Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κάποιοι είναι ικανοί να βάλουν ακόμη και POS στα παγκάρια της Εκκλησίας !

Pos2

Τερματικό POS.
Καθόλου παράξενο να το δούμε καί πάνω στά παγκάρια τής Εκκλησίας !


Λειτουργεί με ψηφιακό κλειδί το 666 όπως όλα τα συστήματα καρτών απ΄ αυτές πού οι περισσότεροι ( όχι ευτυχώς όλοι ) έχουν γεμίσει τα πορτοφόλια τους. Ακόμη κι΄ αυτοί πού είναι γεμάτοι με κάρτες και εν τούτοις τρέχουν σε διαδηλώσεις εναντίον καρτών και ταυτοτήτων "επειδή έχουν μέσα τους το σατανικό 666".
Υπόθεση τραγέλαφος !

Τρέχουν δηλαδή για κάτι πού ήδη το έχουν επάνω τους και το χρησιμοποιούν, αλλά επειδή τούς εξυπηρετεί κάνουν πώς δεν το βλέπουν !
Αν θέλουν κάποιοι πολιτικοί μας να αλλάξουν την χώρα και να μιμηθούν το παράδειγμα της Σουηδίας καταργώντας το ρευστό χρήμα και φορτώνοντάς μας μέ πλαστικές κάρτες και άϋλο χρήμα πού με ένα «κλίκ» μπορεί να χαθεί και άντε μετά ολόκληρους κόπους μιάς  ζωής να τούς βρείς, τότε άς μετακομίσουν οί ίδιοι το ταχύτερο πρός την Σουηδία  και να μας απαλάξουν από την ανθελληνική παρουσία τους…

Μαζεύουν το ρευστό χρήμα πού δίνει ανεξαρτησία στούς κατόχους του ώστε να μπορούν να ελέγχουν τους ανθρώπους μέσω πλαστικού χρήματος. Μ΄ ένα «κλίκ» θα μπορούν να σταματήσουν την ροή του χρήματος σε εκατομμύρια πληρωμές σε κάθε τάξη Εργαζομένων, Νοικοκυριών, Συνταξιούχων, συναλλασομένων…




Mια κοινωνία χωρίς μετρητά...

Ενορίτες που ρίχνουν τον οβολό τους στο παγκάρι μέσω κινητού, άστεγοι μικροπωλητές που κουβαλούν πάνω τους ΡOS, τράπεζες που δεν δέχονται ούτε κέρματα ούτε χαρτονομίσματα.
Αν υπάρχει μια χώρα στον κόσμο που τρέχει ολοταχώς προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά τότε σίγουρα αυτή είναι η Σουηδία...

Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα εξοβελίζονται από τη σκανδιναβική χώρα και αντιπροσωπεύουν πλέον μόλις το 2% της οικονομίας της έναντι 7,7 % στις ΗΠΑ και 10% στην Ευρωζώνη.
Πέρυσι μόλις το 20% των πληρωμών που πραγματοποίησαν οι καταναλωτές εκεί έγινε με μετρητά όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στον υπόλοιπο κόσμο ήταν 75%. Την ίδια στιγμή πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα βασιλεύουν.
Από 213 εκατομμύρια το 1998, οι συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες άγγιξαν το 2013 τα 2,4 δισεκατομμύρια. Ενας αυξανόμενος αριθμός Σουηδών χρησιμοποιεί τις εφαρμογές του διαδικτύου για τις καθημερινές του αγορές, ενώ περισσότερα από τα μισά υποκαταστήματα των μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας -μεταξύ αυτών και των SEB, Swedbank, NordeaBank- δεν χορηγούν μετρητά ούτε δέχονται καταθέσεις σε ρευστό.
Τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα που διακρατούν στα θησαυροφυλάκια τους οι σουηδικές τράπεζες συρρικνώθηκαν το 2014 στα 3,6 δισ. κορόνες από 8,7 δισ. το 2010. Στην ίδια κατεύθυνση, τα ΑΤΜ’s αποσύρονται κατά εκατοντάδες, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.
Οι τράπεζες ισχυρίζονται ότι με την επέκταση της χρήσης των καρτών και των ηλεκτρονικών πληρωμών ακυρώνουν το κίνητρο των ληστειών στα υποκαταστήματά τους και εξοικονομούν σημαντικά ποσά που προορίζονται για φύλαξη και ασφάλεια.
Από την πλευρά τους όμως οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών ασφάλειας κατηγορούν ότι το πραγματικό κίνητρο των τραπεζών είναι άλλο: θέλουν να εξοβελίσουν τα μετρητά από την αγορά προκειμένου να εισπράττουν προμήθεια από κάθε πληρωμή είτε αυτή γίνεται ηλεκτρονικά είτε με κάρτα.
Πάντως η διείσδυση του πλαστικού και του ηλεκτρονικού χρήματος στη σουηδική κοινωνία είναι κυριολεκτικά απίστευτη. Πρόσφατο ρεπορτάζ των NewYorkTimes μιλά μεταξύ άλλων και για έναν 65χρονο πρώην άστεγο που πουλά περιοδικά μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης στον δρόμο για να ζήσει και χρησιμοποιεί εδώ και δύο χρόνια φορητό τερματικό αυτόματων πληρωμών (ΡΟS) για να πληρώνεται.
Ο άστεγος, που κουβαλά πινακίδα πάνω του η οποία αναγράφει ότι δέχεται Visa, MasterCard και AmericanExpress, δηλώνει ότι οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 30% από τότε που άρχισε να χρησιμοποιεί το κινητό τερματικό.
Αλλά και στην εκκλησία Filadelfia της Στοκχόλμης ελάχιστοι από τους 1.000 ενορίτες της χρησιμοποιούν πλέον ρευστό όταν ρίχνουν τον οβολό τους στο παγκάρι.
Μέσα στην εκκλησία υπάρχει μια μεγάλη οθόνη, στην οποία προβάλλεται ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού της εκκλησίας. Οι πιστοί συνήθως βγάζουν τα κινητά τους και προσφέρουν τα χρήματα τους ηλεκτρονικά μέσω μιας εφαρμογής συστήματος πληρωμών που έχουν υιοθετήσει οι μεγάλες τράπεζες της Σουηδίας.
Αλλoι πάλι πιστοί στοιχίζονται πίσω από ένα ειδικό μηχάνημα που δέχεται κάρτες και προσφέρουν μέσω αυτού χρήματα για τις διάφορες δραστηριότητες της εκκλησίας.
Πέρυσι, 85% από τα 20 περίπου εκατομμύρια κορόνες που συλλέχθηκαν από προσφορές πιστών στη Σουηδία προήλθαν από κάρτες ή ψηφιακές πληρωμές.
Το αγκάλιασμα τον ηλεκτρονικών πληρωμών δεν βρίσκει όμως όλους τους Σουηδούς σύμφωνους. Καταναλωτικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι η αυξανόμενη χρήση του πλαστικού και ηλεκτρονικού χρήματος μεγαλώνει την απειλή παραβίασης της ιδιωτικότητας των πολιτών και την ευπάθεια απέναντι στην κλιμακούμενη εγκληματικότητα στο διαδίκτυο.
Το 2014 ο αριθμός των ηλεκτρονικών απατών στη Σουηδία έφτασε τις 240.000 και ήταν διπλάσιος σε σχέση με δέκα χρόνια νωρίτερα.
Ακόμη και Σουηδοί που κερδίζουν από αυτήν την εξέλιξη, όπως ο JacobdeGeer, ιδρυτής της παραγωγού φορητών αναγνωστών καρτών iZettle, προειδοποιούν ότι «ο BigBrother μπορεί να βλέπει ακριβώς αυτό που κάνεις αν αγοράζεις πράγματα μόνο ηλεκτρονικά».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου