Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Φθιώτιδος: Παράγοντες της πολιτικής θέλουν να παραμερίσουν την Εκκλησία.

fthiotidos
Την Τετάρτη 2 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος ιερούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Λαμίας.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Κωνσταντίνου Κουτσομπλή. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο τόνισε το ύψος της Ιερωσύνης και την αποστολή του ιερέως στην σύγχρονη εποχή και του ευχήθηκε να έχει την βοήθεια του Θεού στην ιερατική του πορεία. Στη συνέχεια ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στο λαό ανέφερε ότι η χειροτονία αυτή έχει κάτι το ιδιαίτερο, διότι ο π. Κωνσταντίνος παρά τις δυσκολίες των ημερών δέχθηκε να χειροτονηθεί άμισθος ιερέας και τόνισε ότι την πορεία της Εκκλησίας δεν την καθορίζει η υλική αμοιβή, ούτε οι Κυβερνήσεις και οι πολιτικοί, αλλά το Άγιο Πνεύμα που καθοδηγεί την Εκκλησία προς σωτηρία των μελών της.
Δυστυχώς στην σύγχρονη Ελλάδα που είναι επηρεασμένη από το πνεύμα του Δυτικού σχολαστικισμού, δεν εκτιμήθηκε η προσφορά του Κλήρου. Αμέσως μετά την Επανάσταση του 1821 η Βαυαροί θέλησαν να εξοστρακίσουν την Εκκλησία από την ζωή του νέου Κράτους.
Αυτή η νοοτροπία συνεχίζεται μέχρι στις μέρες μας, που παρά τις διαβεβαιώσεις και τα μεγάλα λόγια ορισμένοι παράγοντες της πολιτικής ενισχυόμενοι και από άλλα αντιεκκλησιαστικά και αντιεθνικά κέντρα, προσπαθούν να παραμερίσουν την Εκκλησία στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.
Η Εκκλησία όμως δεν θα εγκαταλείψει ούτε το Γένος ούτε το Λαό και σ’ αυτή την δύσκολη φάση της παγκοσμιοποιήσεως, θα αναδειχθεί φιλόστοργη μητέρα του λαού και Κιβωτός των παραδόσεων. Πολλά λέγονται τελευταία για τον περιορισμό της επιρροής του Ιερού Κλήρου και για διακοπή της μισθοδοσίας του, αλίμονο όμως αν υπάρξει τέτοια Κυβέρνηση που θα τολμήσει να επιβάλλει ένα τέτοιο ατιμωτικό νομοσχέδιο.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η πανηγυρική θεία Λειτουργία είχε μια χροιά αποχαιρετιστήρια, της διοικήσεως των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως που φιλοξενήθηκαν για πολλά χρόνια στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Αθανασίου, και τα οποία από τις αμέσως επόμενες ημέρες θα λειτουργούν στο Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, στην περιοχή της Νέας Άμπλιανης, όπου βρίσκεται και το παρεκκλήσιο του Αγίου Εφραίμ.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και την ευγνωμοσύνη του προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της ενορίας, επέδωσε στον Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου το Μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως για να θυμίζει ότι η Ενορία αυτή στάθηκε στο πλευρό της διοικήσεως της Μητροπόλεως πολλά χρόνια με αξιοσύνη, πολύ αγάπη και αξιοπρέπεια. Στην αντιφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. π. Παναγιώτης Λιτόπουλος, με πολύ συγκίνηση, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή που επεφύλαξε στην Ενορία με το να στεγάσει επί οκτώ χρόνια τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως και να την καταστήσει διοικητικό κέντρο της Φθιώτιδος.
Αναφέρθηκε στους υψηλούς εκκλησιαστικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς επισκέπτες που πέρασαν από την ενορία για να επισκεφτούν τον Σεβασμιώτατο και εξέφρασε την χαρά του για την ωραία επικοινωνία που οικοδομήθηκε μεταξύ των Υπαλλήλων της Μητροπόλεως και των στελεχών της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Στην Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία παρέστησαν οι Υποψήφιοι Βουλευτές κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, κ. Δημήτριος Μπριάνης και κα. Γιαννούλα Δροσοπούλου.
Μετά την Θεία Λειτουργία το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε τον Σεβασμιώτατο, τους επισήμους και τους συγγενείς του χειροτονηθέντος στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Για την αντιμετώπιση της πιθανότητος διακοπής της μισθοδοσίας των εφημερίων συγκαλεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας την Πέμπτη 3 Μαΐου Ιερατική Σύναξη για να έχει και τις απόψεις των 260 εφημερίων της Ιεράς Μητροπόλεως.            http://romfea.gr/epikairotita/12449-fthiotidos-paragontes-politikis-paramerisoyn-ekklisia
fthiod
dtofg2
dgijd3
dthod

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου