Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Συνάντηση Πατριάρχη Ειρηναίου με τον Πρόεδρο της Σερβίας.

ΣΧΟΛΙΟ : Τεταμένη είναι η κατάσταση από χτες στα βόρεια σύνορα μας.Συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Σερβίας ,όπου πάρθηκαν αποφάσεις που προς το παρών ο Σέρβος Πρόεδρος δεν θέλει να δημοσιοποιήσει.Οι δυνάμεις της KFOR βρίσκονται στα βόρεια σύνορα του Κοσόβου.serbias vucic 1
Ρεπορτάζ: Romfea.gr

Με τον Πρόεδρο της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο 4 Αυγούστου ο Πατριάρχης Ειρηναίος στο Βελιγράδι.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Πρόεδρος Βούτσιτς συζήτησαν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια, στη Βοσνία Ερζεγοβίνη και στο Μαυροβούνιο.
Να αναφερθεί ότι στην συνάντηση παρέστησαν ο Βοηθός Επίσκοπος Στέφανος και ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Σερβίας Νίκολα Σελάκοβιτς.

Χθες το βράδυ τα μεσάνυχτα, οι δυνάμεις της KFOR βρίσκονταν στη λίμνη Ujmani, που βρίσκεται στην κοινότητα του Zubin Potok.


Εκείνοι από την τοποθέτησή τους εκεί δεν επέτρεπαν σε κανέναν να πλησιάσει ή να περάσει. Το KosovaPress ήταν στην περιοχή και έφερε το στρατιωτικό υλικό και το καθεστώς εκεί.

Η κατάσταση αναφέρεται ήρεμη και δεν υπάρχουν περιστατικά. / KosovaPress/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟSOVA PRESS : Corfiatiko.blogspot.com
 

Βούτσιτς: Η διατήρηση της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο θα διατηρηθεί με κάθε κόστος, έχουμε λάβει αποφάσεις που δεν θα ανακοινωθούν ακόμη στο κοινό.

Ζητώ από τους ανθρώπους στο Κοσσυφοπέδιο να μην φοβούνται, επειδή η Σερβία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την ειρήνη και την ασφάλεια στην επαρχία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.Αλεξάνταρ Βούτσι, Πατριάρχης Ιριναί, Πατριαρχία

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο "τι θα κάνει", ο Βούτσιτς είπε "σχεδόν τα πάντα".
- Δεν θα υπάρξει νέα "καταιγίδα", το Σερβικό κράτος δεν θα την εγκρίνει. Κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε τα πάντα για την ειρήνη, είμαστε αναμφισβήτητα προσανατολισμένοι προς την ειρήνη. Ισχυρά και παρόμοια πράγματα δεν θα επιτραπούν ποτέ από τη Σερβία ", δήλωσε ο Βούτσιτς, επισημαίνοντας ότι" κάποιες αποφάσεις ελήφθησαν σήμερα στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, αλλά δεν είναι ακόμα δημόσιες ".Είπε ότι τέτοιες αποφάσεις θα υπάρξουν περισσότερες στο μέλλον, προκειμένου να βελτιωθεί η θέση των "στρατιωτών και των μυστικών υπηρεσιών μας και να ενισχυθεί ο στρατός μας για να συμβαδίσει με τον κόσμο και να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της περιοχής".
Μιλώντας για τη λύση του «κόμβου του Κοσσυφοπεδίου», δηλαδή μια συμβιβαστική λύση, ο Βούτσιτς είπε ότι δεν ήταν στην οπτική γωνία και ότι δεν ήταν αισιόδοξος από την άποψη αυτή.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε επίσης ότι σήμερα έχουν περάσει ακριβώς 1.930 ημέρες από την υπογραφή της Συμφωνίας των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή η μοναδική υποχρέωση των Αλβανών να ιδρύσουν την Κοινότητα Σερβικών Δήμων (ZSO).
Ανέφερε επίσης ότι η Σερβία θα λάβει ορισμένα μέτρα ή θα αντιδράσει λόγω του γεγονότος ότι η Πρίστινα δεν τηρεί αυτή τη συμφωνία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ BLIC : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου