Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Άγιος Παΐσιος-Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα!

(Σουρωτή, «Λόγοι B, Πνευματική Αφύπνιση»). Μαρτυρία του κ. Σταύρου Βαλίδη, πρώην διοικητή Αστυνομίας του Αγίου Όρους:Αποτέλεσμα εικόνας για παναγουδα αγιο ορος
Θυμάμαι κάποια φορά, πού είχα συνοδεύσει ως διοικητής τής Αστυνομίας τρεις ξένους επισήμους, που ήθελαν να γνωρίσουν τον "μεγάλο ασκητή Παΐσιο", μετά από όσα είχαν ακούσει γι' αυτόν στην πατρίδα τους. Ένας από αυτούς τον ρώτησε για την Ενωμένη Ευρώπη, και πήρε την εξής απάντηση.
- Είναι πολύ ζεστό ακόμη το αίμα...
Οι επίσημοι απόρησαν μη μπορώντας να καταλάβουν την κρυπτογραφημένη απάντησή του. Αργότερα που τον ρώτησα τι σημαίνει, ότι είναι ακόμη ζεστό το αίμα, μου είπε.
- Είναι αδύνατο, και θα φανεί αυτό αργότερα, να υπάρξει ποτέ (ειλικρινής) συνεργασία των Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών, Αυστριακών κλπ, όταν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι πού χάσανε στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο τους πατεράδες και τούς θειούς τους. Είναι ποτέ δυνατόν να ονομάζει ο ένας τον άλλο "σύμμαχε" και να το εννοεί; Μη βλέπουμε τα πράγματα κοντόφθαλμα και μόνο χάριν τής Οικονομίας. Θα βγει ο εθνικισμός στην επιφάνεια (διότι αυτός περισσεύει όπου δεν υπάρχει Ορθοδοξία) και τότε...Αποτέλεσμα εικόνας για παναγουδα αγιο ορος
Η περίπτωση του Νάϊτζελ Φαράζ:
Ἀφήγηση: Εδώ και επάνω από 3 δεκαετίες ο Νάϊτζελ Φαράζ επισκέπτεται το πεδίο μάχης του Σόμμ (στη Γαλλία) μερικές φορές το χρόνο. Αυτό το πρωΐ ανεβαίνει ξανά το πρόχωμα και προχωράει στον τεράστιο κρατήρα που δημιουργήθηκε από Βρετανικὲς νάρκες, οι οποίες εξερράγησαν στις πρώτες γραμμές των Γερμανών, όταν η μάχη άρχισε πριν από εκατό χρόνια (1 Ιουλίου 2016) αυτή την Παρασκευή.
Φαράζ: Περίπου τετρακόσιοι Γερμανοί σκοτώθηκαν ἀμέσως ὅταν ἔγινε ἡ ἔκρηξη... Ο Φαράζ θυμάται όχι μόνο τον 2ο αλλά και τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο! Και δεν είναι με την στενή έννοια εθνικιστής αφού η γυναίκα του είναι Γερμανίδα...!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου