Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Το αρχαίο μυστικό του Προφήτη Δανιήλ με τις 70 εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΟ  : Μία ακόμα ερμηνεία πάνω στις 70 εβδομάδες του προφήτη Δανιήλ, αυτή τη φορά από το Ισραήλ,με τον διακαή πόθο,να εμφανιστεί στις ημέρες μας ο Μεσσίας του Ισραήλ ή ο Αντίχριστος για μας.
Μια ερμηνεία πριν από 300 χρόνια, στο βιβλίο του Δανιήλ, παρουσιάζει μια ακριβή υπολογισμό,ότι  
ο προφήτης αναφέρεται στο τέλος των ημερών, για το τρέχον έτος.Αποτέλεσμα εικόνας για προφητης Δανιηλ

Η προφητεία με τις 70 εβδομάδες του Δανιήλ, αναφέρεται σαφώς στο τέλος της εποχής, αλλά είναι αινιγματική και δύσκολο να κατανοηθεί.

Μία εξήγηση προσφέρθηκε πρόσφατα από έναν μπλόγκερ, που είναι γνωστός σαν Yeranen Yaakov, ο οποίος αναφέρεται σε μια εσωτερική πηγή που ονομάζεται  Aked Hagudot, γραμμένο από τον 17ο αιώνα,από τον Ραβίννο Meir Χαλεβή Horowitz. Ο Horowitz συλλέγει διδασκαλίες σχετικά με το τέλος των ημερών και διατύπωσε μια θεωρία σχετικά με το βιβλίο του Δανιήλ.
Ο Ραβίνος Horowitz ερμηνεύει τις 70 εβδομάδες σε 700 χρόνια. Αυτό βασίζεται σε τρεις λόγους:
(1) αντιστοιχεί ο αριθμός των ετών που οι Ισραηλίτες επέστρεψαν στη γη, που, σύμφωνα με το ραβίνο Horowitz, ανήλθαν σε 700 χρόνια.
(2) σύμφωνα με το Ταλμούδ, στους μη-Εβραίους δόθηκαν 1000 χρόνια,για να υποτάξουν τους Εβραίους. Ο Ραβίνος Horowitz αφαιρεί τα 300 χρόνια εξορίας στην Βαβυλωνία,την  Ελλάδα, και την Περσία.
(3)Ο Ραβίνος Horowitz επίσης ερμηνεύει τις εβδομήντα εβδομάδες που περιγράφονται στο βιβλίο του Δανιήλ,σαν ένα σύνολο από 50 κύκλους.(σαββατική) διπλό σεμιτά. Ένας κύκλος είναι επτά έτη. Ένα διπλό σαββατικό είναι 14 έτη. 50 κύκλοι των 14 ετών, ισούται με 700 χρόνια.
Ο Yeranen Yaakov έκανε στη συνέχεια ένα υπολογισμό βάσει της φράσης από τον Δανιήλ, «χρόνος, φορές, και ένα μισό», προσθέτοντας «χρόνο» (moed), σημαίνει εκείνος, «φορές» (moadim), που σημαίνει δύο, και στη συνέχεια «μισό» του ενός. Αυτό είναι συνολικά 3,5 φορές. Ο Ραβίνος Horowitz αυτό το υπολογίζει σαν έννοια 700 πολλαπλασιαζόμενο επί 3,5 που ισούται με 2450.
Ο Yernanen Yaakov υπολογίζει την αρχή της εξορίας από το πρώτο στάδιο της Βαβυλωνιακής εξορίας, η οποία άρχισε στο εβραϊκό έτος 3327 (434 π.χ.). Πρόσθεσε 2.450, το αποτέλεσμα των υπολογισμών του «χρόνου, φορές και ένα μισό» από το βιβλίο του Δανιήλ, και έφθασε στο αποτέλεσμα ότι το εβραϊκό έτος στο οποίο θα πρέπει να φτάσει ο Μεσσίας είναι 5777 – το τρέχον έτος.(2016).
Ο Yeranen Yaakov φέρνει ένα άλλο στίχο, ο οποίος αναφέρεται στη  Βαβυλωνιακή εξορία, χρησιμοποιώντας την έκφραση moadim (times), παρόμοια με το βιβλίο του Δανιήλ. Η προφητεία στον Ιερεμία περιέχει έναν υπαινιγμό ότι φέτος, 5777, θα είναι το τελευταίο έτος πριν από το Μεσσία. Περιγράφει ένα προφητικό όραμα ότι μετά την εξορία, θα υπάρξει μια επιστροφή στη γη του Ισραήλ.(Breaking Israel News)
Η Γεματρία (αριθμολογία) στα Εβραϊκά, από τα λόγια του στίχου, ξεκινά με τις λέξεις «πριν από το ναό», ισούται με το 5777.
Για χιλιάδες χρόνια χιλιάδες μελετούν τη συγκεκριμένη προφητεία με τις 70 εβδομάδες,αλλά και υπάρχουν σκόπιμα κρυμμένες και άλλες έννοιεςπου ο Προφήτης Δανιήλ είπε ότι αυτά τα πράγματα θα παραμείνουν κρυφά μέχρι το τέλος
Ο Ραβίνος Μωυσής Ben Maimon, διαπρεπής μεσαιωνικός Σεφαραδίτης της αρχής Torah  γνωστός με το ακρωνύμιο Rambam, απαγόρευε τις προσπάθειες να υπολογίσουν την ακριβή ημερομηνία για τον ερχομό του Μεσσία. Αλλά ο Ραβίνος Berger πιστεύει ότι αυτό δεν ισχύει για την εποχή μας.
«Είναι γραμμένο από το Ζοχάρ θεμελιώδης πηγή για τον εβραϊκό μυστικισμό) ότι τις ημέρες που προηγούνται του Μεσσία, όλα τα μυστικά  θα αποκαλυφθούν, και ακόμη και τα μικρά παιδιά θα είναι σε θέση να  εξηγήσουν τις προφητείες και τις πιο σκοτεινές πηγές
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου