Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Πιο κοντά από ποτέ στην σύρραξη με την Τουρκία.

Πριν από λίγες ημέρες με εντολή Ερντογάν άλλαξε το έμβλημα του υπουργείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας. Η αλλαγή είναι εξαιρετικά σημαντική και μεγάλη σημειολογία. Στο έμβλημα προστέθηκε το ξίφος του Μωάμεθ του πορθητή. Φυλάρχου των βάρβαρων ο οποίος με υπερδεκαπλάσιες δυνάμεις κατέλαβε την Κωσταντινούπολη. Ισοπέδωσε αυτόν τον αδιάλειπτο φάρο πολιτισμού και ανθρωπισμού, που αντιστάθηκε ακόμα και στον μεσαίωνα, επιβάλλοντας την βαρβαρότητα και την θηριωδία.

Οι πληροφορίες μας θέλουν το τουρκικό βαθύ κράτος να πιέζει τον Ερντογάν να επιδιώξει θερμό επεισόδιο. Δεν είναι μόνο τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ανησυχία του να μην γίνει Μεντερές μετά τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι κυρίως η άθλια κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η χειρότερη στον πλανήτη από τις οικονομίες των οποίων καταγράφονται οι επιδόσεις τους. Η μεγάλη ειρωνεία; Το δεκαετές ομόλογο της Τουρκίας έχει ξεπεράσει σε απόδοση ακόμα και αυτό της Αιγύπτου, της Αιγύπτου του Σίσι που επιχείρησε να διαλύσει ο Ερντογάν…

Όλα αυτά τα γεγονότα κάνουν την Τουρκία πιο επικίνδυνη από ποτέ. Η πρόφαση για τον διαμοιρασμό των κοιτασμάτων της νοτιοανατολικής Μεσογείου, μετά την ταπείνωση του αγωγού Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, είναι ότι ονειρεύονται οι απόγονοι του Αττίλα. Και τώρα θα σας αποκαλύψουμε το πιο επικίνδυνο στοιχείο στην παρούσα κατάσταση. Οι απόγονοι του Αττίλα, το θηριώδες βαθύ κράτος της Τουρκίας που δεν μπόρεσε να εξοντώσει ο Ερντογάν, θα βγει κερδισμένο ακόμα και σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης. Εάν η Τουρκία βγήκα ωφελημένοι, θα είναι ήρωες πολεμούν. Εάν η Τουρκία καταγράψει ήττα, θα έχουν την θαυμάσια ευκαιρία να ξεφορτωθούν τον Ερντογάν. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό όλων.

olympia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου