Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ζωγράφισαν ανάποδο Σταυρό μπροστά από Εκκλησία στην Θεσσαλονίκη.

Συμμαχία «αναρχίας»και Ισλάμ...
Οι επιθέσεις και γενικά το μένος κατά εκκλησιών τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί. Μετά την βεβήλωση της εικόνας της Παναγίας Δεξιάς, δεύτερης μεγαλύτερης εκκλησίας στην Θεσσαλονίκη, από παράνομους μετανάστες, το «μάτι» μας έπεσε στην εκκλησία της Νέας Παναγίας, στην αρχή της οδού Δημητρίου Γούναρη και ανάμεσα στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως.
Στο τοιχάκι που περιβάλλει τον Ναό, είδαμε γραμμένο με σπρέι, προφανώς από τους λεγόμενους «αναρχικούς», υβριστικό σύνθημα κατά της αστυνομίας και στο τέλος ζωγραφισμένο έναν ανάποδο Σταυρό.
Το περιστατικό ίσως να μην χαρακτηριστεί τόσο σοβαρό, όσο εκείνο στην Παναγία Δεξιά, εντούτοις δείχνει το εξής: Λαμβάνοντας υπόψη ποιοι προκαλούν γεγονότα κατά της χριστιανικής πίστης, γινόμαστε «μάρτυρες» μιας άτυπης συμμαχίας μεταξύ Ισλάμ και αριστεράς-αναρχίας.
Η εκκλησία της Νέας Παναγίας, που παλαιότερα ήταν γνωστή ως Μεγάλη ή Τρανή Παναγία, είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο ναός κτίστηκε το 1727. Στον ίδιο ακριβώς χώρο υπήρχε βυζαντινό μοναστήρι προς τιμή της Θεοτόκου.
Επάνω από το πρόπυλο υψώνεται καμπαναριό, το οποίο – λόγω των σοβαρότατων ζημιών που υπέστη το 1978 από τους σεισμούς που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη – κατεδαφίστηκε και ξανακτίστηκε.
Δείτε τις φωτογραφίες του el.gr:
el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου