Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Έστειλαν εξώδικο σε εκκλησία της Ρόδου για να μη… χτυπάνε οι καμπάνες!

 ΣΧΟΛΙΟ : Ο Χριστιανικός διωγμός βρίσκεται σε εξέλιξη...
Ιερά Μητρόπολη Ρόδου: Στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έστειλε… εξώδικο στον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου, αξιώνοντας τόσο από την Μητρόπολη Ρόδου όσο και από τον προϊστάμενο του ιστορικού ναού να θέσουν τέρμα στην καθιερωμένη κωδωνοκρουσία της Κυριακής διότι «ενοχλούνται οι τουρίστες»!
Σύμφωνα με την «Δημοκρατία», στο εξώδικο ο επιχειρηματίας απαιτεί και κάτι ακόμα από τον ιερέα της εκκλησίας: να τελεί τη θεία λειτουργία χαμηλόφωνα!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ουδέποτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τον ναό ή την μικροφωνική εγκατάστασή του που λειτουργεί σε τόσο χαμηλή ένταση, ώστε οι πιστοί που τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού εκκλησιάζονται στην αυλή δεν ακούνε καλά τον ιερέα!
Βέβαια, ο θιγμένος επιχειρηματίας φέρεται ότι έχει «ανοίξει» εδώ και χρόνια «βεντέτα» με την συγκεκριμένη ενορία, με αφορμή τις κωδωνοκρουσίες και την ένταση των μεγαφώνων.
Ωστόσο, ούτε η Μητρόπολη της Ρόδου ούτε και οι ιερείς του ναού έχουν πρόθεση να φοβηθούν από την εξωφρενική απαίτηση του επιχειρηματία, καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει τις κωδωνοκρουσίες.
Κατά καιρούς, οι κωδωνοκρουσίες και η ένταση των μεγαφώνων των ιερών ναών έχουν απασχολήσει και τις Αρχές της Ελλαδικής Εκλλησίας, κυρίως έπειτα από παράπονα πολιτών.
Μάλιστα, το 2013 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκδώσει εγκύκλιο συνιστώντας στις διοικήσεις των ναών να βάζουν σε λειτουργία τις καμπάνες με προσοχή και διάκριση, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας.
ekklisiaonline.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου