Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Σύγχρονο κήρυγμα γιὰ ἕνα παλαιὸ ἅγιο ποὺ λάμπει ἀπὸ χαρὰ.

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὸν πανηγυρικὸ Ἑσπερινὸ τῆς ἑορτῆς τοῦ ἁγίου Χαραλάμπους, ποὺ τελέσθηκε στὸν πανηγυρίζοντα ὁμώνυμο ἱερὸ ναὸ τῆς κοινότητος Δένειας τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (9.2.2019).
Λάμπει από χαρά ο Αγιος Χαράλαμπος και όλη η Κύπρος από το μέγα έλεος των βροχών,στην ιστορία της η Κύπρος ήταν πάντα διψασμένη για βροχές και ελευθερία.Είναι ο δικός μας σταυρός.
Άλλοι λαοί,άλλοι τόποι έχουν άλλους σταυρούς.
Ο δικός μας σταυρός είναι πότε να δοκιμάζεται η πίστης μας και να γονατίσουμε με πίστη Χριστού και να προσελκύσουμε τα νέφη των βροχών όπως πάλαι ποτέ ο προφήτης Ησα'ί'ας και ο Άγιος Σπυρίδωνας και τώρα να έχουμε τη μεγάλη αυτή ευλογία της πολυομβρίας.
Δόξα τω Αγίω Θεό.Δεν πρέπει να είμαστε μόνο ζήτουλες ή ζητιάνοι,αλλά και όταν βλέπουμε να έρχεται το έλεος του Θεού να αναδύονται στην καρδιά μας αισθήματα ευχαριστίας.
Η ελευθερία μας είναι ένα μεγάλο μυστήριο.Φαίνεται ότι από ακιρό εις καιρό επιτρέπει ο Θεός στον τόπο μας να έχουμε ποικίλες σκλαβιές,για να μας υπενθυμίζει ότι αν δεν απελευθερωθεί η καρδιά μας από την προσωπική αμαρτία του καθενός ξεχωριστά και το πάθος που τυραννά τον καθένα,είτε για λόγους κληρονομικότητας είτε για λόγους επίκτητους,που αποκτήσαμε δηλ.ύστερα λόγω τωμ κακών αμαρτωλών συνηθειών.
Αφού έχουμε έναν τέτοιον Θεόν που είναι προσφέρων και προσφερόμενος και διαδιδόμενος,θα πρέπει αυτό τον Θεό να τον αξιοποιήσουμε.
Οι μεγάλοι ετοιμάζουν ένα μεγάλο πόλεμο και εξ αιτίας του πολέμου που θα κάνουν θα γίνεουν όλοι μικροί.Μεγάλοι θα αναδειχτούν οι άνθρωποι της Μετανοίας.Διότι εκεί που οργώνει ο διάβολος σπέρνει ο Θεός.
Και έχει ο Θεός το σχεδιό του.για όλο το ντουνιά και για την Κύπρο.Λίγη υπομονή ακόμα και αυτό το σχέδιο το βλέπουμε να εφαρμόζεται.Εμείς μπορούμε να προσευθημούμε περισσότερο;Θα το κάνουμε.Μπορούμε να μετανοούμε καθημερινά για τα πάθη μας και τα λάθη μας που βλέπουμε μέσα μας;Θα το κάνουμε.
ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου