Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κύπρος: Μοναχές άρπαξαν οστά από νεκροταφείο (Video).

Tι γράφει ο Κυπριακός Τύπος.

Μία ανατριχιαστική ιστορία φέρνουν στο φως τα κυπριακά μέσα με πρωταγωνίστριες την ηγουμένη και μοναχές της Μονής Ηρακλειδίου στην Πάφο.

Το περιστατικό σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά συνέβη προχθές: Η ηγουμένη και εννέα μονάχες της Μονής Ηρακλειδίου κατέστρωσαν οργανωμένο σχέδιο αρπαγής οστών γυναίκας από το κοιμητήριο του χωριού Λάσα διότι την θεωρούν αγία.

Οι ίδιες μετέβησαν στο κοιμητήριο εξοπλισμένες με γεννήτρια, φτυάρια και τσάπες και αφού μετακίνησαν την μαρμάρινη πλάκα του τάφου άρχισαν να σκάβουν μέχρι που βρήκαν τα οστά.

Η επιχείρησή τους έγινε αντιληπτή από κατοίκους του χωρίου οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Μέλη της δύναμης έσπευσαν στην περιοχή, εντόπισαν τις μοναχές και την ηγουμένη τις οποίες οδήγησαν για ανάκριση σε αστυνομικό τμήμα. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα οστά ανήκουν σε γυναίκα που ήταν μοναχή της Μονής Ηρακλειδίου.

Στις καταθέσεις τους οι μοναχές και η ηγουμένη ανέφεραν ότι προέβησαν στην ενέργεια αυτή για να εκπληρώσουν την επιθυμία της μοναχής η οποία λίγο πριν πεθάνει, όπως ισχυρίστηκαν, ζήτησε να ταφεί στο χωρίο της και ακολούθως τα οστά της να μεταφερθούν στη Μονή.

Στις καταθέσεις τους ισχυριστήκαν επίσης ότι για τις προθέσεις τους ενημέρωσαν συγγενή της νεκρής ενώ την όλη επιχείρηση, είπαν, την γνώριζαν Χωροεπίσκοπος και Επίσκοπός τους οποίους και κατονόμασαν.

Η όλη επιχείρηση έγινε προχθές διότι χθες στον ίδιο τάφο θα θαβόταν η σορός του αδερφού της. Τα οστά της γυναίκα μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Στρουμπιού.

Πηγή - SigmaLive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου