Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η λαοσύναξη για τις ταυτότητες την Κυριακή στην «Δημοκρατία».


cdlaosinaksiΤην ιστορική ομιλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για τις ταυτότητες στην πλατεία Συντάγματος, προσφέρει την Κυριακή σε DVD διάρκειας 90 λεπτών, η εφημερίδα «δημοκρατία».
Πρόκειται για την ιστορική λαοσύναξη του 2000 που συγκέντρωσε στο κέντρο της Αθήνας πάνω από 800.000 πολίτες (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που είχε κάνει τότε η Αστυνομία) και κορύφωσε την διένεξη της Εκκλησίας με την πολιτεία για την αναγραφή του Θρησκεύματος.
Το συλλεκτικό βίντεο περιλαμβάνει την παρουσίαση όλων των Μητροπολιτών που συμμετείχαν, την κεντρική ομιλία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και εντυπωσιακά πλάνα από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους.
Μια εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές και σε μια εποχή χωρίς τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις του παρελθόντος, η «δημοκρατία» επέλεξε να προσφέρει την ογκωδέστερη σύναξη διαμαρτυρίας των τελευταίων δεκαετιών, για να επισημάνει τη δύναμη των Ελλήνων Ορθοδόξων και τον σεβασμό που όλοι οφείλουν στο ρόλο της Εκκλησίας.
Η εφημερίδα αναμένεται να εξαντληθεί γι' αυτό καλό είναι όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν εγκαίρως κράτηση στο περίπτερο της γειτονιάς τους.            http://www.romfea.gr/diafora-ekklisiastika/12403-laosinaxi-kiriaki-stin-dimokratia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου