Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Μαζί στο Αγιο Ορος Κάρολος και Χάρι.

Την καθιερωμένη επίσκεψή του στο Αγιο Ορος αναμένεται να πραγματοποιήσει τις ημέρες πριν από το Πάσχα ο πρίγκιπας Κάρολος.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από τον μικρότερο γιο του Χάρι, που σε λίγους μήνες πρόκειται να γίνει πατέρας.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο γαλαζοαίματοι θα έρθουν ινκόγκνιτο στη χώρα μας και θα φιλοξενηθούν στη Μονή Βατοπαιδίου, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το ησυχαστήριο του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Οι σχέσεις του πρίγκιπα Καρόλου με τη μονή είναι στενές και την τελευταία εξαετία έχουν γίνει γνωστές τρεις επισκέψεις του, αν και λέγεται πως την έχει επισκεφτεί τουλάχιστον 10 φορές.

Με το που πατά το πόδι του στο Περιβόλι της Παναγίας ο 68χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας σταματά να απολαμβάνει τα βασιλικά προνόμιά του και συμπεριφέρεται όπως οι υπόλοιποι προσκυνητές. Τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνά σε ένα κελί 30 τ.μ., όπου υπάρχουν μόνο ένα κρεβάτι, εικόνες, μία Καινή Διαθήκη και μια απλωταριά. Η μόνη πολυτέλεια του δωματίου είναι ότι διαθέτει μπάνιο.

Το πρόγραμμά του, όπως ισχύει για όλους τους επισκέπτες, είναι ίδιο με εκείνο των μοναχών και περιλαμβάνει ξύπνημα από τα χαράματα, συμμετοχή στη θεία λειτουργία, καθώς και θρησκευτικές και φιλοσοφικές συζητήσεις με τους μοναχούς.
dimokratianews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου