Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

«Καίγομαι γιὰ τὴν αἰώνια ζωήˑ ἕνα δρομολόγιο…»

Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τῆς ἑορτῆς τῆς Προόδου τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, ποὺ τελέσθηκε στὸν ὁμώνυμο πανηγυρίζοντα ἱερὸ ναὸ τῆς κοινότητος Πεδουλᾶ τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (1.8.2018). Ψάλλει ὁ πρωτοψάλτης τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μόρφου κ. Μάριος Ἀντωνίου.
Όπου σταυρός εκεί και η Ανάσταση,αλλά πρέπει για να έρθει η ανάσταση να σταυρωθούμε. Αυτό το ξεχνούμε!Ακόμα και ο Χριστός που ήταν Θεός έπρεπε να ανεβεί στον Σταυρό και να πεθάνει για να αναστηθεί.
Ολες αυτές τις ημέρες που περάσαμε με τα γεγγονότα της Ελλάδος,τα πυρογενή,και τόσο σταυρωμένα και ελάχιστοι έβλεπαν πίσω από τα σταυρωμένα θύματα την Πρόνοια του Θεού για την Ανάσταση και αιώνια ζωή,διότι τι σημαίνει Ανάσταση;Σημαίνει κατάργηση του θανάτου.Αλλά η σημερινή γενεά ακόμα και οι εκκλησιαζόμενοι έχουμε τόσο ξεχάσει για ποιό σκοπό πηγαίνουμε στην Εκκλησία.Για ποιό σκοπό αγαπούμε τον Τίμιο Σταυρό.Για ποιό σκοπό τον προσκυνούμε.και τον λιτανεύουμε.Για ποιό σκοπό προσκυνούμε τις εικόνες των Αγίων;
Ολα αυτά τα κάνουμε γιατί οι Άγιοι,διά του Σταυρού απόκτησαν την αιώνια ζωή.Αυτή τη ζωή που δεν έχει τελειωμό,που δεν έχει θάνατο.Που δεν έχει πόνο,δεν έχει λύπη,στεναγμό και αγωνία.
Αλλά αυτή η αιώνια ζωή για να κερδηθεί,πρέπει να σταυρωθούμε.

ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου