Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ – Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ – Ο ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΙ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΕΣΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ.

αρχείο λήψης-horz-3

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 ώρα 02:47′:40”. Οι πρώτες πρωινές ώρες βρίσκουν τον Στέφανο Χίο να φτάνει στο σπίτι του. Δεν περνάνε δέκα δευτερόλεπτα όταν αντιλαμβάνεται
τον μασκοφόρο εκτελεστή του να τον πλησιάζει. Αρχίζει να πυροβολεί εξ επαφής τον δημοσιογράφο σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά. Το όπλο του ευτυχώς μπλοκάρει.

Ο Στέφανος Χίος, όμως, έχει δεχθεί ήδη δύο σφαίρες, των 9mm στον λαιμό και στα πλευρά, πριν ο επίδοξος δολοφόνος του διαφύγει. Αιμόφυρτος καθώς ήταν κατευθύνεται
προς το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Το «Σισμανόγλειο» δεν εφημερεύει. Όμως οι γιατροί του δρουν γρήγορα, τον μεταφέρουν σε κρεβάτι και του παρέχουν τις πρώτες βοήθειες καθώς ο δημοσιογράφος είχε χάσει πολύ αίμα. Τον ελέγχουν για εσωτερικές αιμορραγίες, εξετάζουν εξονυχιστικά τα τραύματά του και τσεκάρουν τις τιμές του αιματοκρίτη που ανεβοκατέβαινε συνεχώς.
«Θα ζήσω;»
«Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς».

Στις 3:30 το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καταφθάνει στο «Σισμανόγλειο» για να μεταφέρει τον δημοσιογράφο στο ΚΑΤ. Μέχρι το ξημέρωμα είχε ήδη μεταφερθεί, με τους γιατρούς να μιλούν για «θαύμα». Είχε πραγματικά Άγιο. Ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα, του «Ανάργυρου γιατρού» κατά την Ορθοδοξία, ο Στέφανος Χίος σώζεται από θαύμα.

Το φωτοστέφανο του Αγίου διαγράφεται στο «κεφάλι και την καρδιά» του δημοσιογράφου, που «ιαίνεται» με τη βοήθειά Του. Στο μυαλό του, μια εικόνα: Το Τάμα του πατέρα του. Όταν σώθηκε κι εκείνος από θαύμα. Ήταν δεν ήταν 25 όταν μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο στην άκρη ενός γκρεμού βγήκε σώος και αβλαβής. Από τότε και κάθε χρόνο δεν ξεχνούσε το Τάμα: Ν’ ανάβει λαμπάδα στον Άγιο που τον έσωσε.

Απόσπασμα από το χθεσινό φύλλο της Εφημερίδας ΜΑΚΕΛΕΙΟ (30-7-2020)

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου