Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Η Ιεραρχία αποφάσισε να ενημερώσει τον λαό.

ierarxia-noembriou-6
Συνήλθε την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Κατά την πρωινή Συνεδρία, μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.
Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
Ακολούθως, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, συνεχίσθηκε εποικοδομητική συζήτηση επί της Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες και είχε ως θέμα την ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Μετά το πέρας της συζητήσεως, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε όλους για τις τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Εισηγητή, ειπών μεταξύ άλλων: «Ευχαριστίες και συγχαρητήρια οφείλονται στον Σεβασμιώτατο Σερρών για την επιτυχή διαπραγμάτευση του θέματος». 
Εν κατακλείδι, μετά από Εισήγηση του Μακαριωτάτου Προέδρου, η οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτή, τονίζεται η, μετά την ενδελεχή και λεπτομερή ενημέρωση του Σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, επιβεβαίωση της ενότητός Της, και αποφασίσθηκε η έγκριση των προτάσεων της Εισηγήσεως, καθώς και η μελέτη και όλων των κειμένων που υπεβλήθησαν, από την Δ.Ι.Σ., ώστε να συνταχθεί ανακοινωθέν προς ενημέρωση του ιερού κλήρου και του λαού.
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε επίσης με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.
ΣΧΟΛΙΟ :
Η Αγία και Μεγάλη Συνόδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολυμπάρι της Κρήτης δεν ήταν Πανορθόδοξη ή Οικουμενική Σύνοδος,αφού δεν συμμετείχαν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες.Αρα για ποιό θέμα συζητά η Ιερά Σύνοδος και σε τι να μας ενημερώσει;
Αν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην Κρήτη; Αφού δεν συμμετείχαν όλες οι Ορθόδοξες εκκλησίες τότε είναι άκυρες.
Καιρός να πέσουμε σε Μετάνοια και να αφήσουμε τα θέματα της Πανθρησκείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου