Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ούτε ... τα μανουάλια δε γλίτωναν από τους ιερόσυλους.

Δεν έκαναν ... διακρίσεις, έκλεβαν ως και καμπάνες και μανουάλια από τις εκκλησίες που έβαζαν στο στόχαστρό τους! Ο λόγος για τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν πριν λίγες ημέρες από την αστυνομία μετά και την αρπαγή της τσάντας μιας γυναίκας στο κέντρο του Ηρακλείου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δύο νεαροί ηλικίας 28 και 26 ετών δεν πρόσεχαν και ενδεχομένως δεν ενδιαφέρονταν να καλύψουν τα ίχνη τους, καθώς όπως προκύπτει, υπάρχουν αποτυπωμένα τα πρόσωπά τους σε κάμερες εκκλησιών, ενώ κυκλοφορούσαν και με το αυτοκίνητο της μητέρας τους, στο οποίο δεν είχαν καλύψει την πινακίδα κυκλοφορίας. Η δράση τους σταμάτησε λόγω της αδιαφορίας τους να ... περνούν απαρατήρητοι. Η αντίστροφη μέτρηση για τη δράση τους,ξεκίνησε στις 12.30 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, όταν άρπαξαν την τσάντα μιας Ηρακλειώτισσας, η οποία περπατούσε στην περιοχή των Δειλινών. Η άτυχη γυναίκα αφού συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος, αναγνώρισε και τους δύο δράστες όταν αστυνομικοί της έδειξαν τις φωτογραφίες τους.


Οι εκκλησίες

Τα δύο αδέρφια από τις 19 Απριλίου 2013 μέχρι και τις 22 του ίδιου μήνα μπήκαν στα ανασφάλιστα ξωκκλήσια και έκλεψαν:

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη θέση «Μελανιές»: μια μικρή καμπάνα βάρους 15 κιλών, ένα ξύλινο αναλόγιο ψαλτών, πέντε επίχρυσα κρεμαστά καντήλια, έναν πολυέλαιο ύψους ενός μέτρου, ένα μεταλλικό μανουάλι.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου εντός φράγματος Αποσελέμη: ένα αναλόγιο ψαλτών, δύο μανουάλια, ένα μικρό πολυέλαιο και ένα επίχρυσο καντήλι.

Από τον Ιερό Ναό Κεράς Ζωοδόχου Πηγής: δύο μπρούτζινα μανουάλια, το ένα με κυροθήκες και το άλλο άμμου.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εντός φράγματος Αποσελέμη: δύο μπρούτζινα μανουάλια.

Από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά: μία καμπάνα βάρους 35 κιλών και αντικείμενα αξίας 3,2 χιλιάδων ευρώ.

Από τον Ιερό Ναό Προφήτη Αβδού αφαίρεσαν από το καμπαναριό την μπρούτζινη καμπάνα της εκκλησίας, βάρους 80 κιλών και αξίας 500 ευρώ.

Από τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στο Αβδού, έκλεψαν δύο ηλεκτρογεννήτριες αξίας τριών χιλιάδων ευρώ και πέντε κανίστρες με βενζίνη που περιείχαν 100 λίτρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κάμερα που υπάρχει στην Ιερά Μονή Παναγίας Γουβερνιώτισσας στις Ποταμιές τους έχει καταγράψει να κλέβουν χάλκινες υδρορροές αξίας χιλιών ευρώ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο νεαροί ευθύνονται και για αρκετές αρπαγές τσαντών στο Ηράκλειο.

ΠΑΤΡΙΣ                http://www.cretalive.gr/crete/view/oute-...-ta-manoualia-de-glitwnan-apo-tous-ierosulous/232587

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου