Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Αν.Ουκρανία και Κριμαία: Προαναγγελθέντα γεγγονότα του μεγάλου επερχόμενου πόλεμου.

Στις 15 του Γενάρη(χτες) Τσέχοι βουλευτές,με επικεφαλής τον  αναπληρωτή του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας ,Stanislav Matskovik,επισκέφθηκαν το Κίεβο και το Kuibyshev (περιοχή του Ντόνετσκ), της Ουκρανίας χωρίς συνοδεία από το στρατό, καθώς και την περιοχή του Κίεβο δεν μπορεί να κρυφτεί από τον κόσμο την αλήθεια για τα γεγονότα στην Donbass - Τσεχική αναπληρωτής | Ρωσική Άνοιξηαεροδρομίου.Ο Matskovik Ondrachek  στις 14 Ιανουαρίου  συναντήθηκε με εκπροσώπους των αρχών και των κατοίκων της NPT,  επισκέφθηκε έναν κρατούμενο στον ουκρανικό στρατό. Η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα DNI ,Daria Morozova, τους μίλησε για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το καθεστώς του Κίεβο,στο Ντόνετσκ.
Ο Matskovik πρόσθεσε ότι το κόμμα του  και ο συνάδελφός του Zdenek Ondrachek, με τους οποίους επισκέφθηκε το DNI, ήρθαν αντιμέτωποι με τις προσπάθειες του Κιέβο για την πρόληψη της εξάπλωσης της αντικειμενικής πληροφόρησης.
"Ήταν παρατηρητής στις εκλογές στην Ουκρανία, και όταν προσπάθησε να εισέλθει στη χώρα αργότερα, δεν του επιτράπηκε," - είπε ο βουλευτής. 
"Δεν μπορώ να συμφωνήσω με τους ισχυρισμούς της παράνομης διέλευσης των συνόρων και ακόμη και με την" εισβολή "- πρόσθεσε ο Matskovik. - Φτάσαμε εδώ με τον συνήθη τρόπο, από το σημείο ελέγχου ».
Το Κίεβο και οι αρχές του δεν μπορούν να απαγορεύσουν τη διάδοση της αλήθειας για τα γεγονότα στο Ντόνετσκ. 
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου,από τον αναπληρωτή του Κοινοβουλίου της Τσεχικής Δημοκρατίας, Stanislav Matskovik, σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας σχετικά με την "παρανομία" της παραμονής του στο Ντόνετσκ. 
"Είναι αλήθεια - για όλους, και δεν μπορεί να το απαγορεύσει. Και δεν μπορείτε να μας σταματήσετε να ερχόμαστε εδώ, - είπε, απαντώντας στην ερώτηση της Trend.Ο Matskovik εκπροσωπεί τη Βουλή των Αντιπροσώπων του Τσεχικού Κοινοβουλίου, του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βοημίας και της Μοραβίας. 


- Όσον αφορά τις δηλώσεις από την Ουκρανία για το ταξίδι στο Ντόνετσκ είναι μια πρόκληση, κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι μια πρόκληση, όπως ακριβώς τα λόγια.
 http://rusvesna.su/news/1452947445
Οι Μουσουλμανικές θρησκευτικές κοινότητες ανησυχούν για τις απειλές της Κριμαίας, που προέρχονται από τις ρίζες της στην Ουκρανία ,κατά του Μουφτή των  μουσουλμάνων της Κριμαίας, Emirali Ablaeva.Ουκρανική ρίζες απειλούν το Μουφτή της Κριμαίας | Ρωσική Άνοιξη
"Σήμερα, ακούμε από ένα γειτονικό κράτος εκκλήσεις για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στον άμαχο πληθυσμό της Κριμαίας, βλέπουμε το σχηματισμό του αναρχικού τάγματος που ονομάζεται από τον Μουφτής Shahid "Noman Çelebicihan", που έπεσε στα χέρια των αναρχικών το 1918. 
Επιπλέον, οι σημερινοί αναρχικοί κάνουν έκκληση για τη δολοφονία του τρέχοντος μουφτή της Κριμαίας », - δήλωσε σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά τη διάσκεψη των Τατάρων  της Κριμαίας των θρησκευτικών ηγετών και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών" Νέες προκλήσεις για την ενότητα της μουσουλμανικής Ummah της Κριμαίας ». 
Στο συνέδριο παρέστησαν 350 εκπρόσωποι  της Κριμαίας από τις μουσουλμανικές κοινότητες, 42 Τατάροι της Κριμαίας,η πολιτική και κοινωνική ένωση, η διανόηση Τατάρων της Κριμαίας. 
Η Μουσουλμανική κοινότητα πιστεύει ότι η φωτεινή μνήμη του Μουφτής Noman Çelebicihan να απαθανατίζει την γη της Κριμαίας και δεν μπορούν να μολύνουν όσους θέλουν σήμερα  τη θανάτωση των Μουφτήδων. 
Νωρίτερα, ένας από τους πρωτεργάτες της διατροφής και της ενέργειας  της Κριμαίας,ο Lenur Islyamov ανακοίνωσε τη δημιουργία του εθελοντικού τάγματος που ονομάζεται" Noman Çelebicihan," η οποία θα επικεντρωθεί στα σύνορα με την Κριμαία ,στην περιοχή Kherson της Ουκρανίας, και έχει ήδη 560 άτομα. 
Σύμφωνα με τον Islyamova, καθήκον του τάγματος είναι να προστατεύσει τα σύνορα της Κριμαίας από το «χτύπημα».Παράλληλα, κάλεσε τους Τατάρους της Κριμαίας να εγκαταλείψουν τη χερσόνησο και να ενταχθούν στις τάξεις του τάγματος. 
Η  Εισαγγελέας της Κριμαίας, Ναταλία Poklonskaya, είπε ότι τα υλικά για τη δημιουργία του ένοπλου τάγματος στη νότια Ουκρανία έχουν ήδη μεταφερθεί στο περιφερειακό FSB,και η Ρωσία θα διευθετήσει το ζήτημα της ποινικής υπόθεσης.     http://rusvesna.su/news/1452948939
Οι Τατάροι της Κριμαίας και οι Ουκρανοί εξτρεμιστές προετοιμάζουν το ναυτικό αποκλεισμό της Κριμαίας.Αυτό δήλωσε ο Lenur Islyamov στα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.Ναι είμαστε Ουκρανικά εξτρεμιστές προετοιμασία ενός ναυτικό αποκλεισμό της Κριμαίας | Ρωσική Άνοιξηέτοιμοι,αλλά περιμένουμε εντολή από την Ανώτερη ατχή.Έχουμε αφαιρέσει όλα τα οδοφράγματα στη μορφή της επιθεώρησης και του ελέγχου των οχημάτων, στις 12 π.μ., ο αποκλεισμός έχει αφαιρεθεί, όλο αυτό κινείται μέσα στο νομοθετικό τομέα, - είπε ο ηγέτης των εξτρεμιστών.  http://rusvesna.su/news/1452953421
Ο Ουκρανικός στρατός τις τελευταίες 14 ώρες άνοιξε πυρ στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. 
Αυτό ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της DNI. 
"Η κατάσταση στη γραμμή επαφής κατά την τελευταία ημέρα έχει υποστεί δραστικές αλλαγές. Ο εχθρός, κατά παράβαση όλων των συμφωνιών κτύπησε δεκατέσσερις φορές το έδαφος της Δημοκρατίας "- είπε ο εκπρόσωπος.APU ανά ημέρα 14 φορές παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός - το DNR Υπουργείο Άμυνας | Ρωσική Άνοιξη
Είπε ότι οι περιοχές που βομβαρδίστηκαν είναι οι παρακάτω τοποθεσίες: Lozove στην περιοχή Yasinovatskiy Kominternovo στα νότια του Ντόνετσκ, Ozeryanovka υπό Gorlovka Zhabichevo και Σπαρτάκ στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας. Επίσης,βλήματα πυροβολικού έπεσαν στη περιοχή του αεροδρομίου του Ντόνετσκ.    http://rusvesna.su/news/1452961215
Η Ουκρανία ετοιμάζει εκστρατεία στο Ντόνετσκ για να εξουδετερώσει τις εθνικιστικές »ομάδες των εθελοντών».Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής Διοικητής του Σώματος του Υπουργείου Άμυνας της DNI Eduard Eduard Basurin.APU είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με τιμωρητική τάγματα - Εξερεύνηση DNR | Ρωσική Άνοιξη
Η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» άρχισε να προετοιμάζεται,με μια στρατιωτική επιχείρηση για την εξουδετέρωση των μονάδων"εθελοντών" είπε ο zamkomkorpusom.Σύμφωνα με τον Eduard Basurin, οι εξτρεμιστικές ομάδες, με τη σειρά τους, ετοιμάζονται επίσης για μια ένοπλη αντιπαράθεση με τον τακτικό στρατό.Έτσι, στο χωριό Novoalekseevka, 19 χλμ από τη γραμμή επαφής, σηματοδότησε την άφιξη από δύο διμοιρίες AQL του "Δεξιού Τομέα" για ενισχύσεις στις υπάρχοντες ομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.    http://rusvesna.su/news/1452961967    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ RUSVESNA:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου