ΡΟΛΟ'Ι'

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ-ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ.

Ο πατήρ Ιωάννης Καλα'ί'δης γεννήθηκε από ευσεβείς γονείς,τον Χρυσόστομο και τη Θεοδώρα,στο Καμαρωτό Σερρών,στις 8-5-1925.Μικρός ορφάνεψε από μητέρα και σαν μεγαλύτερος ,μεγάλωσε τα αδέρφια του δουλεύοντας στους αγρούς.Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'ΙΔΗΣ
Το 1947 παρουσιάστηκε στον στρατό και υπηρέτησε την Πατρίδα για τρία συνεχόμενα χρόνια μέχρι το 1950,μέσα στη δίνη του Εμφυλίου πολέμου.
Το 1958 ο Παπα-Γιάννης βίωσε ένα υπερφυσικό γεγγονός..Εκείνη την εποχή ήταν άρρωστος και περπατούσε με δυσκολία.Απευθύνθηκε λοιπόν στο έλεος του Θεού για να ιανθεί.
Την παραμονήτης εορτής του Αγίου Αθανασίου ,προστάτη της εκκλησίας του Καμαρωτού,στις 2 Μα'ί'ου είδε σε όραμα έναν Αρχιερέα λευκοντυμένο να τον διαβεβαιώνει
"Θα ζήσεις".
Μετά από αυτό το γεγγονός ο Πατήρ Ιωάννης θεραπεύτηκε.Αυτός ήταν και ο λόγος που είχε ιδιαίτερη ευλάβεια στον Αγιο Αθανάσιο.


Στην αρχή υπηρέτησε την εκκλησία σαν νεοκόρος,επίτροπος και ψάλτης.Διακαής πόθος του ήταν να χειροτονηθεί ιερέας.Τον Ιανουάριο του 1970 είδε σε όνειρο τον Σεβασμιότατο Σιδηροκάστρου κ.κ.Ιωάννηνα τον καλεί να διαβάσει από το Ευαγγέλιο τους στίχους "Πορευθέντες ,μαθητεύσατε πάντα τα έθνη"(Ματθ.28,19)και αφού τους διάβασε ,τον διαβεβαίωσε πως μέχρι του Αγίου Ιωάννη "θα σε κάνω ιερέα".Οπως και έγινε στις 3 Ιουλίου.Τότε ρώτησε τον Σεβασμιότατο αν πρέπει να πιστεύουμε στα όνειρα και εκείνος του απάντησε: "Οχι.Στην πραγματικότητα αυτό που είδες ήταν όραμα."
Εγινε ιερέας στον Ι.Ν.της Αγίας Κυριακής στο Σιδηροχώρι Σιντικής.Συνέχισε στο χωριό της Κάτω Πορόια,όπου αποπεράτωσε το Ναό της Αγίας Ειρήνης.Τρίτος σταθμός ήταν η Λιβαδιά Σιντικής που αποπεράτωσετον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου.Ο τελευταίος σταθμόςήταν το Νεοχώρι Σιντικής όπου κοιμήθηκε και ενταφιάστηκε τον Αύγουστο του 2009.
Στο Νεοχώρι λειτουργούσε στον Ι.Ν.Αγίου Ραφαήλ,Νικολάου και Ειρήνης,όπου είχε και μέρος των λειψάνων.Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
"Στη σημερινή δύσκολη εποχή του υλισμού και της απιστίας ,οι εφημερεύοντες Άγιοι της εποχής μας ,οι Άγιοι Ραφαήλ,Νικόλαος και Ειρήνη στάλθηκαν από τον αγαθό Θεό για να μας προστατεύουν.
Λίγο πριν κοιμηθεί μας ανέφερε ότι τα χρόνια που σχετίζονται με την Κωνσταντινούπολη είναι πολύ κοντά,πως εγώ θα αναχωρήσω για την Ουράνια Πατρίδα ,αλλά εσείς θα τα προλάβετε,θα τα ζήσετε.
Ακόμη ανέφερε ότι η Αμερική θα πάθει μεγάλη γεωλογική-βιολογική καταστροφή(επίθεση Αράβων) για τις καταστροφές που έχουν προξενήσει και τον άδικο θάνατο τόσων αθώων ανθρώπων.
Ανέστης Μαυροκέφαλος-Αλεξανδρούπολη..Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
Χωρίς να τον ρωτήσουμε τίποτα αναφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.
"Εφτασε ο καιρός να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη!Θα ξαναγίνει Ελληνική!"
Οταν τον ρώτησα πότε πότε θα γίνει αυτό,μου απάντησε
"Σύντομα,πολύ σύντομα,στις μέρες μας"
Τον ξαναρώτησα
"Δηλαδή πότε;Πες μας κάποια ημερομηνία"
Η απάντησή του ήταν
"Α!Ολα κι όλα.Ημερομηνίες Όχι!Οχι!Το σχέδιο του Θεού αυτό είναι.Ημερομηνίες όμως όχι."
Μας είπε επίσης ότι πρώτα θα γίνει κάτι που θα γονατίσει την Αμερική .Θα πάψει να είναι Υπερδύναμη!Υπερδύναμη θα αναδειχθεί η Ρωσία και μετά θα συμβούν τα γεγγονότα!
Απόστολος Σίμογλου-Αλεξανδρούπολη.
ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ.
-Μην κάνεις ποτέ στον άλλο αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν.
-Εύχομαι όλος ο κόσμος να πλησιάσει το Θεό για να σωθεί.γιατί αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου.
-Στην μελλοντική κρίση ο Χριστός δεν θα μας ρωτήσει γιατί αμαρτήσαμε ,αλλά γιατί δεν μετανοήσαμε.
-Αν ήξερες παιδάκι μου πόσες φορές  φεύγει λυπημένος ο φύλακας άγγελός μας ,με το στεφάνι στα χέρια ,θα έκανες περισσότερη υπομονή με ότι περνάς στη ζωή σου.
-Ένας καλός Χριστιανός οφείλει να είναι ευγενής,ευσεβής,ευλαβής και ευπρεπής.
-Αυτή η ζωή είναι πρόσκαιρη.Ολα εδώ θα μείνουν.Και τα πλούτη και τα πτυχία και η δόξα.Η αιώνια ζωή και η παντοτεινή πατρίδα μας βρίσκεται στον Ουρανό.Στην άλλη ζωή την αιώνια θα πάρουμε μαζί μας την πίστη που έχουμε ,τα έργα της πίστεώς μας ,τη μετάνοια,τη συγχώρηση,την ευλογία,τις προσευχές,τις νηστείες και τις ελεημοσύνες.
-Η εποχή μας είναι πολύ δύσκολη,τα παιδιά μας είναι να τα πονάμε και να τα κλαίμε ,παρά να τα κατακρίνουμε.Γιατί αν είμασταν εμείς παιδιά στην σημερινή εποχή θα είμασταν σαν κι αυτά ή και χειρότερα.Σήμερα τα παιδιά βάλλονται  από τα έντυπα,τα περιοδικά,την τηλεόραση,τις κακές παρέες.Τα φαγώσιμα είναι όλα με ζιζανιοκτόνα ,δηλητηριασμένα κι επηρεάζουν το νευρικό σύστημα των παιδιών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υπομένουν τους γονείς τους και τους άλλους, αλλά και πολλές φορές  και οι γονείς αυτά.
Τα παιδιά μας δεν φάγανε αγνό ψωμί που τρώγαμε εμείς ,ούτε τη ντομάτα,ούτε τα φρούτα χωρίς συντηρητικά.Πολλά αγαθά υπάρχουν αλλά είναι δηλητηριασμένα.
Το χειρότερο όμως είναι η πνευματική δηλητηρίαση που επέβαλαν στα παιδιά ,με το να μην έρχονται στην εκκλησία.Τώρα τα βγάλανε από τις εκκλησίες  και τα ρίξανε στις καφετέριες,τα μπαρ,τα νυκτερινά κέντρα κά.Γίναμε Σόδομα και Γόμορρα.Ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές.Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
-Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας -οι Ιταλοί,οι Γάλλοι,οι Άγγλοι-μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν.
Εξ αιτίας τους χάσαμε την Πόλη αλλά και την Μ.Ασία.Εξ αιτίας τους είχαμε 500 χρόνια Τουρκοκρατία.Αλλά αντέξαμε και ο λαός έμεινε πιστός στη Ρωμιοσύνη και την Ορθοδοξία με τα κρυφά σχολεία ,όπου τα Ελληνόπουλα διδάσκονταν τα γράμματα από το ψαλτήρι και άλλα ιερά βιβλία.Μας κατατρέχουν και μας φθονούν γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν πως ένα τόσο  μικρό κράτος έχει τόση χάρη από το Θεό.Αυτοί μπορεί να έχουν τη δύναμη και τα όπλα ,εμείς έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.
Εμείς δώσαμε τον πολιτισμό.
Οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι ήταν Προφήτες για τον ερχομό του Χριστού μας.
Το Άγιο Πνεύμα διαλέγει την Ελληνική γλώσσα για την διάδοση της Χριστιανικής θρησκείας.
Τα Ευαγγέλια γράφονται στα Ελληνικά.
Το Άγιον Φως πηγαίνει μόνο σε ΄Ελληνα Πατριάρχη,καθώς όταν προσπάθησαν οι Παπικοί και οι Αρμένηδες ,τότε έσπασε την κολώνα της εισόδου του Παναγίου Τάφου και βγήκε στον ΄Ελληνα Πατριάρχη που ήταν απέξω.
Τα περισσότερα Πανάγια προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα είναι ελληνικά.
Τα θαυμαστά αυτά τους ταράζουν και θέλουν να μας κτυπήσουν,να μην έχουμε ούτε θρησκεία,,ούτε γλώσσα,ούτε πατρίδα.Θέλουν να αφαιρέσουν από τις ταυτότητές μας το Ελληνας Χριστιανός..Η Ταυτότητα δεν είναι ένα απλό έγγραφο,αλλά είναι ο ίδιος ο εαυτός μας.Ομολογούμε την πίστη μας όταν ζητάμε να αναγράφεται.Η εκκλησία που ξεσήκωσε 3.000.000 κόσμο έπρεπε να το απαιτήσει,έτσι όποιος θέλει να αναγράφει το Χριστιανός Ορθόδοξος στην ταυτότητά του,και έχω  μία πίκρα γι αυτό το θέμα,όσον αφορά τη στάση του αρμόδιου.
Δηλαδή οι  βάρβαροι Τούρκοι 500 χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι συμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστίσουν;Δεν τους εκλέγει ο κόσμος για να κάνουν ότι θέλουν ,αλλά ότι θέλει ο λαός.Δεν μας σώζουν τα κόμματα,αλλά η πίστη μας στο Θεό και στην Πατρίδα.
Να κάνουμε προσευχή με πίστη και αγάπη ώστε να φωτίσει ο Θεός τους Κυβερνώντες,τον Αρχιεπίσκοπο,τον Πατριάρχη κι όλους,για να κάνουν ότι καλύτερο για το έθνος μας και την πίστη μας.
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΥΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ.
 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 
ΠΑΤΗΡ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑ'Ι'ΔΗΣ.
Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.