύσκολα όπως μας προειδοποιούσε πριν απο μία εικοσαετία ο γέροντας....όμως η κατάληξη είναι καλή.
Βλέπεις σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα....σήμερα οι φίλοι μας θέλουν να μας ‘τσαλακώσουν’ και οι εχθροί μας να μας ξεσκίσουν... δεν πειράζει όμως, έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους έχει και ο Θεός τα δικά Του... έλεγε με νόημα.
Σε άλλη περίσταση είπε Θα φέρει ο Θεός έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων ώστε στο τέλος θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι ( καί μάλλον αυτό είναι η εύρεση πετρελαίων στήν Ελλάδα σε τεράστιες ποσότητες )

Προϋπόθεση όμως για να δεχθούμε την Θεία βοήθεια είναι η μετάνοια του ελληνικού λάου, γιατί σήμερα έχουμε πιάσει πάτο από όλες τις απόψεις αλλά κυρίως ηθικά και πνευματικά. Όλοι και οι άρχοντες και ό λαός,
Η απομάκρυνση του λαού από την διδασκαλία του Χριστού και από την Εκκλησία Του, έχει φέρει την ηθική κατάντια και αυτή με την σειρά της την διαφθορά, την διάλυση του κράτους και την οικονομική χρεοκοπία....

Όμως ο γέροντας ευελπιστούσε ότι θα μετανοήσουμε.... 
Έλεγε σήμερα οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για τον Χριστό... "έχω δουλειά..", λένε, και σου γυρίζουν την πλάτη....
Όμως θα συμβούν γεγονότα που θα συνταραχθούν τα έθνη, δεν θα είναι η Δευτέρα παρουσία αλλά θα είναι Θεία επέμβαση στη ιστορία της ανθρωπότητας....
Μετά από αυτό θα σε τραβάνε από το μανίκι και θα λένε ..."έλα εδώ να μας πεις τι ξέρεις για τον Χριστό...."
"Θα γεμίσουν οι δρόμοι εκκλησάκια και τα λεωφορεία εικονίτσες...." μου είπε κάποτε που τον ρώτησα γεμάτος στεναχώρια για την πνευματική μας κατάντια.
Ας εργασθούμε λοιπόν προς αυτή την κατεύθυνση, με ελπίδα και θάρρος, ο καθένας από το πόστο του και ανάλογα με τις δυνάμεις που διαθέτει....
Βλέπεται η Ελλάδα δεν παράγει αυτοκίνητα, αλλά ακόμα ‘βγάζει’ Αγίους... 
Εδώ βρίσκεται η αξία της, στην ζωντανή Ορθόδοξη Παράδοσή της, που ακόμα και σήμερα ‘βγάζει’ ΑΓΊΟΥΣ...ότι πολυτιμότερο δηλαδή.
Έτσι λοιπόν .. "ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ ημών"
Αθανάσιος Ρακοβαλής  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου