Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Εκλογές στην Ιεραρχία το Μάρτιο;

Στις 11 Μαρτίου αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για νέο Μητροπολίτη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο dogma.gr πως ήδη Μητροπολίτης από την Στερεά Ελλάδα  έχει αποστείλει την παραίτησή του, η οποία αναμένεται να συζητηθεί σε εκλογέςσυνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την επόμενη εβδομάδα. Στην παραίτησή του, μάλιστα, λέγεται πως αναφέρει ότι δε μπορεί να ασκήσει πλέον τα καθήκοντά του λόγω γήρατος και προτείνει κάποιον σχετικά νεαρό Αρχιμανδρίτη να τον διαδεχθεί.

Αν η παραίτηση γίνει αποδεκτή θα ανακηρυχθεί κενή η θέση της Μητροπόλεως και θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Κατόπιν, θα συγκληθεί έκτακτη σύνοδος της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την πλήρωση της κενής θέσης.
Παράγοντες της Εκκλησίας μιλώντας στο dogma.gr αποκάλυψαν πως η Ιεραρχία θα συγκληθεί στις αρχές Μαρτίου και θα συζητηθούν θέματα που την απασχολούν, όπως είναι η καύση των νεκρών, ενώ την τελευταία ημέρα, Παρασκευή 11 Μαρτίου θα γίνουν οι εκλογές και το Σάββατο θα τελεσθεί η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη.             
 http://www.dogma.gr/ellada/ekloges-stin-ierarchia-martio/16991/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου