Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Ο πάπας Φραγκίσκος πάει στα Σκόπια για να προλειάνει το έδαφος σε νέες αναταράξεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας καθώς εκκρεμεί το αίτημα της εκεί εκκλησίας για Αυτοκεφαλία.





Ο ποντίφικας πήγε στα Σκόπια την Τρίτη 7.5.2019 για να προλειάνει το έδαφος σε νέες αναταράξεις στο εσωτερικό της Ορθοδοξίας καθώς εκκρεμεί το αίτημα της εκεί Ορθόδοξης εκκλησίας για Αυτοκεφαλία που υποβλήθηκε από Ζάεφ στον Βαρθολομαίο.Προηγουμένως επισκέφθηκε την Βουλγαρία την Κυριακή. Από την άλλη καραδοκεί να υφαρπάξει τυχόν δυσαρεστημένους και να διεισδύσει ακόμη βαθύτερα στα διαιρεμένα Βαλκάνια….

Η Ορθόδοξη Εκκλησία Βουλγαρίας άδειασε στην κυριολεξία τον πάπα François κι αρνήθηκε να τον αφήσει να συμμετέχει στη λειτουργική της ζωή. Την Κυριακή η φωτογραφία της ημέρας ήταν αυτή με τον Πάπα να είναι μόνος και να προσεύχεται στον καθεδρικό στη Σόφια έναντι των εικόνων των εκχριστιανιστών των Σλάβων Θεσσαλονικέων Αδερφών Κυρίλου και Μεθοδίου. Ο Φραγκίσκος απευθυνόμενος στο έθνος επέμεινε στο διαθρησκευτικό διάλογο. « Απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στους χριστιανούς όλων των εκκλησιαστικών κοινοτήτων είπε . Σας επαναδιαβεβαιώνω τη δυνατή πεποίθηση ότι αληθινές διδασκαλίες των θρησκειών προσκαλούν στο να παραμείνουμε αγκιστρωμένοι στις αξίες της ειρήνης και να υποστηρίξουμε τις αξίες της αμοιβαίας γνώσης « , συνέχισε. Le pape François dans la cathédrale de Sofia en Bulgarie, le 5 mai. 
Tη Δευτέρα ο πάπας Φραγκίσκος θα πήγαινε σε στρατόπεδο προσφύγων και ζήτησε από τους διευθύνοντες να ανοίξουν τις καρδιές τους στους ξένους καθώς όπως είπε τόσο η Βουλγαρία όσο και η Γηραιά Ήπειρος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη μ’ ένα δημογραφικό χειμώνα.
Η Βουλγαρία έχει σήμερα 7.000.000 κατοίκους έναντι 9 επί κομμουνισμού. Ο πάπας στην κυριακάτικη λειτουργία δεν συγκέντρωσε πάνω από 12.000 πιστούς. Ο καθολικισμός αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της Βουλγαρίας.
dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου