Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ «ΕΚΟΨΕ» ΟΜΙΛΙΑ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΘΕΣΕΩΝ.


No 667864Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δυστυχώς όπως φαίνεται η διοικούσα ελληνική εκκλησία μετατρέπεται σε κατασταλτικό και δικτατορικό ίδρυμα εναντίον όσων τολμούν να αμφισβητήσουν δημόσια την θρησκευτική αποστασία και να αντιταχτούν στην λαίλαπα του Οικουμενισμού.

Πρόσφατο αλγεινό παράδειγμα είναι η απαγόρευση της προγραμματισμένης ομιλίας ενός γνωστού Αγιορείτη στο Ρεντζίκι της Θεσσαλονίκης, από τον τοπικό μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος θεωρείται από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Πραγματικά προκαλεί μεγάλη θλίψη η αναγκαιότητα να αναφερθούμε σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε ούτε βουβοί, ούτε τυφλοί, στα όσα θλιβερά διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία.
Έτσι μετά από τις απαράδεκτες διώξεις ιερέων που έχουν εκδηλωθεί ως έπρεπε, κατά της οικουμενιστικής κίνησης τώρα έχουμε και απαγορεύσεις προγραμματιζόμενων ομιλιών γνωστών για το ορθόδοξο φρόνημα τους πατέρων, ακόμα και Αγιορειτών.
Δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσει το ολίσθημα αυτό, αλλά τα σύννεφα πυκνώνουν για την διοικούσα ελληνική ορθόδοξη εκκλησία η στάση της οποίας τα τελευταία χρόνια δείχνει πως κάθε άλλο παρά την ορθόδοξη ταυτότητα της υπερασπίζεται.
Η λογοκρισία και η απαγόρευση ομιλιών θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές και πρακτικές τελείως ξένες με το ορθόδοξο φρόνημα και το μόνο που προκαλούν είναι μεγάλη θλίψη αλλά και αγανάκτηση για την στάση ορισμένων επώνυμων μητροπολιτών.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 www.nikosxeiladakis.gr             http://nikosxeiladakis.gr/%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%ba%ce%bf%cf%88%ce%b5-%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου