Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΚΑ ΧΙΛ. ΛΑΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΤΟ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»


Τι είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα» μοναχός από τον Άθωνα που συνοδεύει την Εικόνα της Παναγίας.

Δέκα με δώδεκα χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά καταφθάνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης για να καταθέσουν μία ευχή στην θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου «Αξιον Εστί», εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στη χάρη της. Αναζητούν μία αχτίδα φωτός στο γκρίζο σκοτάδι που έχει σκεπάσει την Ελλάδα…

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας από το Άγιο Όρος μεταφέρθηκε στη συμπρωτεύουσα σε μία δύσκολη εποχή για την χώρα μας προσελκύοντας πλήθη λαού από όλο τον κόσμο.

Δεκάδες πούλμαν από Βουλγαρία και Ρουμανία  γεμάτα με πιστούς κάθε ηλικίας, κατακλύζουν τη γύρω περιοχή. Ο μεγαλύτερος αριθμός των πιστών προέρχεται  από τη Ρωσία.

Κάθε λεπτό 10 άνθρωποι προσκυνάνε την Εικόνα, ενώ καθημερινά φθάνουν στις  12.000 χιλιάδες, σύμφωνα  τα επίσημα στοιχεία της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, που εξασφάλισε το ''Αγιορείτικο Βήμα''.

«Μία μάνα με το παιδί της που πάσχει από λευχαιμία, ήρθε μαζί με το παιδί, έπεσε πάνω στην εικόνα και έκλαιγα απαρηγόρητα. Τις λέω, μην κλαις,  η Παναγία σε έφερε εδώ. Πλέον έχεις την πιο ισχυρή παρηγοριά …», είπε στο «Αγιορείτικο Βήμα» Αγιορείτης μοναχός που νυχθημερόν βρίσκεται στο πλάι της Ιεράς Εικόνας.

Εκατό χιλιάδες λαού, προσκύνησε μέχρι σήμερα, ενώ η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, τα περισσότερα ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη έχουν καλύψει τη πληρότητα στο 95% μέχρι στις 31 Οκτωβρίου .

''Δύσκολο να βρεις κατάλυμα'', μου εξηγούσε φίλος μου ξενοδόχος. ''Πρέπει να ψάξεις πάρα πολύ''
, συνέχισε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου