Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Συναντήσεις με Πρόεδρο Δημοκρατίας και Υπουργούς είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.


Συναντήσεις με Πρόεδρο Δημοκρατίας και Υπουργούς είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Συναντήσεις με Πρόεδρο Δημοκρατίας και Υπουργούς είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας- Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας είχε και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς.
Η Αρχιεπισκοπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και άλλα στελέχη της κυβέρνησης .
Συγκεκριμένα αναφέρεται στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου και της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Κλέλιας Βασιλείου και γράφει πως ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τη χθεσινή παρουσία του στις κατασκηνώσεις της Ι. Αρχιεπισκοπής στον Άγιο Νικόλαο της Στέγης όπου τελέσθηκε συλλείτουργο στην παρουσία νέων από όλη τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι έρχονται  και φιλοξενούνται από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κάθε έτος στην Κύπρο για μία και πλέον εβδομάδα και διαμένουν στις Κατασκηνώσεις στην Κακοπετριά.
Σύμφωνα, εξάλλου, με την Αρχιεπισκοπή ο Πατριάρχης Θεόδωρος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Επίτροπο Προεδρίας Φώτη Φωτίου τον οποίο ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το συνέδριο των αποδήμων στην Αίγυπτο, οι οποίοι απόδημοι είναι και οι κύριοι συνεχιστές της Ελληνορθόδοξης παράδοσης εκεί.
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι μετά το Προεδρικό, ο Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον οποίον ενημέρωσε «για το ατελείωτο έργο της ιεραποστολής που επιτελείται καθημερινά σε όλη τη μαύρη Ήπειρο».
Ο Υπουργός Εξωτερικών, συνεχίζει η Αρχιεπισκοπή,  ανέφερε ότι πάντοτε η Κυβέρνηση στηρίζει το έργο της ιεραποστολής και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κάθε χώρας, έτσι ώστε να αποστέλλει πάντοτε κατάλληλους αντιπροσώπους για τον λαό.
Ακολούθως, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά με την προστασία που παρέχει στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο αιγυπτιακός στρατός, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου Σίσι, και ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άψογη συνεργασία του με τις στρατιωτικές αρχές της Αιγύπτου, γεγονός που καταδεικνύει τη θέληση για μία κοινή στρατηγική πολιτική στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας είχε και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την παρουσία του Πατριάρχη στην Κύπρο, για το ανεκτίμητης αξίας έργο που επιτελεί σε όλη την οικουμένη και επιβεβαίωσε την αφοσίωσή του στην υπηρεσία τόσο της Εκκλησίας όσο και του λαού.
cyprustimes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου