Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Αλεπούδες στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ προκαλούν προφητικές θεωρίες.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι παρατηρητές προφητειών μετά την εμφάνιση αλεπούδων στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ, που πιθανόν προοιωνίζονται την έγερση Εβραϊκού Ναού σύμφωνα με τις παλιές προφητείες.Η Ιερουσαλήμ μέσα από παράθυρο ναού
Οι αλεπούδες εμφανίστηκαν πριν την ημέρα νηστείας του Tisha B’av, που ξεκινά στις 10 Αυγούστου και μνημονεύει την καταστροφή των δύο ναών στην Ιερουσαλήμ, από τους Βαβυλώνιους και αργότερα τους Ρωμαίους.
«Κανείς δεν μπορεί να μην κλάψει μπροστά στην εκπλήρωση της προφητείας ότι “αλεπούδες θα προχωρήσουν σε αυτόν”» αναφέρει ο Σμιούελ Ραμπίνοβιτς, ραβίνος στο Δυτικό Τείχο και τους ιερούς τόπους. Αναφερόταν στο Βιβλίο των Θρήνων, σε εδάφιο που λέει την ιστορία της καταστροφής του πρώτου ναού από τους Βαβυλώνιους και την προφητεία ότι το σημείο κάποια μέρα θα κατοικηθεί από αλεπούδες.
Το συγκεκριμένο εδάφιο συνδέεται με την προφητεία του Προφήτη Ζαχαρία όπως εξηγείται από το Ταλμούδ ότι ο ναός κάποια μέρα θα ξαναχτιστεί.
«Μέχρι την εκπλήρωση της προφητείας του Ουριά για την καταστροφή της πόλης, φοβόμουν ότι η προφητεία του Ζαχαρία δεν θα εκπληρωνόταν καθώς οι δύο αυτές συνδέονται» διαβάζει.
Η ομάδα των περίπου 12 αλεπούδων εθεάθη στα νότιο-δυτικά του δυτικού Τείχους πριν μερικές ημέρες. Πρόκειται για τη μόνο τμήμα του Δεύτερου Εβραϊκού Ναού που παραμένει έως σήμερα. Το Βιβλίο των Θρήνων (Book of Lamentations) διαβάζεται παραδοσιακά εν όψει της νηστείας.
Το Όρος των Ναών είναι από τα πιο ιερά σημεία της Ιερουσαλήμ και επίκεντρο για Εβραίους, Χριστιανούς και Μουσουμάνους.
sputniknews.gr

Οι αλεπούδες στο Ορος του Ναού.ΒΙΝΤΕΟ.

Οργιάζουν οι φήμες στο Ισραήλ περί του κτισίματος του 3ου Ναού σύντομα, μετά την εμφάνιση των αλεπούδων στο Όρος του Ναού.


 "Το βλέμμα έρχεται κατά τη διάρκεια της περιόδου των εννέα ημερών της λιτότητας που κορυφώνεται στο ένατο του Av όταν οι Εβραίοι διαβάζουν το Βιβλίο των Θρησκειών το οποίο περιλαμβάνει ένα στίχο για τις αλεπούδες στο Όρος του Ναού,ανέφερε ένας ραββίνος.
Το άρθρο, το πιο διαδεδομένο άρθρο του Breaking Israel News για φέτος, αναφέρει ότι οι επισκέπτες στην περιοχή του Όρους του Ναού παρατηρούσαν μια ομάδα περίπου δώδεκα αλεπούδων στη νοτιοδυτική περιοχή του Δυτικού Τείχους τις τρεις τελευταίες μέρες.
  Η εικόνα των αλεπούδων στο Όρος του Ναού περιγράφηκε στο Βιβλίο των Θρησκειών, το οποίο μερικοί Βιβλικοί μελετητές πιστεύουν ότι γράφτηκε από τον προφήτη Ιερεμία.
 
Εξαιτίας του όρους  Σιών, το οποίο βρίσκεται έρημο. Τσακάλες σέρνουν πάνω του. Θρήνοι 5:18
Η εβραϊκή λέξη που χρησιμοποιείται σε αυτόν τον στίχο (שׁוּעָלִים) μεταφράζεται  με ακρίβεια ως «αλεπούδες». Αυτός ο στίχος εμφανίζεται στο πέμπτο και τελευταίο κεφάλαιο των Θρησκειών που κορυφώνεται με την προφητεία ότι η Ιερουσαλήμ θα επιστρέψει στις πρώτες της ημέρες δόξας.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η παρατήρηση έρχεται κατά τη διάρκεια της περιόδου των εννέα ημερών της λιτότητας που προηγείται της Tisha B'Av (την ένατη ημέρα του Εβραϊκού μήνα του Av), κατά την οποία οι Εβραίοι κηρύττουν και θρηνούν για την καταστροφή του Πρώτου και Δεύτερου Ναού ,οι οποίοι  καταστράφηκαν εκείνη την ημέρα. Μέρος της υπηρεσίας Tisha B'Av είναι μια δημόσια ανάγνωση του Βιβλίου των Θλίψεων.
Ο ραβίνος Γκόσεφ Μπέργκερ, ο ραβίνος του Τάφου του βασιλιά Δαβίδ στο όρος Σιών, τόνισε ότι το τεράστιο ενδιαφέρον για το φαινομενικά μικρό συμβάν είναι από μόνο του ένα βασικό στοιχείο της εξαγοράς.
«Όταν ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο,« έκρυψε »τον εαυτό του στη φύση», εξήγησε ο ραβίνος Berger. "Αυτό ήταν, φυσικά, απαραίτητο να μας δώσει ελεύθερη επιλογή, η οποία είναι μια ευκαιρία για μας να ανακαλύψουμε τον Θεό. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να δουν τις αλεπούδες και να πουν ότι δεν υπάρχει τίποτα, είναι ένα φυσικό γεγονός, ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ αλεπούδων και κουνελιών. Αλλά το γεγονός είναι ότι ο λόγος που η Βίβλος περιγράφει τις αλεπούδες είναι ότι ζουν μόνο σε μέρη ολικής ερήμωσης και μοναξιάς. Ωστόσο, η Ιερουσαλήμ σήμερα είναι μια πολυσύχναστη πόλη και είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι οι αλεπούδες εμφανίζονται ξαφνικά. Και φαίνονται να παίζουν ευτυχισμένες. "
"Τόσοι πολλοί άνθρωποι βλέπουν το βίντεο και δεν βλέπουν τίποτα, αλλά είναι πραγματικά ένα ευλογημένο σημάδι της εποχής που τόσοι πολλοί περισσότεροι, οι Εβραίοι και οι μη Εβραίοι, βλέπουν το βίντεο και βλέπουν τα σημάδια του geula", δήλωσε ο Rabbi Berger. "Ο Θεός είναι κρυμμένος αλλά η μέγιστη χαρά του είναι όταν τον αναζητούμε και τον βρίσκουμε. Τότε συμβαίνει το geula. "
Οι άγριες αλεπούδες στο χώρο του κατεστραμμένου Ναού περιγράφονται συγκεκριμένα στο Εβραϊκό Ταλμούδ.
Ο ραβίνος σημείωσε ότι η ικανότητα να βλέπεις λύτρωση στην εμφάνιση αλεπούδων στο Όρος του Ναού περιγράφηκε ειδικά σε ένα τμήμα του Ταλμούδ, το οποίο γράφτηκε πριν από 2.000 χρόνια. Το Ταλμούδ (Makkot 24b) έγραψε για το πώς ανέβηκε στην Ιερουσαλήμ ο Rabban Gamliel, ο Rabbi Elazar ben Azaria, ο Rabbi Joshua και ο Rabbi Akiva.
Όταν έφθασαν στο Όρος του Ναού, είδαν μια αλεπού που βγήκε από τον τόπο των Αγίων των Αγίων.
Οι άλλοι άρχισαν να κλαίνε, αλλά ο ραβίνος Αβίβα γέλασε. Ο ραβίνος Αβίβα ζήτησε από τους ραβίνους να φωνάξουν και εξήγησαν ότι το να δει κανείς ένα άγριο ζώο σε ένα τέτοιο ιερό μέρος, έναν τόπο που απαγορεύτηκε στους ανίκαρους ανθρώπους, ήταν τρομακτικό. Ο ραβίνος Akiva σημείωσε ότι αυτός ήταν ακριβώς ο λόγος που γέλασε. Εξήγησε ότι το γεγονός ότι η προφητεία της Uriah που σχετίζεται με τον προφήτη Μιχαί ήταν έτοιμο ήταν απόδειξη ότι θα συνέβαινε και η προφητεία του Ζαχαρία.
"Το Ταλμούδ και το Βιβλίο των Θυγατιών δεν είναι αλληγορίες," είπε ο ραβίνος Berger. "Το απλό νόημα είναι ότι η εμφάνιση των αλεπούδων πάνω στο Όρος του Ναού  είναι συγκεκριμένα ένα βασικό στοιχείο που ανοίγει το δρόμο για περισσότερες προφητείες που θα γίνουν, ειδικά η Ιερουσαλήμ επιστρέφει στην προηγούμενη δόξα της. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ιερουσαλήμ θα γίνει μια όμορφη πόλη. Την έχουμε εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Η πραγματική δόξα της Ιερουσαλήμ ενσωματώνεται στο Όρος του Ναού, στο Ναό ως οίκημα προσευχής για όλα τα έθνη ».
Η προφητεία εμφανίζεται στο Όρος του Ναού
Ως επίκεντρο της εβραϊκής προσευχής και του τόπου του μελλοντικού Ναού, το Όρος του Ναού ήταν συχνά η σκηνή των προφητικών εικόνων. Τον Ιούλιο του 2018,  ένα μεγάλο τμήμα από μια από τις πέτρες του Τείχους ξαφνικά έπεσε , μόλις και μετά βίας μια γυναίκα σώθηκε. Πέρυσι, κατά τις πρωινές προσευχές της τελευταίας ημέρας Sukkot,  μια περίεργη ομίχλη σηκώθηκε από το έδαφος και κάλυψε τον θόλο του βράχου . Μόλις μερικές εβδομάδες νωρίτερα,  ένα φίδι σέρνεται ανάμεσα στις αρχαίες πέτρες . Περίπου την ίδια εποχή,  παράξενες κοιλότητες εμφανίστηκαν δίπλα  στο Shaar HaRachamim, το οποίο οι Παλαιστίνιοι αργότερα μετέτρεψαν σε τζαμί.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου