Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Κλειστή κυβέρνηση: Το επόμενο βήμα είναι η κατάρρευση του δολαρίου.

Σημείωση συντάκτη: Όπως καλοπροαίρετα γράφω οι ευεργέτες μας συζητούν το μέλλον μας στις προσφιλείς αίθουσες του Κογκρέσου, δεν μπορεί κανείς να βοηθήσει, αλλά αναρωτιέμαι τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν να κλείσει για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο. Ας είμαστε ειλικρινείς, αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκλεισε και ουσιαστικά σταμάτησε να λειτουργεί θα ήθελα να είναι σχεδόν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Είχαν περάσει  περισσότερους νόμους, δεν  είχαν περισσότερους περιορισμούς, και θα ήθελα, τέλος, να είναι έξω από τη ζωή μας (και, ως παρενέργεια, ο Πρόεδρος προφανώς θα πρέπει να κάνει τα δικά του ρούχα!). Ωστόσο, οποιοδήποτε τέτοιο κλείσιμο θα έχει συνέπειες. Αν και κατά πάσα πιθανότητα θα "μας σώσει" και πάλι στην 11η ώρα, ο Brandon Smith ,της αγοράς Alt, που διερευνά τις δυνατότητες και τα επακόλουθα αν η κυβέρνηση  κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα! Είναι σήμερα ή σε κάποιο σημείο στο μέλλον. Θα είναι οδυνηρό να είστε σίγουροι, καθώς δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί θα χάσουν σχεδόν αμέσως την πρόσβαση στο κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας που κρατά το όλο πράγμα στη ζωή.

government closed

        Υπάρχει ένα σημαντικό ποσό της συζήτησης στην εναλλακτική στους οικονομικούς κύκλους ως προς το εάν μια ομοσπονδιακή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης θα είναι ένα "καλό" ή "κακό πράγμα". Ειλικρινά, ακόμη είμαι εν μέρει σε σύγκρουση. Μου αρέσει να διαβάζω γενικά ειδήσεις σχετικά με το πώς μια διακοπή στην πρωτεύουσα θα ήταν "φρικτή", επειδή ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να χρειαστεί να μειώσει το προσωπικό του Λευκού Οίκου στον τομέα καθαρισμού και να πλένουν τα ρούχα του:
http://www.bloomberg.com/news/2013-09-27/obama-stripped-to-skeleton-staff-in-a-government-shutdown.html
           Είναι καιρός να δούμε κάθαρματο  ξεπούλημα που έκανε για να καθαρίσει τη δική του πράξη . Μου αρέσει επίσης η ιδέα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από την εικόνα να απομακρύνονται από τις ΗΠΑ δυναμικά. Οι Αμερικανοί πρέπει να μάθουν και πάλι πώς να ζήσουν χωρίς το κράτος νταντά, έστω και για λίγες εβδομάδες, και τι καλύτερος τρόπος από το να πάει κρύα στην Τουρκία. Μπορώ να ακούσω τους βασανισμένους με τα αναφιλητά των σοσιαλιστών σήμερα, που φωνάζουν για τις  SNAP κάρτες τους και τη χαμηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης της κυβέρνησης. Είναι σαν ... όμορφη μουσική ...
       Τούτου λεχθέντος, όσο και συγκεντρωτική να είναι η κυβέρνηση θα πρέπει να σβηστεί από το πρόσωπο του πλανήτη, υπάρχουν, πράγματι, οι συνέπειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είναι ανόητο να πιστεύουν το αντίθετο. Δεν υπάρχει κοινωνικό σύστημα, και δεν εννοώ το κοινωνικό σύστημα, αλλά τις αλλαγές χωρίς πόνο στον πληθυσμό. Δεν είμαι μεταξύ εκείνων που φτιάχνουν μια ομοσπονδιακή πεσμένη κυβέρνηση, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι οι μόνοι άνθρωποι τελικά που αισθάνονται την ταλαιπωρία θα είναι κατά μέσο όρο οι πολίτες και όχι η ίδια επιχείρηση. Η sheeple μπορεί να είναι ανίδεοι και τυφλοί, αλλά κανείς δεν αξίζει το είδος της ολοκληρωτικής πύρινης κόλασης, που θα μπορούσε να βρέξει κατά της  χώρας  μας, αν ο τερματισμός συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καθώς γράφω αυτό, οι κύριες προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης εκτιμούν ότι υπάρχουν 90% πιθανότητες διακοπής της λειτουργίας της κυβέρνησης από τα μεσάνυχτα στις 30 Σεπτεμβρίου. Αν και τεχνικά, τα κεφάλαια της  κυβέρνησης δεν θα εξαντληθούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου:
     http://www.usatoday.com/story/news/politics/2013/09/25/treasury-debt-limit-october-17/2867471/
         Έχουμε ασχοληθεί με αυτό το είδος της ομιλίας, πριν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, και είναι ενδιαφέρον να δούμε το είδος του κυνισμού που έχει αναπτυχθεί πάνω από την ιδέα μιας εκδήλωσης τερματισμού. Μετά από όλα, η τελευταία φορά που μια διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης συνέβη ήταν στο τέλος του 1995, που διαρκήσε μόνο μια-δυο εβδομάδες από την έναρξη του 1996. Η ΔΑΠ έχει διπλωθεί έτσι πολλές φορές πάνω από τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και της οροφής του χρέους που οι περισσότεροι από το κοινό αναμένουν ότι θα κάνουν προφανώς το ίδιο και πάλι. Είναι βέβαιο ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα κυλήσουν, όμως, δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι αυτή τη φορά θα είναι το ίδιο. Γιατί; Όχι επειδή η "Obamacare" είναι πάνω στο τραπέζι.Η" Obamacare"  είναι απλά μια απόσπαση της προσοχής. Όχι, ενδιαφέρομαι περισσότερο για τις συνθήκες γύρω από το δολάριο ΗΠΑ.
           Η "Obamacare" έχει σχεδιαστεί για να αποτύχει. Καθένας με οποιαδήποτε οικονομική ή μαθηματική έννοια θα μπορούσε να εξετάσει το πραγματικό δημόσιο χρέος και να κάνει προβλέψεις για το έλλειμμα των ΗΠΑ και να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και δεν θα είναι ποτέ αρκετάτα  χρήματα για να χρηματοδοτήσει την καθολική υγειονομική περίθαλψη. Η ΔΑΠ μπορούσε απλώς να αφήσει το πρόγραμμα να παράγει αποτελέσματα, να καθίσει πίσω και να παρακολουθήσει την συντριβή καιτο  έγκαυμα κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Αυτό συνεπάγεται, όμως, βλέποντας το σύνολο της συντριβής της οικονομίας μας και θα καίει με αυτό.
Αυτό που έχουμε ανάπτυξη μπροστά μας είναι η συνταγή για μια" νέα ψευδή πρότυπο". Ήδη, το MSM συζητά την πιθανότητα αθέτησης των υποχρεώσεων του χρέους και οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι κάτω από τέτοιες συνθήκες. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχουν "Tea Party" οι συντηρητικοί έχουν ονομαστεί οι πρωτογενής ένοχοι αν πέσει η κυβέρνηση.Ακόμα και ο πρώην Δημοκρατικός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, παίρνει  σχετικά με το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών:
http://abcnews.go.com/blogs/politics/2013/09/bill-clinton-when-it-comes-to-obamacare-gop-begging-for-america-to-fail/
           Όλοι οι διαπληκτισμοί πάνω από την "Obamacare" είναι συναρπαστικοί, είμαι βέβαιος, αλλά επιτρέπει να ορίσετε το οικονομικά προσιτής φροντίδας . Το μέρος για μια στιγμή πρέπει να δει τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική εικόνα. Η ιδιωτική Federal Reserve Bank  μόλις ανακοίνωσε ότι θα εκπλήξει πολύ μια πλήρη αντιστροφή στις προτεινόμενες QE μέτρα "κωνικά", με αποτέλεσμα να σοκάρει και να φέρει σύγχυση στην αγορά. Εάν το αμερικανικό φορολογικό σύστημα είναι σταθερό , καθώς η Fed έχει προτείνει για το παρελθόν έτος, στη συνέχεια, γιατί να συνεχίσει τα μέτρα τόνωσης σε όλα; Θα μπορούσε να είναι ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα θετικά οικονομικά στοιχεία που απελευθερώνονται από την Fed και το Υπουργείο Εργασίας στην πραγματικότητα είναι πλαστά, και ότι οι επενδυτές έχουν εξαπατηθεί αναλαμβάνοντας τη συνολική ανάπτυξη, όταν η Αμερική είναι στην πραγματικότητα σε μια επιταχυνόμενη παρακμή; Ότι δεν θα είναι μια μεγάλη καταιγίδα με ταχύτητα κατ 'ευθείαν έξω από το αριστερό πεδίο!
         Η πρώτη ημέρα αγώνα πάνω από την ανακοίνωση της Fed θα ξεθωριάσει γρήγορα, με αποτέλεσμα την αργή αιμορραγία του Dow Jones. Η μαγεία της Fed στο ερέθισμα φοράει off, και ο κόσμος των επενδύσεων δεν είναι ευχαριστημένος. Αν ήμουν μέλος της Federal Reserve Bank, υποθέτω ότι θα εκτιμούσα μια μεγάλη απόσπαση της προσοχής κλίμακας που σχεδιαστεί για να πάρει την προσοχή μακριά από μένα και το ελιτίστικο club με τους φίλους μου σαν κύριους ενόχους πίσω από τη μεγαλύτερη κατάρρευση νομίσματος στην ιστορία του κόσμου.
         Δυστυχώς, η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης είναι αρκετά μεγάλη απειλή για το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, και λίγοι άνθρωποι φαίνεται να το έχουν πάρει στα σοβαρά. Ίσως γιατί η προσδοκία είναι ότι κάθε διακοπή θα είναι μόνο μια βραχυπρόθεσμη ανησυχία. Και, αυτή η υπόθεση θα μπορούσε να είναι σωστή. Αλλά, αν ο τερματισμός δεν γίνει, και, αν το "αδιέξοδο" συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα βιώσει νέα κρίση. Εδώ είναι γιατί:
                                                       Εκθετική χρέους
              Η "Obamacare" έχει μόνο έναν μακρύ κατάλογο των ήδη υπαρχόντων "υποχρεώσεων» (αλλιώς γνωστό και ως προγράμματα του δικαιώματος). Τα προγράμματα αυτά δεν υπολογίζονται στους  επίσημους υπολογισμούς της κυβέρνησης του εθνικού χρέους ή τις ελλειμματικές δαπάνες, αλλά κοστίζουν χρήματα των φορολογουμένων, όλοι το ίδιο. Το αληθινό κόστος του ελλείμματος και του χρέους των εθνικών δαπανών επεκτείνονται κάθε χρόνο χωρίς να αποτύχουν. Εάν το ανώτατο όριο του χρέους δεν αυξάνεται σύμφωνα με την παρούσα εκθετική χρέους, η προεπιλογή είναι αναπόφευκτη. Κανένα ποσό της αύξησης των φόρων δεν θα μπορούσε να καλύψει ποτέ την μαύρη τρύπα που έχει ήδη δημιουργηθεί από τις αρνητικές δημόσιες δαπάνες.
            Μια μακροπρόθεσμη διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης θα απαιτήσει τελικά περικοπές σε δικαιώματα, αν όχι μια συνολική αναθεώρηση ορισμένων προγραμμάτων βοήθειας. Φανταστείτε ένα τέλος σε όλες τις πληρωμές αναπηρίας, συμπεριλαμβανομένων των βετεράνων πολέμου σε πληρωμές αναπηρίας. Φανταστείτε τις  ομοσπονδιακές συντάξεις των εργαζομένων που τίθενται σε αναμονή για μη καθορισμένο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε κουπόνια τροφίμων που διατίθενται στην παύση για 50 εκατομμύρια ανθρώπους. Φανταστείτε πόσα κράτη σήμερα βασίζονται στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση μόνο για να κρατήσει τους δήμους από την πτώχευση. Πάρτε την εικόνα τώρα;
                Τέλος Πίστης στο  Εξωτερικό σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα
         Σε μια αηδιαστική απεικόνιση της προπαγάνδας,το  μέσο μαζικής ενημέρωσης Reuters έχει κυκλοφορήσει ένα άρθρο υποστηρίζοντας ότι, προεπιλεγμένο ή όχι, οι Ασιάτες  επενδυτές και οι κεντρικές τράπεζες είναι «όμηροι» για το χρέος των ΗΠΑ:
   http://www.reuters.com/article/2013/09/29/us-usa-debt-asia-analysis-idUSBRE98S0GY20130929
           Το επιχείρημά τους περιστρέφεται κυρίως γύρω από το ψέμα ότι οι ασιάτες επενδυτές πιστεύουν ότι μια Αμερικανική προεπιλογή  είναι «αδιανόητη». Σίγουρα, η ανώνυμη ιαπωνική πηγή επενδύσεων που αναφέρεται ως "insider" αντιπροσωπεύει πραγματικά το σύνολο της Ασίας.
         Η πραγματικότητα είναι, ότι οι Ασιάτες (οι Κινέζοι κυρίως) έχουν κάνει  την προετοιμασία για μια καταστροφή στην αγορά των ΗΠΑ,στο  Υπουργείο Οικονομικών πριν χρόνια.
          Οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές σε αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν μετατρέψει μακροπρόθεσμα τα ομόλογα σε σύντομα ομόλογα μικρής διάρκειας! Έτσι, είναι έτοιμοι να ρευστοποιήσουν τα ομόλογά τους σε μια στιγμή  ανακοίνωσης. Τα συνολικά επίπεδα αγοράς στα ταμεία είναι είτε στατικα ή πτωτικά ανάλογα με το εμπλεκόμενο έθνος.
          Η Κίνα έχει διεθνοποίηση το νόμισμά της, το γουάν, από το 2005. Η Κίνα έχει ανοίξει Yuan "συμψηφισμού σε πολλές χώρες για να επιτρέψει την ταχύτερη μετατρεψιμότητα του γιουάν, ήσυχα αντικαθιστώντας το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα παγκοσμίως. Αυτά τα σπίτια συμψηφισμού υπάρχουν σήμερα στο Λονδίνο, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, και την Κένυα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και οι διεθνείς τράπεζες όπως η JP Morgan  σε μεγάλο βαθμό εμπλέκονται στην διεθνοποίηση του γιουάν.
          Ο ισχυρισμός ότι η Ασία είναι κάπως όμηρος του χρέους των ΗΠΑ είναι ένα ψέμα πέρα ​​από όλες τις αναλογίες. Στην πραγματικότητα, η οικονομία των ΗΠΑ είναι όμηρος της  Ασίας στις εκμεταλλεύσεις του χρέους των ΗΠΑ. Μια πρόσκληση για μια χωματερή των αμερικανικών ομολόγων από την Κίνα, για παράδειγμα, για την αντιμετώπιση της αδυναμίας πληρωμής των ΗΠΑ, αμέσως θα οδηγήσει σε μια παγκόσμια αλυσιδωτή αντίδραση που θα τελειώνει με την καταστροφή του δολαρίου ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Αυτό δεν είναι εικασίες, αυτό είναι η μαθηματικό γεγονός. Η Κίνα δεν πρόκειται να καθίσει πίσω και δεν κάνουν τίποτα ενώ οι επενδύσεις τους στο χρέος των ΗΠΑ αποσυντίθεται γρήγορα. Γιατί να χάσουν την ευκαιρία, όταν θα μπορούσαν να πωλούν μόνο, να πωλούν, να πωλούν!
        Η ίδια η ιδέα ότι το Reuters προσπαθεί να στρίψει τα βασικά γύρω από ένα προεπιλεγμένο συμβάν με κάνει να πιστεύω ότι ένα προεπιλεγμένο συμβάν μπορεί να είναι προδιαγεγραμμένο.
Ποιος  θα είναι ο έλεγχος;
          Μη απαραίτητο προσωπικό (το οποίο περιλαμβάνει προφανώς υπηρέτριες του Ομπάμα), θα είναι οι πρώτες που θα λάβουν ένα ροζ φύλλο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Eξτρα το  προσωπικό στο Πεντάγωνο, EPA προσωπικού, προσωπικό FDA, IRS προσωπικό, κλπ όλα θα πρέπει να κοπούν. Στα τσακίδια. Αλλά αυτό που θα ακολουθήσει δεν θα είναι τόσο ευχάριστο.
Αν μια διακοπή εκτείνεται για μήνες, αναμένουμε περικοπές σε όλα τα προγράμματα στήριξης και δικαιωμάτων. Βετεράνοι θα ελέγχθούν για αναπηρία, την κοινωνική ασφάλιση, Medicare, οι συντάξεις των εργαζομένων, ακόμη και η ταχυδρομική υπηρεσία είναι πιθανόν να υποβληθεί σε έλεγχο. Εθνικά πάρκα, και τα σχολεία που λαμβάνουν ομοσπονδιακή βοήθεια θα ανακαλύψουν άμεσα την απώλεια σε μετρητά . Στην πραγματικότητα, κάθε κράτος ή την πόλη που βασίζονται στα ομοσπονδιακά κονδύλια πρέπει να προγραμματίσουν  το ενδεχόμενο ότι αυτά τα κεφάλαια θα εξαφανιστούν.
        Οι  Στρατιωτικές περικοπές θα είναι στο κάτω μέρος της λίστας, αλλά εγώ δεν θα αποκλείσω την  πιθανότητα ότι είτε.
       Δεν μπορεί να αρνηθεί! Ένα τεράστιο εδαφίο του αμερικανικού κοινού εξαρτάται από τα ομοσπονδιακά χρήματα. Εάν αυτά τα χρήματα στερεύσουν, θα επέλθει το χάος. Δεν μου αρέσει, αλλά είναι μια ανησυχία.         ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ BLOOMBERG-ABC NEWS-REUTERS-USA TODAY:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου