Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΑΙΓΑΙΟ- ΑΟΖ Κύπρου « θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι».

« ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ» κάθε φορά που λαμβάνουν το μέρος μας οι ισχυροί. Δεν φταίμε εμείς που είμεθα καχύποπτοι, αλλά η διαχρονική συμπεριφορά των « φίλων» μας.
Κάτι άσχημο εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στα νερά της Κύπρου και σύντομα στα νερά του ΑΙΓΑΙΟΥ.
Να γιατί παρουσιάστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και είπε:
« για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.Ο τούρκος διθυραμβικά ανακοινώνει επιχειρήσεις τώρα σε τρία μέτωπα δηλ. εναντίων των Κούρδων στο εσωτερικό της τουρκίας , στην Βόρειο Συρία και στο βόρειο Ιράκ δυτικά του Ευφράτη.
Ταυτόχρονα κατεβάζει όλα του τα γεωτρύπανα στα Ελληνικά νερά της Αν. Μεσογείου συνοδεία πολεμικών σκαφών και υποβρύχιας κάλυψης. Πάνω από αυτά πετάει και δικά του drones.
Όλα αυτά δείχνουν ότι « δένει το γλυκό» … την στιγμή που οι ΗΠΑ μαλώνουν λεκτικά τον θαλασσόλυκο μογγόλο , αλλά ουσιαστικά επιθυμούν να μας ανακοινώσουν κάτι άλλο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν για πρώτη φορά «παράνομες» τις τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ!
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ αναφέρει:
«Οι ΗΠΑ ανησυχούν για τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου Γιαβούζ το οποίο λειτουργεί εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτό το προκλητικό βήμα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή.
Παροτρύνουμε τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως τις παράνομες δραστηριότητες και να απομακρύνουν το Γιαβούζ από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να ενεργούν συγκρατημένα.
Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να προωθεί τη συνεργασία και να παρέχει μια βάση για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε όλη την περιοχή. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την εξεύρεση μιας ακριβοδίκαιης λύσης για διαμοιρασμό των ωφελημάτων από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου μεταξύ των δυο κοινοτήτων» Πέτρος Αναστασίου
https://www.pronews.gr/kypros/798261_oi-ipa-haraktirisan-gia-proti-fora-paranomes-tis-toyrkikes-geotriseis-stin-kypriaki

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ακριβοδίκαια Συν διαχείριση με τον τούρκο είναι το καλύτερο ανέκδοτο όλων των εποχών.

Αποσπάσματα επισημάνσεων του Θόδωρου Καρυώτη μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα και την λογική της κρίσης.
« Στην Ανατολική Μεσόγειο σταδιακά αυξάνεται η ένταση λόγω της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της περιοχής, καθώς η Τουρκία ζυγίζει τις αντιδράσεις της Αιγύπτου, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ σε μια ενδεχομένως επικίνδυνη διαμάχη για τα πιθανά πλούτη των βυθών.
Το διακύβευμα είναι τεράστιο.
Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία εκτιμά ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή θα ανέλθουν σε 223 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Αυτό αρκεί για να μετατρέψει την περιοχή σε μία από τις σημαντικότερες πηγές φυσικού αερίου στον κόσμο δίνοντας στις χώρες παραγωγής μια σημαντική οικονομική ώθηση για αρκετές δεκαετίες.
Η Άγκυρα πιστεύει πως τώρα παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ΑΟΖ της Κύπρου και είναι διατεθειμένη να χοντρύνει το παιχνίδι. Περιφρονεί τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) και υποστηρίζει ότι διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο.
Ο μόνος τρόπος να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό είναι να επιμένει ότι η Ελλάδα δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Κύπρο.
Το οικόπεδο 4 της κυπριακής ΑΟΖ, όμως, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Κύπρος διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.
Επομένως η Τουρκία δεν διαθέτει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, ούτε βέβαια με την Λιβύη.
Το φάντασμα της ΑΟΖ συνεχίζει να καταδιώκει την Τουρκία.
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Τουρκία θεωρεί την έννοια της ΑΟΖ τον μεγαλύτερο εχθρό της στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλά ξαφνικά συζητά την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Λιβύη, που θα αποτελέσει ένα τεράστιο πλήγμα για την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν όντως πραγματοποιηθεί.

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να προλάβουμε την ανεπανόρθωτη ζημιά και αυτός είναι να ενημερώσουμε τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι θα οριοθετήσουμε την ελληνική ΑΟΖ με την ΑΟΖ της Κύπρου.
Το πρόβλημά μας όμως είναι ότι οι σύμμαχοί μας, και ιδιαίτερα οι Αμερικανοί, θέλουν να λύσουν την ελληνοτουρκική διαφορά με συνεκμετάλλευση (συνδιαχείριση) του ορυκτού μας πλούτου με την Τουρκία.»
ΘόδωρουΚαρυώτη
https://shmantikanea.blogspot.com/2019/08/o_20.html#more
https://slpress.gr/ethnika/o-mitsotakis-antimetopos-me-tis-kinezikes-taktikes-toy-erntogan/
Στην μεν περίπτωση της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας απωλέσαμε ΙΣΤΟΡΙΑ , στην περίπτωση όμως του Ελληνικού Αρχιπελάγους, τι λέτε να χάσουμε;
Στην μεν περίπτωση της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας διαμαρτυρόμασταν στις πλατείες και στους δρόμους για τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ, ενώ τώρα θα παρακολουθούμε δρώμενα και τετελεσμένα στο ΑΓΙΟ ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΓΙΑ Κύπρο, να πειράζουν δηλαδή πολύτιμα κομμάτια της πατρίδος;
Ακούσατε βρε μια φορά..
Με την φόρα που πήραν οι τούρκοι δεν θα μείνουν μόνο στα νερά θα ορμήσουν και στην στεριά και τότε …« θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι»
Να γιατί παρουσιάστηκε η ΠΑΝΑΓΙΑ και είπε:

« για αυτά που θα γίνουν θα είμαι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2019/07/blog-post_68.html


ΣΤΩΜΕΝ καλώς
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


konstantinoupolipothoumeno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου