Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η “τουρκική παροικία” των νοτίων προαστίων της Αθήνας και οι απορίες που προκαλεί.

Μία μίνι “απόβαση” νέων σε ηλικία , Τούρκων με “σπουδές και μεταπτυχιακά” έχει γίνει στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στα νότια προάστια. Σ΄ ένα από τα πολλά ενδιαφέροντα ρεπορτάζ της είχε αναφέρει την πληροφορία η Λιάνα Μυστακίδου.turkey

Υποτίθεται ότι εκατοντάδες Τούρκοι έχουν καταφύγει στη χώρα μας ως αντικαθεστωτικοί που δεν επιθυμούν και δεν μπορούν όπως λένε να ζήσουν στην Τουρκία.Κάποιοι ζούσαν ήδη εδώ όταν έγινε η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και δεν θέλουν να επιστρέψουν σε καμία περίπτωση στην Τουρκία.
Το περίεργο είναι ότι κάποιοι απ΄ αυτούς δεν ήρθαν στην Ελλάδα από την Τουρκία,αλλά από τον Καναδά κι άλλες χώρες του εξωτερικού.
600 νέοι και νέες από την Τουρκία εργάζονται στην ίδια εταιρεία που έχει έδρα τα νότια προάστια! Ορισμένοι έχουν δώσει συνεντεύξεις στην πολύ καλή συνδρομητική ιστοσελίδα insidestory.gr .
Όπως γράφει ο συντάκτης του ρεπορτάζ Αλέξανδρος Μασσαβέτας τα κοινά σημεία των μελών της “τουρκική παροικίας” των νοτίων προαστίων είναι ότι “είναι νέοι, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 25 και 35 ετών. Είναι όλοι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, ενώ μιλούν ικανοποιητικά την αγγλική (κάτι όχι συνηθισμένο στην Τουρκία). Διατηρούν καθόλου ή χαλαρούς δεσμούς με την θρησκεία –πολλοί είναι άθεοι, ντεϊστές ή αγνωστικιστές, κάποιοι μουσουλμάνοι στην πίστη, που όμως δεν θρησκεύονται”.
Το παράδοξο όμως είναι ότι όπως διαπιστώνουμε,η πληροφορία αυτή που είναι γνωστή σε δημοσιογράφους δεν είναι γνωστή σε  υπηρεσίες που θα ΄πρεπε να την έχουν πολύ πριν.Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από μια έρευνα που κάναμε.
Δεν είναι απαράτητο να πρόκειται για κάτι ύποπτο. Άλλά όπως και να το κάνουμε,αυτή η μαζική είσοδος Τούρκων πολιτών ,έστω και αντικαθεστωτικών στην πρωτεύουσα και στα προάστιά της,δεν θα ΄πρεπε έστω από περιέργεια να έχει απασχολήσει κάποιους; Αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μάλλον καχύποπτη προσέγγιση του θέματος.Άλλοι θα μας υπενθυμίσουν ότι “έτσι είναι η ελεύθερη αγορά”. Αναγνωρίζουμε τις ενστάσεις που κάποιοι πιθανόν να ΄χουν για τις απορίες που εκφράζουμε,αλλά επιμένουμε ότι προκαλεί μια περιέργεια το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου