Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Η εποχή πριν τα προφητευόμενα γεγονότα και τα σημεία των καιρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για καμπανες
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ενώ οι προβλέψεις των προφητειών είναι φανερές σε όλους, μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν θεολογικά να εννοήσουν το πως και γιατί υπάρχουν αληθινές προφητείες..

~ Τα λόγια του Σέρβου Δημήτρη Τάμπαριτς, γύρω στο 1850, για την εποχή μας πριν τον 3ο Παγκ. Πόλεμο, όπως τα κατέγραψε ο πνευματικός του: 
«Εκείνοι οι οποίοι θα γράφουν και θα διαβάζουν πολλά και διαφορετικά βιβλία με αριθμούς θα νομίζουν ότι ξέρουν τα περισσότερα! Αυτοί οι διαβασμένοι άνθρωποι θα αφήσουν τις ζωές τους να καθοδηγηθούν από τους υπολογισμούς, και θα πράττουν και θα ζουν ακριβώς όπως θα τους λένε οι αριθμοί…! Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους θα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Οι κακοί θα δώσουν κακούς απογόνους. Θα δηλητηριάσουν τον αέρα και το νερό, και θα εξαπλώσουν λοιμό στις θάλασσες, στα ποτάμια και στην γη, και οι άνθρωποι θα αρχίσουν ξαφνικά να πεθαίνουν από ποικίλες ασθένειες. Αντίθετα οι καλοί και οι σοφοί εξ αυτών θα καταλάβουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν αξίζει ούτε μία δεκάρα και ότι οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή, και αντί να συνεχίσουν να αναζητούν σοφία στους αριθμούς, θα αρχίσουν να την αναζητούν στην προσευχή».
*****
«Εκατομμύρια χρήματα διατίθενται από τους ξένους δια να απομακρύνουν τους Έλληνες από την Ορθόδοξη πίστη και ιστορία τους. Αν, όμως, εγκαταλείψουν την πίστη τους, αυτό θα φέρει την καταστροφή τους…
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι, ακονίζουν τα μαχαίρια, αλλά δεν ήλθε η ώρα, δεν το επιτρέπει ακόμα ο Θεός. Υπομένει ο Θεός. Περιμένει την μετάνοιά μας».
Γέροντας Γεννάδιος, Ακούμια Ρεθύμνου (+1983).
*****
Έλεγε ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: «Ο διάβολος επιθυμεί την καταστροφή του ανθρώπου. Πάντα, όμως, ο Θεός δεν επιτρέπει να γίνει έτσι, όπως το θέλει ο διάβολος. Άλλα τι κάνει; Παραχωρεί στο διάβολο το δικαίωμα να κάνη κακό μέχρις ενός σημείου, γιατί από το κακό αυτό θα προκύψει κάτι καλό. Είπε πώς ό,τι έπαθε το Ιράκ, το ίδιο θα πάθει και η Τουρκία από μία συμμαχική δύναμη, και κυρίως από τους Αμερικανούς. Θα χάσει ακόμη και τους πατροπαράδοτους φίλους της, τους Γερμανούς»... Επίσης:
 «Την Κωνσταντινούπολη οι Έλληνες πρέπει να τη φυλάξουν. Και έτσι ο Θεός θα τη χαρίσει σε μας. Θα μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι». «Γέροντα», του αντείπα (λέει ο κ. Χαραλαμπίδης), «τι Χριστιανοί είμαστε; Ξέρεις έξω πόσο αμαρτωλά ζουν οι Έλληνες; Μέρα – νύχτα διασκεδάζουν και κυλιούνται στην αμαρτία. Πώς θα μας βοηθήσει ο Θεός να πάρουμε την Πόλη»; Και με το απλό, σοφό του ύφος, μου είπε: «Υπάρχει η μαγιά κι αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα. Γι’ αυτή τη μαγιά ο Κύριος θα κάμει ότι θα κάμει»! (Επίτομος υπό ΛΜΔ)
Το προφητικό βλέμμα του αγίου γέροντος Παϊσίου προείδε που θα κατέληγε η αυθαιρεσία αλλά και η υπερηφάνεια των πολιτικών που κυβερνούν τη χώρα μας. Γράφεται: επισκέφθηκα το Γέροντα μαζί μ’ ένα φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου του 1993, και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απήντησε: «Μη φοβάσαι. Ο Θεός δε θα επιτρέψει να γίνει κακό, αλλά θα γίνουν όμως πράγματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί (τους πολιτικούς) και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά». Μετά μου πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μου λέει: «Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μας βοηθάνε»!  
*****
Για τα γεγονότα που καταφθάνουν:
Πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος: «Θα ξυπνήσουμε και δεν θα έχουμε τίποτα»!Πολύτεκνος οικογενειάρχης στις αρχές τού 2008 σε συζήτηση με τον π. Σεραφείμ τον ρώτησε:
-Γέροντα, έχω κάποιες οικονομίες. Να αρχίσω να κτίζω κάτι για τα παιδιά; Τι Να κάνω;
-Όχι, παιδί μου, Να ασχοληθείς με τη γη, για να ζήσεις τα παιδιά σου. Γιατί, να, θα κοιμηθούμε ένα βράδυ και θα τα έχουμε όλα, και το πρωί θα ξυπνήσουμε και δε θα έχουμε τίποτε. Σε συνέχεια τού διαλόγου αυτού ο π. Σεραφείμμ είχε γράψει στο βιβλίο του «Ρήματα Ζωής», πού κυκλοφόρησε το 2008, λίγο μετά το θάνατό του, τα ακόλουθα:
«Όλοι διαισθανόμεθα ότι τα χρόνια της αφθονίας και τού πλούτου γρήγορα θα παρέλθουν και ο άνθρωπος θα ευρεθεί σε εποχές πόνου, πένθους, υστερήσεως και συμφορών».
*****
Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης (+8-2-2018):Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα πτωχεύσουμε…
«Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση ότι η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση.
Τότε οι οποιεσδήποτε καταθέσεις στις τράπεζες θα παρακρατηθούν για να πληρωθούν τα χρέη.
 Από εκείνη τη στιγμή και μετά, αρχίζουν τα χειρότερα στην Ελλάδα». (Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης, Καμάριζα Αττικής  – Ειπώθηκε στις 26 Μαΐου 2011)
*****
…Οι προφητείες προβλέπουν το κακό από τους «διαβασμένους»:  «Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»!  (54η προφ.). Προβλέπουν επίσηςτεράστιους φόρους: «Θα σας επιβάλουν μεγάλο και δυσβάστακτο φόρο, αλλά δεν θα προφθάσουν» (67η). Επίσης: «Θα βάλουν φόρο στις κότες και στα παράθυρα». (68η). Ακόμη: «Θα σας ρίξουν παρά (=χρήμα) πολύ· θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν» (99η).
Μιλάνε  και για τον πόλεμο που θα γίνεται γύρω από τη χώρα μας: «Στην Πόλη θα χυθεί αίμα που τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει (=πλεύσει)» (58η). Η 103η της συλλογής Τριανταφύλλου, των προφητειών του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, λέει«Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα». (Β. Ήπειρο). Οι προφητείες του Αγίου Κοσμά μιλούν και για τις βιαιοπραγίες από τα ξένα στρατεύματα που θα περνούν μέσα από τη χώρα μας. «Θα περάσουν βρωμερά ασκέρια από τα Εσπέρια μέρη (της Δύσης), και θα ρωτάνε πούνε η Πόλη, είναι σιμά; Όσοι λένε ότι είναι σιμά δεν θα τους πειράξουν, όσοι πουν ότι είναι αλάργα θα τους κόβουν» (βλ. 83η).
Θα μας επιτεθούν και οι Τούρκοι με αφορμή την επέκταση των μιλίων της ΑΟΖ από 6 σε 12. «Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τους διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά» (63η).
Οι ανακατωσούρες, οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές, θα έχουν και ένα καλό: Θα μας εμποδίσουν από το να μπούμε στον παγκόσμιο πόλεμο. «Θα ζητήσουν να σας πάρουν και στρατιώτες, δεν θα προφθάσουν όμως»(69η). Θα υπάρχουν διάφορες εστίες πολέμου: «Εσείς θα σώσετε άλλους και οι άλλοι εσάς» (100ή)
*απόσπασμα από το κείμενο
πηγή: www.imdleo.gr
simeiakairwn.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου