Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Επαναλαμβάνω: 3/6/2012 Η τελευταία σου ευκαιρία.

Επαναλαμβάνω: 3/6/2012 Η τελευταία σου ευκαιρία

από kotsarikos

Αναδημοσιεύουμε ένα παλαιότερο άρθρο, κυρίως λόγω των γεγονότων της επικαιρότητας…
Θα έχεις μάθει τα τελευταία νέα. Αν όχι, ρίξε μια ματιά εδώ. Πληροφορίες θα μου πεις και θα έχεις δίκιο. Πληροφορίες που κυκλοφορούν στο internet, χωρίς προέλευση, αγνώστου ταυτότητας. Και πάλι δίκιο έχεις. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ προσωπικά πριν ξεκινήσω αυτό το ιστολόγιο την ίδια εντύπωση είχα. Βέβαια στην πορεία, άλλαξα γνώμη. Δεν σου ζητώ να κάνεις το ίδιο, απλά σου ζητώ να μην τις προσπεράσεις χωρίς δεύτερη σκέψη. Και ο λόγος που το κάνω είναι διότι μπορεί οι πληροφορίες που κυκλοφορούν ελεύθερες στο internet να σε προβληματίζουν για το αν είναι ορθές ή όχι, για το αν προέρχονται πράγματι από κάποιον διορατικό γέροντα ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση τα όσα διαβάζεις στο blog το τελευταίο μήνα είναι μια σταγόνα στον ωκεανό, σε σχέση με τον όγκο των συζητήσεων και ”πληροφοριών” που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα και αφορούν αυτά που έρχονται. Το παράξενο είναι ότι όλες έχουν ένα κοινό σημείο: Ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν και μάλιστα από Ιούνιο και μετά.
Έχουμε πολλές φορές γράψει ότι για να αντιμετωπίσουμε τα δεινά που έρχονται πρέπει να έχουμε τον Χριστό μέσα μας. Πρέπει να ζούμε πνευματικά – και επειδή αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε λόγω της αμαρτωλότητάς μας, τουλάχιστον πρέπει να προσπαθούμε να το κάνουμε.
Η χρονική αυτή στιγμή (Ιούνιος) μου έφερε στο νου, μια προσωπική μου κατάσταση μερικά χρόνια πριν, την οποία στην εξομολογούμαι:
Είχα χρόνια πολλά να εξομολογηθώ. Κάποια στιγμή, στην νεανική μου ζωή, απομακρύνθηκα από τα Θεία Μυστήρια. Έβρισκα ωραίες δικαιολογίες για να μην το κάνω. Παντρεύτηκα, δεν εξομολογήθηκα πριν. Έκανα το πρώτο παιδί, τα ίδια. Μην μακρηγορώ, είχα γίνει ειδικός στο να βρίσκω δικαιολογίες…
Κάποια στιγμή ήρθε ένα φίλος στη δουλειά μου και άρχισε να μου λέει κάτι παλαβά. Ότι και καλά, θα πεινάσουμε, θα γίνει πόλεμος και άλλα τέτοια. Του τα είχαν πει κάποιοι γέροντες. Πληροφορίες δηλαδή, ως αυτές που διάβασες. Να πω την αλήθεια στην αρχή δεν τον πίστεψα. Μετά το έψαξα λίγο παραπάνω και είδα ότι μπορεί τελικά αυτές οι τρελές πληροφορίες να ισχύουν. Και πήρα την απόφαση να προετοιμαστώ.
Θυμάμαι ήταν Μεγάλη Εβδομάδα. Ευκαιρία λέω, Πάσχα, μεγάλη εορτή…Δεν ξέρω πως, αλλά μέσα μου είπα τότε: Νομίζεις ότι είσαι άξιος να πας μετά από τόσο καιρό να εξομολογηθείς και αμέσως να κοινωνήσεις;.Το άφησα λοιπόν, ευτυχώς όχι για πολύ. Μια εβδομάδα μετά, πήγα στον Πνευματικό μου και εξομολογήθηκα. Θυμάμαι τότε να μου λέει: Να ετοιμαστείς να κοινωνήσεις στην Πεντηκοστή, μεγάλη εορτή! Πράγματι προετοιμάστηκα και ένα μήνα μετά κοινώνησα ο αμαρτωλός Σώμα και Αίμα Κυρίου….
Δυστυχώς μόνο αυτοί που έχουν νιώσει αυτή την χαρά μπορούν να σας πουν ότι δεν περιγράφεται. Από τότε είμαι άλλος άνθρωπος. Και το σημαντικότερο είναι ότι δεν νιώθω μόνος μου. Λέω…έρχονται δεινά; Αν είναι θέλημα του Κυρίου, ας έρθουν. Αυτός με γνωρίζει, Αυτός ξέρει τι δοκιμασίες θα μου στείλει ώστε να τις αντέξω και να ζήσω την Αναλαμπή της Ορθοδοξίας μας. Χριστέ μου, τα αφήνω όλα πάνω σου!
Σου είπα αδελφέ μου αυτή την προσωπική μου εμπειρία διότι διαπιστώνω ότι υπάρχουν πολλοί αδελφοί ακόμα που τους εμπαίζει ο διάβολος και τους βάζει λογισμούς ότι είναι πολύ αμαρτωλοί, ότι είναι γεμάτοι σαρκικά πάθη και εν τέλει είναι ανάξιοι της Θείας Κοινωνίας.
Θα ήθελα λοιπόν να σου πω – εσένα που μας διαβάζεις τώρα – να μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Μην το καθυστερείς και μην αναβάλεις την Εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία. Έχεις μπροστά σου μια μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας που σε περιμένει, την γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας.  Βάλε τον κανόνα σου, συμβουλέψου τον Πνευματικό σου και βάλε μέσα σου τον Χριστό μας.
Μην περιμένεις να δεις να αποσύρονται πρεσβείες ή να μιλάνε οι τηλεοράσεις για τα 12 ναυτικά μίλια για να το κάνεις. Τότε θα είναι αργά…
για την αντιγραφή
Κωτσαρίκος                      http://kotsarikos.com/2012/05/30/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b2%ce%ac%ce%bd%cf%89-362012-%ce%b7-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου